Der jeg tar for meg sangene fra semifinale 2 av Eurovision 2022 :)

Heisann og hurra for helg. Minner først om at det er helt lov å lese innlegget om sangene i semifinale 1 på etterskudd selv om jeg byr på et nytt blogginnlegg i dag, for jeg syns jeg skriver veldig bra om både hva jeg liker og hva jeg ikke liker og jeg tror det er underholdende lesning. Ellers så gleder jeg meg over at jeg får sett Barske Bøller, som jeg hadde veldig lyst til å se, på engelsk på kino i morgen og så hadde jeg til og med en fribillett til overs så yay. Uansett så har jeg en veldig klar plan for når Eurovision-innleggene mine skal postes i år, så derfor skal innlegg 2 komme alt i dag. Yay! Som alltid linker jeg først og fremst til Youtube, men poster det her om jeg liker en sang særlig godt :) 


Kommentarer angående sangene som skal være med i den andre semifinalen i kvasi-alfabetisk rekkefølge (sangtitlene er link til sangene på Youtube)

Australia - Not the same

I første omgang så er jo historien til Sheldon veldig sterk. Han har visstnok Asperger og har slitt mye med å passe inn og siden Asperger sånn jeg har forstått det fra det jeg har lest om det (og min fortsatt ubekreftede teori om at jeg egentlig har det selv fordi jeg kjenner meg så mye igjen i en del jeg har lest om det) handler veldig mye om å bære en maske blant andre personer, så blir det jo et veldig sterkt øyeblikk når Sheldon kaster masken på slutten. Dessuten er det noe pompøst og musikalaktig med hvordan denne låta bygger seg opp og det er jo også en sånn greie som appellerer veldig til meg. For meg blir det likevel litt overdrevent og jeg tror ikke det er tilgjort, men tårene på slutten og hvor inderlig og intenst det er hele veien gjør at det føles litt for mye av det gode. Jeg syns også at selve melodien er litt kjedelig og at den mangler det lille ekstra. Jeg tror likevel dette er en låt som kan treffe veldig mange skikkelig og gjøre det ganske bra i år. Terningkast 4!

Aserbajdsjan - Fade to Black 

Denne sangen irriterer meg litt i år. For i utgangspunktet er det veldig mye her som er skikkelig min greie: dette er veldig musikalaktig, jeg liker melodien skikkelig godt og Nadir har noen vokale øyeblikk som jeg tror kan bli veldig episke på Eurovision-scenen der denne sangen nok kan bli veldig flott. Samtidig så pekte Ingeborg Heldal på at denne sangen også føles litt kynisk under dagens episode av Adresse Torino og det er noe i det hun sier. For der det med enkelte andre sanger i år føles helt genuint, føles dette mye mer som da jeg på Skrivebua i en periode ofte avsluttet dikt med en linje i kursiv og trodde det gjorde ting mer viktig. Dette underbygges av den ganske floskelpregede sangteksten i Nadirs sang. Likevel er dette en låt som funker veldig godt for meg likevel fordi ja, jeg vet at jeg blir lurt, men når jeg ser dette på scenen vil jeg bare gi meg hen til melodien og musikalfølelsen og glemme hvor frustrerende kynisk og uekte det egentlig er. Terningkast 4!

Belgia - Miss you


Belgia har blitt litt det landet for meg som veldig ofte sender sanger som egentlig er for bra for Eurovision og det er definitivt tilfelle også i år. I dette tilfellet så er jeg litt usikker på Belgias sjanser i år, noe som er litt synd siden denne sangen definitivt vokser mer og mer på meg hver gang jeg hører den. For jeg syns denne sangen har en skikkelig god groove og at den har en soul møter RNB-greie som jeg liker skikkelig godt. I tillegg elsker jeg Jérémies stemme, den er veldig unik og innmari behagelig å lytte til og ja, jeg syns dette er veldig bra, men kanskje ment for en annen setting enn Eurovision, der jeg håper den gjør det bra, men tror den kanskje ikke treffer nok der det gjelder. Terningkast 5!

Kypros - Ela 

Det er en selsom eleganse i denne musikkvideoen som gjør meg veldig nysgjerrig på hvordan dette vil bli på scenen og jeg syns det er noe litt fengende med rytmen her, dessuten liker jeg hvordan Andromache, selv når hun synger engelske partier, synger det med en dirrende vokal som føles mer gresk, noe som er med på å underbygge stemningen og sånt. Jeg syns likevel at melodien mangler det lille ekstra selv og at det blir litt uengasjerende og jeg ender personlig opp med å kjede meg litt. Andromaches stemme er heller helhetsmessig ikke helt min greie. Terningkast 3!

Tsjekkia - Lights Off



Jeg syns det er veldig kult at denne musikkvideoen forteller en hel 1984-inspirert sci-fi om overvåkning og personlig frihet og slikt på veldig engasjerende vis. Dessuten syns jeg dette oppriktig ER en ganske kul låt. I utgangspunktet er ikke techno møter pop det jeg tiltrekkes mest av, men denne sangen er skikkelig fengende og har en beat som føles veldig suggerende og hypnotisk. Akkurat som med Belgia så føles ikke denne sangen helt riktig for Eurovision-settingen, men siden den skiller seg en del ut blant årets låter er det alltids muligheter. Uansett kul vokal, kul stemning og en låt som vil vokse på meg etter hvert. Terningkast 5!

Estland - Hope

Country har aldri vært helt min greie, men jeg syns det ofte føles litt eksotisk på Eurovision fordi man ser det så sjelden. Og dette er så Country en sang kan få blitt. Selv så er dette et sånt tilfelle der sjangeren, som sant og si vanligvis kjeder meg en del, kjeder meg også her, samtidig som jeg syns det er noe håpefullt og triumferende med melodien her som jeg tross alt liker en del. Stefans stemme er ikke helt min smak den heller, men jeg liker stemningen og syns det er noe veldig sympatisk og litt naivt på en måte med denne låta og det liker jeg igjen. Så ja, jeg har litt blandede følelser, men velger å være snill. Terningkast 4!

Finland - Jezebel

Det er noe sjarmerende banalt med teksten i denne sangen, en sang som er noe av det mest autentisk rocka i år. Mens jeg innrømmer at rock ikke er min greie, så er dette likevel ganske fengende og jeg liker at det fremføres med en slags likefremhet som skaper en sånn følelse av at The Rasmus bare ønsker å ha det gøy mens de gjør greia si. Det er også en ålreit melodi, selv om den sikkert kunne tatt mer av, og greit nok så blir dette aldri mer enn sjarmerende og ålreit for min del, men ja, dette er rocka og kjekt nok. Terningkast 4!

Georgia - Lock me in 

Jeg aner ikke helt hvem som er målgruppen for denne sangen, eller om det i det hele tatt er noen målgruppe. Men Georgia fascinerer meg litt i år for helt ærlig er jo ikke dette en spesielt god sang. Den er veldig monoton på feil måte til tider, den er fryktelig sær og den fremføres på en måte som særlig i begynnelsen engasjerer veldig lite. Samtidig så syns jeg refrenget virkelig er litt småfengende og jeg har en slags omsorg overfor denne sangen nettopp fordi den er så random og i så stor grad gjør sin helt egne greie. Jeg kommer til å være litt streng, blant annet fordi jeg er 90% sikker på at denne sangen aldri i verden går videre til finalen, men jeg syns det er noe besnærende ved denne sangen likevel som jeg ikke helt kan forklare. Terningkast 3!

Irland  - That's rich

Det kan godt hende Irland tjener litt på at det er veldig mye ballader i år for denne sangen skiller seg ut sånn sett. Siden vi er i den perioden der mange som ble født mellom 1985-1995 nok er nostalgiske rundt sent 90-tall og tidlig 2000-tall, så tror jeg denne sangen også kan treffe ganske riktig der og jeg liker også at Brooke har en stemme som har såpass mye særpreg at det gjør opp for at hun ikke er blant årets sterkeste vokalister. For meg så blir dette likevel mest masete og litt for poppa og jeg syns aldri at melodien er særlig interessant heller. Terningkast 3!

Israel - I.M

Jeg syns det er kult at Michael Ben David understreker at han er en skikkelig god vokalist med en gang og liker begynnelsen på denne sangen. Utover det er jeg likevel litt mer ambivalent. På den positive siden så er refrenget fryktelig fengende og av alle årets melodier tror jeg virkelig dette er en av de som kan feste seg best oppi hodet. Dessuten liker jeg at denne låta er ganske uptempo og glad og den er full av positiv energi, sånn i tillegg til at jeg allerede nå kan se for meg denne sangen spilles høyt under neste Pride-parade mens alle koser seg. Ambivalensen handler om at det er øyeblikk under denne låta som jeg virkelig ikke liker, uten at jeg kan sette helt ord på hvorfor. Det er noen steder her at det blir litt for over the top på en måte som gjør at jeg ikke klarer å gi meg helt hen, noe som tidvis også handler litt om hvordan Michael synger sangen, for jeg elsker hvordan han begynner sangen, men han tar valg utover i låta som jeg ikke liker så godt. Jeg tror likevel at dette vil vokse mye på meg når jeg ser sceneshowet og føler at dette er en sang som fortjener at jeg heller er litt for snill enn omvendt. Terningkast 5!

Malta - I am what I am

Det er ingen hemmelighet at jeg ofte liker Malta i Eurovision og jeg liker dem i år også. Med det sagt så er den delen av hjertet mitt som vil at Malta en dag endelig skal vinne Eurovision litt skuffet i år for jeg syns virkelig Maltas låt i år er både fin og sympatisk, men den er liksom bare veldig trivelig, men ikke en vinner. Jeg skulle ønske denne sangen bygget seg opp til et episk crescendo eller at den tok skikkelig av og i stedet så skapes et godt sunget og veldig fint øyeblikk som jeg håper går til finalen, men som jeg ikke tror vil gjøre det særlig bra når den er der nettopp fordi det blir for lett og for forglemmelig. Og nå føler jeg meg slem for jeg liker jo virkelig melodien og stemningen her veldig godt, jeg bare forventer mer av og til og særlig når det er land jeg liker skikkelig godt. Terningkast 4!

Montenegro - Breathe 

Jeg får litt dårlig samvittighet av denne sangen. For denne sangen er visst skrevet om moren til vokalisten, som døde av korona, og det gjør at jeg skulle ønske jeg likte denne sangen bedre. På den positive siden så har melodien her noen veldig flotte øyeblikk og jeg liker også at det er en viss dramatikk og intensitet her. Samtidig så syns jeg likevel at dette er en veldig uengasjerende sang og jeg syns det er veldig dumt at akkurat denne sangen synges på engelsk, for jeg tror dette hadde vært så mye sterkere om det ble sunget på et av de offisielle språkene i Montenegro. Dette er rett og slett ikke noen spesielt god låt etter min mening og det er litt synd siden det er en sterk historie i bakgrunnen og jo føles veldig ektefølt. Terningkast 3!

Nord-Makedonia - Circles 

På mange måter syns jeg denne sangen er ganske kjedelig, litt fordi melodien føles så kjent, det er så lite originalitet her. Samtidig så er det jo en melodi som har fine øyeblikk og ting løftes litt av at Andrea har en litt mørk og definitivt ganske unik stemme som er veldig kul. Jeg liker også girl power-følelsen denne låta gir meg og jeg syns jo aldri at dette er dårlig, bare veldig safe, noe som dog dessverre er noe av det man ikke bør være i Eurovision, der å være minneverdig dårlig fører en mye lengre som regel. Terningkast 3!

Polen - River

Jeg liker melodien her veldig godt og jeg syns beaten her er litt smart for den gjør at dette ikke blir for kjedelig selv om dette beveger seg i et slags balladelandskap dette og. Ochman er dessuten en svært dyktig vokalist og man kan innvende at han virker litt for klar over det, for han faller definitivt litt i patos-fellen han og, men det er likevel noe jeg liker her. Jeg tror denne sangen likevel fort vil bli forglemmelig i år for det føles som noe mangler, dessuten er det en viss pompøsitet i denne låta generelt sett som jeg personlig liker, men som jeg vet er veldig smak og behag. Terningkast 4!

Romania - Llámame 

Det største problemet med denne sangen er det faktum at WRS etter min mening er en ganske svak vokalist som i tillegg er god til å danse, men ikke så god som han selv tror. Det andre problemet er at denne sangen er en sang som gir meg personlig veldig lite. Den skal ha pluss for å ha et forholdsvis fengende refreng og den har også et ganske gjennomført sceneshow, sånn i tillegg til å ha en latinsk svung som jeg tror mange vil like. Jeg bare føler at det er mange sanger i år som gir meg så mye mer enn denne sangen, en sang som har sine kvaliteter, men som ikke engasjerer meg nok. Terningkast 3!

San Marino - Stripper 

Jeg må innrømme at det er veldig lite med Achille som appellerer til meg, rent utover at Achille er et kult navn. Jeg liker ikke looken, jeg liker ikke tittelen på sangen og jeg syns det jeg forstår av teksten her er veldig harry. Dessuten er dette sånn rock som rett og slett ikke er min greie og jeg bare finner dette lite tiltalende generelt sett. Med det sagt så tror jeg dette kan gjøre det bra fordi det skiller seg ut fra en hel haug med ballader og jeg tror også enkelte vil like de popkulturelle referansene og hvordan dette føles veldig skamløst og helt åpenbart er et sånt tilfelle der noe føles veldig laidback, men så er det veldig gjennomtenkt. For meg er dette likevel noe av det dårligste i år. Terningkast 2!

Serbia - In corpore sano 

En av de sangene jeg virkelig ikke forstår meg på i år er Serbia. Jeg skal gå med på at rytmen her er litt hypnotisk og jeg føler virkelig at dette er veldig unikt, dessuten føles det veldig i tiden etter to år med pandemi å lage en sang med så stort fokus på håndvask. Men jeg syns den messende og insisterende måten Konstrakta synger på fort blir ganske slitsom å lytte til, jeg syns dette blir veldig monotont og sært og jeg forstår ikke hvorfor Meghan Markle namedroppes midt i der. Og kanskje greia bare er det at jeg er for dum for denne sangen for den føles som en sånn sang som egentlig er veldig smart og dypere enn man tror, men for meg er dette en av de sangene i år som jeg syns er mest wtf. Terningkast 2!

Sverige - Hold me closer 

"I found the right one at the wrong time" (løst sitert) er en skikkelig sår frase som er en av flere ting jeg liker med denne låta. Det jeg liker best er likevel hvor usvensk denne låta er i den forstand at Sverige veldig ofte sender "kjekk mann med superfengende sang og supergjennomtenkt sceneshow, men så irriterer det meg fordi det føles for kynisk" og denne sangen føles fullstendig genuin, noe som understrekes av Cornelias vokal som er sjarmerende rå og upolert. Det er en veldig fin melodi her og også en veldig flott stemning, samtidig som det er noe litt simplistisk med sceneshowet som også føles mer jordnært enn ting Sverige ellers ofte sender. Så ja, jeg liker dette. Jeg tror ikke dette vil vinne, men jeg syns dette er noe av det beste Sverige har sendt på lenge og syns dette er en veldig sympatisk låt, hvis eneste aber er at jeg føler Cornelia smiler litt for mye på begynnelsen av sangen mens hun synger tekst det ikke ser ut som det ville vært naturlig å smile over. Terningkast 5!

*


Kommentarer

  1. Förutom Cornelia så gillade jag verkligen Finlands. Det var kul att se The Rasmus igen :)

    SvarSlett
  2. Akkurat The Rasmus er et av de få rockebandene jeg har hørt om før selv. Jeg har ikke noe veldig stor kjennskap til dem utover det, men det var et rockeband jeg husker å ha hørt om før Eurovision i år og sånn sett syns jeg det er litt kult at de var med selv om sangen deres ikke helt var min greie.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg