Smakebit og Legally Blonde :)

Heisann! Det er søndag, det er sol og jeg skulle så uendelig gjerne hatt kommentarer på Sound of Music og Idyll-innleggene mine, men det viser seg at selv når man er sånn "vær så snill, bare gi meg en kommentar eller fortell hva jeg kan gjøre annerledes for å få mer kommentarer" så virker ingenting. De eneste innleggene mine der jeg får mer enn max én kommentar er smakebit på søndag-innlegg annenhver uke og dette er såpass lite motiverende at en del av meg tenker at jeg kanskje burde slutte å blogge fordi jeg blir for skuffet og såret av manglende respons, samtidig som jeg har så stort behov for å formidle at jeg ikke kommer til å klare å slutte med blogging likevel. Jeg vet ikke, jeg vet at jeg på så mange måter er heldig, men jeg føler at så få bryr seg om meg for tiden, jeg får så få bekreftelser og noen ganger har man et veldig behov for å bli sett. Og jeg føler meg så teit hele tiden for tiden for jeg vet at det er så mange ting som er så mye viktigere enn mine idiotiske ønsker og behov, men jeg vil føle meg bare bittelitt mer essensiell.

Nok om det. Jeg leser og fargelegger, jeg har lyst til å spille Nintendo (men Switch-kontrollene mine er dumme), jeg legger planer for kreative prosjekter på sikt og jeg gleder meg til biblioteket i morgen, Elvelangs på torsdag og spillkveld på lørdag så det er jo kjekt. 

Dessuten har jeg nettopp begynt på denne boka:


Det er The Miseducation of Cameron Post av Emily M. Danforth, den ble filmet i fjor (har ikke sett filmen, men har hørt at den var bra) og jeg har ikke blitt så fenget enda, men jeg har uansett hørt at det er en sånn bok som aldri blir så veldig fengende, men som er dvelenede og stemningsfull og ettertenksom og et fint karakterportrett og jeg liker sånne leseropplevelser også av og til.  

Her er litt kort informasjon om hvordan boka begynner, noe jeg antar at er alt man egentlig trenger å vite om handlingen først:

The night Cameron Post's parents died, her first emotion was relief. Relief they would never know that, hours earlier, she'd been kissing a girl.

Og her er to smakebiter:

But if renting all those movies had taught me anything more than how to lose myself in them, it was that you only actually have perfectly profound little moments like that in real life if you recognize them yourself, do all the fancy shot work and editing in your head, usually in the very seconds that whatever is happening is happening. And even if you do manage to do so, just about never does anyone else you’re with at the time experience that exact same kind of moment, and it’s impossible to explain it as it’s happening, and then the moment is over.

Og 

Maybe I still haven't become me. I don't know how you tell for sure when you finally have.

Flere smakebiter finnes hos Astrid Terese :)
*
Og ellers så var jeg på teater i går og det var fint. Det som derimot ikke var så fint er hvor kronglete det var å komme seg til Lillestrøm. For jeg er flink til å ha månedskort, men jeg har det bare for én sone siden jeg holder meg til en sone bortimot alltid. På torsdag derimot skulle jeg til Lillestrøm og da bare gikk jeg på bak uten å kjøpe noe ekstrabillett (fordi ingen pleier å sjekke og jeg tidligere har visst månedskort for en sone foran på buss fra Oslo til Lørenskog el. Lillestrøm uten at noen spurte om ekstra billett). Torsdag var det imidlertid kontroll og jeg fikk nesten problemer med kontrolløren fordi jeg manglet tilleggsbillett for at jeg reiste en ekstra sone og jeg slapp bot, men det var bare så vidt. Så i går gikk jeg på foran på bussen fra Furuset til Lillestrøm og kjøpte tilleggsbillett og den kostet riktignok 46 kr (som jeg syns er ganske dyrt for en ekstrabillett som jeg husker at kostet bare litt over tjue kr for ikke så mange år siden). Da jeg derimot skulle ta buss fra Lillestrøm til Furuset kostet den samme tilleggsbilletten plutselig 79 kr selv om det ikke står noe på Ruters nettsider om at det skal være dyrere på kvelden og da måtte jeg bruke opp basically alt jeg hadde av småpenger. Og jeg forstår at de ikke har bankterminal på bussen, dessuten foretrekker jeg ofte å betale for ting med kontanter uansett, men det er bare tilfeldig at jeg faktisk hadde nok cash i går kveld. Dessuten funket det IKKE å kjøpe tilleggsbilletten på automat eller inne på Narvesen først (selv om Ruters nettsider påstår at det skal gå an), samtidig som jeg fikk inntrykk av at å kjøpe tilleggsbilletter blir dyrere om man kjøper det på bussen enn om man har det med fra før. Og den eneste måten å faktisk ha det på forhånd da blir jo altså om man har Ruter-appen og har billett på mobilen og det er jo upraktisk å påtvinges elektroniske løsninger man egentlig ikke er interessert i. Og i tillegg så satt jeg og var skikkelig nervøs på bussen fra Lillestrøm til Furuset den kvelden fordi stasjonene ikke ble annonsert over høytaler selv etter at jeg spurte bussjåføren pent om han kunne si stasjoner høyt så jeg måtte følge nøye med mens det var mørkt ute i stedet for å lese eller sjekke nettet på mobilen eller å spille nettbrettspill og de tingene jeg egentlig liker å drive med på kollektivtrafikk for å få det med meg når vi kom til Furuset og da jeg kom dit hadde jo bussen til Stovner nettopp gått og så måtte jeg vente i 25 minutter før neste buss fordi klokka var etter 20:00 på en lørdag så det var bare mas. Klage klage.

Nok om det, her er en fin sang fra Legally Blonde:Jeg liker Christian Borle som Emmet sååå godt <3 Og Chip on my shoulder er en innmari fin sang :)

Her er min anmeldelse av Legally Blonde på Lillestrøm Kultursenter og så kommer neste innlegg om noen dager:


Legally Blonde på Lillestrøm Kultursenter

Sommeren 2008 hendte det to ting: jeg hadde praksis på en barnehage i tre uker av ymse grunner (og fant ut at jeg heller vil skrive for barn enn å jobbe med barn) og jeg oppdaget at Broadway-versjonen av Legally Blonde hadde blitt filmet av MTV og at dette helt lovlig var tilgjengelig på internett. Sistnevnte var begynnelsen på en sommer med obsessing og til dags dato er Legally Blonde fortsatt en av mine raskeste valg hvis jeg vil lytte til musikalmusikk for å bli glad eller entusiastisk. For det finnes musikaler jeg er enda mer glad i eller fascinert av, men Legally Blonde som musikal oppmuntrer meg alltid.
Derfor var jeg ikke vond å be da jeg leste at Legally Blonde skulle settes opp på Lillestrøm Kultursenter og nå har jeg sett resultatet og det var skikkelig bra.
Historien er kjent fra filmen med samme navn, men kort oppsummert handler det om Elle Woods som er blond og rosakledd og ofte undervurderes av den grunn, men så følger hun etter eksen sin, Warner, til Harvard og etter hvert vekkes en uventet advokatdrøm og Elle får bevisst for omgivelsene og seg selv at hun er både smart og viljesterk og har mye mer å gi enn det førsteinntrykket tilsier.
Og på en måte er jo dette en ganske klassisk historie i bunn og grunn, men jeg syns Legally Blonde er så fint fortalt og mens jeg i utgangspunktet ikke ville tenkt at Legally Blonde-historien passet som musikal, så er dette en sånn musikal der omtrent alle karakterene blir utviklet og at mediet gjør historien desto sterkere.
Og himla hattifnatt som jeg koste meg på Lillestrøm Kultursenter med deres oppsetning av Legally Blonde. Det er en del av meg som aller mest kanskje liker de musikalene som jeg ikke har sett live før, men som jeg likevel kjenner godt fra musikalcden fordi det er en magi i å sitte der i salen og vite at «oi, nå kommer den sangen jeg liker aller best på musikalcden» mens man nærmest sitrer av ren fornøyelse. Legally Blonde er en musikal jeg har vært glad i så lenge og derfor ville jeg nok kost meg nesten uansett.
Men så var jo alt så fint gjennomført og. Skuespillet for eksempel. De fleste i Legally Blonde-oppsetningen til Lillestrøm Kultursenter er mer uerfarne skuespillere, glade amatører som bobler over av spilleglede, men som jeg i få tilfeller kjente til fra før. Og en del av meg liker det mer upolerte, det at noen kanskje er flinkere sangere enn dansere og omvendt og hvordan det er vanskelig å trekke frem enkeltprestasjoner fordi alt funket fett. Men om jeg skal trekke frem noen så syns jeg Linn Gabrielsen var skikkelig god som Elle, jeg syns Vilde Cecilia Ratvik utmerket seg som en virkelig stjerne i rollen som Paulette og Lars-Jørgen Kristiansen hadde flere nydelige øyeblikk som Emmet Forrest (som minnet meg på hvorfor jeg i flere år var ganske betatt av Christian Borle hovedsakelig pga. av hans tolkning av Emmet i Broadway-versjonen).
Jeg vil også trekke frem Christian Ranke, ikke først og fremst for hans opptreden som Professor Callahan i Legally Blonde (selv om han var veldig god), men fordi han er en jeg føler gjør utrolig mye for musikal-Norge. Han skriver fantastiske anmeldelser for Broadway World Norway (jeg blir ganske inspirert av anmeldelsene hans når jeg prøver å være en god musikalanmelder på bloggen min selv), han har i flere produksjoner bidratt med oversettelser av sangtekstene (og å oversette musikalsanger er veldig vanskelig, det vet jeg jo selv) og han spiller i musikaler også. Og jeg syns dette viser noen som brenner såpass for musikalsjangeren at det fortjener å berømmes i et eget lite avsnitt.
Ellers er scenografi, koreografi og kostymer fint og det var flere steder der ting var løst på en mer personlig måte enn i Broadway-produksjonen som jeg har sett på internett, noe jeg syns tjente forestillingen.
Om jeg skal kommentere på noe så forstår jeg godt at begrensede ressurser gjør at det ble sunget til innspilt musikk fremfor at de hadde et orkester. Jeg syns likevel at et band eller orkester rent generelt sett gir mer stemning og at det ville tjent produksjonen. På den annen side var det et band på Idyll på torsdag og der overdøvet musikken ofte sangstemmene og det følte jeg egentlig aldri var tilfelle med Legally Blonde.
Utover det så var egentlig det største problemet at de ikke hadde popcorn fordi popcorn for meg nå har blitt så synonymt med kino og teater at det med en gang føles som noe essensielt mangler når det ikke er tilgjengelig, men det er jo ikke noe egentlig problem, bare sære karolinske preferanser.
Jeg syns likevel at jeg hadde det så gøy i går at jeg vil gi en sekser fordi jeg hadde det så uendelig fint og gikk syngende ut i verden etterpå på den måten jeg alltid vil når jeg har vært på musikal. Yay!

Kommentarer

 1. Godt skrevet kjære Karoline♥️ Folk ser og bryr seg mer enn du tror♥️ Hadde selv en drøm om å bli blogger, men ga opp da jeg ikke fikk så mye respons. Men jeg var ikke like flink til å skrive som deg og spennende å lese alle anmeldelsene dine, veldig lurt å blogge om det:) ikke slitt å blogge! Du har en fast leser her❤️

  SvarSlett
 2. Tack för smakbiten, den gjorde mig nyfiken på boken.
  Ja, det är svårt att veta vilka typer av inlägg som ger respons och av vem. Jag är själv dålig på att kommentera på veckorna, och får ganska få kommentarer på mina vanliga inlägg. Däremot så får jag höra att folk läser inläggen. Bloggar du för att du vill skriva om sakerna så tycker jag du ska fortsätta för din egen skull!

  SvarSlett
 3. Jag började blogga för så länge sedan, redan 2005, så jag har en trogen läsekrets. Idag är det nog svårare att få uppmärksamhet eftersom det finns andra medier, instagram och twitter, youtube osv. Tack för smakbit och fortsätt blogga för din egen skull, det var därför jag börajade en gång, istället för att skriva dagbok i pappersform.

  SvarSlett
 4. Kom ihåg att i ditt liv finns det inte mycket som är viktigare än dina önskningar och tankar!

  SvarSlett
 5. Det har vært litt personlig kaos i livet mitt den siste tida som har gjort at jeg ikke helt har hatt motivasjon til å verken blogge eller kommentere andres blogger (sånn i tillegg til at dataen min har vært til reparasjon), men min erfaring er at det er langt flere som leser enn som kommenterer. Det gir jo ikke den samme umiddelbare tilfredsstillelsen som det en kommentar gir, men likevel. Jeg har flere ganger vært innom blogger som jeg veit har mange lesere, men som bare har noen få, om noen, kommentarer under hvert innlegg.

  Ikke bare syns jeg det er fint at det blir satt opp litt mindre kjente musikaler her til lands, men jeg syns også det er veldig fint at du støtter uavhengige teatre, fordi hver solgte billett betyr så innmari mye for de ildsjelene som driver dem. Og da er det jo ekstra fint at du har en så god opplevelse på toppen av det hele!

  SvarSlett
 6. Takk for mange fine kommentarer og gode påminnelser om at man alltids har lesere selv om det ikke alltid gjenspeiles på kommentarmengden. Og jeg skal definitivt fortsette å støtte uavhengige teatre for jeg skjønner godt at billettene betyr så mye for de som driver dem og det gir vel så fine opplevelser som teateropplevelsene på de store scenene.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg