Smakebit og ymse annet på en solfylt søndag i januar :)

Heisann! Det er søndag, livet er fint og jeg føler meg heldig som bor i Oslo fordi jeg sjekket Yr i går og oppdaget at hele neste uke basically kan oppsummeres som regn i hele landet utenom sør og østlandet. For det ser ikke ut som om værgudene har noen planer om at vi skal drive med å ha ting som snø og vintervær og når så er tilfelle vil jeg mye heller ha sol enn regn og gråvær. For øvrig så har ikke jeg så mye i mot dårlig vintre helt personlig, det mest irriterende med dem er at de dårlige vintrene er de vintrene som er skikkelig flinke til å være vinterlige i slutten av april og i mai da jeg væffal ikke vil ha snø og da hadde det vært bedre å bare ha snøen, kulden og vinterværet nå da det egentlig er meningen at det skal være kaldt og vinterlig. Men den tid den sorg, det er teit å bekymre seg for mulige snøkaos-situasjoner i slutten av april nå som kalenderen viser midten av januar ;)

Uansett er livet ganske greit. Jeg har vært flink til å tvinge meg selv til å skrive på vanskelige ting jeg trenger å skrive på selv om jeg ikke har vært så veldig inspirert de siste dagene, jeg spiller mye Nintendo og jeg har hatt en veldig behagelig helg selv om jeg egentlig liker helger med flere planer. Men neste helg er det både biblioteksplaner OG spillkveld på Humanismens Hus og uka etter det igjen kan jeg endelig få sett den nye Little Women-filmen på kino så yay, det er jo noen kjekke ting å se frem til <3 Og hva angår biblioteket er det riktignok store dilemmaer på gang angående hvilket bibliotek jeg skal bruke i perioden frem mot slutten av mars når jeg låner bøker, for hovedfilialen er stengt for tiden og jeg vet ikke hvilken filial ellers som både er skikkelig flink på grafiske romaner OG engelske barn- og ungdomsbøker på samme måte som de er på hovedfilialen. Men det ordner seg nok og jeg anser det for øyeblikket som ganske sannsynlig at jeg velger Grünerløkka filial bare fordi det er der man i alle fall har de lyseste utsiktene hva angår grafiske romaner, dessuten har de så mange Donald Pocket-er man kan kose seg med ;)
*
En annen fin ting i livet er denne boka:


Her er synopsis fra Goodreads:

A decadent rock star. A deeply religious radio host. A disgraced scientist. And a teenage girl who may be the world's last hope.

Shana wakes up one morning to discover her little sister in the grip of a strange malady. She appears to be sleepwalking. She cannot talk and cannot be woken up. And she is heading with inexorable determination to a destination that only she knows. But Shana and her sister are not alone. Soon they are joined by a flock of sleepwalkers from across America, on the same mysterious journey. And like Shana, there are other “shepherds” who follow the flock to protect their friends and family on the long dark road ahead.

For on their journey, they will discover an America convulsed with terror and violence, where this apocalyptic epidemic proves less dangerous than the fear of it. As the rest of society collapses all around them–and an ultraviolent militia threatens to exterminate them–the fate of the sleepwalkers depends on unraveling the mystery behind the epidemic. The terrifying secret will either tear the nation apart–or bring the survivors together to remake a shattered world.


*
Jeg hørte først om denne boka på tampen av 2019 da jeg leste noen veldig positive omtaler som gjorde meg ganske nysgjerrig. Dessuten er dystopier i utgangspunktet ikke helt min greie trodde jeg (jeg trodde Hunger Games var det hederlige unntaket som bekreftet regelen for den serien syns jeg er kjempebra), men så leste jeg The Book of M av Peng Shepherd i høst og den viste meg hvor fantastisk og originalt det kunne løses og det bidro videre til at jeg valgte å anskaffe Wanderers da jeg var i Gøteborg. Og nå føler jeg meg flink som leser den siden jeg har en fæl tendens til å nedprioritere skikkelig tykke bøker på grunn av ønsket mitt om å lese minst åtte bøker i måneden og 100 bøker i løpet av året, men den virket innmari interessant og de 158 sidene jeg har lest siden onsdag har vært en fornøyelse. Denne boka er engasjerende og kul og jeg liker skrivestilen til Chuck Wendig. Dessuten merker man noen ganger at forfattere har fundamentalt like politiske holdninger som en selv og det er jo ikke essensielt, men det føles som et pluss her. 

Her er noen smakebiter i form av noen sitater:

“I heard that if you complain it reprograms your brain like a computer virus and it just makes you more and more unhappy, so I’m going to stay positive because I bet the opposite is true, too.”
*
Fools ignore complexity. Pragmatists suffer it. Some can avoid it. Geniuses remove it.
*
He was just another user claiming the mantle of a "Good Christian." Like so many of the world bullies and abusers, choosing to find shelter in the faith -- using their religiosity as both shield and sword.
*
Flere smakebiter finnes hos Flukten fra Virkeligheten :)
*
Men da tenkte jeg å fargelegge og sånt litt til før jeg må gjøre husarbeid og annet fornuftig og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse :)

Kommentarer

 1. Låter som en intressant bok! Hade inte hört talas om den förut. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 2. Ja, man kan undra hur vädret ska bli till våren, när det redan nu känns som mars-april. Boken låter riktigt spännande, tack för smakbiten!

  SvarSlett
 3. Jag kollade upp boken och författaren kallas den nya Stephen King vilket ju låter positivt. Även om jag tror det bara finns en King! Tack för spännande smakbit,

  SvarSlett
 4. Åh, boken låter som något för mig! Jag vill också se Little Women. Jag misstänker att den är bra. Tack för smakbitarna!

  SvarSlett
 5. Kände inte till boken, men den verkar intressant. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 6. Vær så god angående smakebiten, fint at boka lød spennende ut. Kult at vi er flere som har lyst til å se Little Women og ja, det blir interessant å se hvordan våren blir når januar allerede er veldig i vårmodus.

  SvarSlett
 7. Jag är jättesugen på att läsa både Wanderers och The Book of M! :) De låter riktigt bra.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg