Der jeg kommenterer sangene som har gått direkte til finalen av Eurovision 2022 :)

To Eurovision-innlegg for i år er postet (det er bare å lese dem hvis flere er interessert i karolinske tanker om en masse sanger) og i dag tenkte jeg å avrunde triologien, om man kan si det sånn, med å ta for meg sangene som har gått direkte til finalen. Før jeg kommer så langt så kan jeg nevne noen andre ting, som for eksempel at jeg hadde litt fredag den 13de-uflaks i stad. For jeg har gjort et par forsøk på å få ordnet en legetime fordi jeg ønsker ny utredning rundt asperger og en første utredning av ADHD og ingen av gangene har det blitt legetime. Og så prøvde jeg et nytt forsøk i går og regnet med at det ikke ville skje noe denne gangen heller, men så oppdaget jeg klokka 13:30 ca. at jeg hadde fått time og til og med i dag kl. 10:30. Imidlertid så oppdaget jeg jo altså tre timer forsinket fordi jeg ikke hørte at jeg fikk melding på mobilen i morges og ikke sjekket den før jeg satt på t-banen i retning jobb og fikk en annen melding, som jeg faktisk hørte. Så nå koser jeg meg med å vente på regning for legetimen jeg ikke kom til og så kan jeg ikke gjøre nytt forsøk på å bestille legetime før etter kl. 16:00 førstkommende tirsdag. Sukk. Jeg følte meg litt håpløs da jeg oppdaget den usette meldingen fra i stad og det er veldig irriterende at jeg gikk glipp av legetimen, men mamma sa at sånt skjer og at jeg ikke må tenke for mye på det, men bare unnskylde meg om jeg får tak i time neste gang jeg forsøker. Nå vet jeg hvert fall at å få tak i legetime ikke er umulig, noe jeg hadde begynt å frykte litt siden mine fire forrige forsøk i år ikke har ført til noe som helst.

*

Og ellers så elsker jeg Rayman-spillet jeg nylig skaffet til Switch og jeg må på et eller annet tidspunkt skrive om The Artful Escape som jeg også spiller for tiden og der jeg bruker nesten mer tid på å ta bilder fra spillet med kamera-funksjonen til Nintendo Switch enn å progressere. Jeg har ellers hatt det gøy med å lese ut boka How to take over the World av Ryan North, som var en overraskende vitenskapelig og realistisk guide til å ta over verden som ond superskurk som jeg også kanskje må skrive mer om etter hvert. Utover det er livet fargelegging og glede over at denne måneden inneholder så mange fine planer som jeg ser frem til også etter at Eurovision er over i morgen.

Men ja, Eurovision. Nå tenkte jeg å ta for meg sangene som er direkte til finalen. Sangtitlene linker som vanlig til Youtube med unntak av sanger jeg liker ekstra godt og bare MÅ poste her og utover det håper jeg dette underholder. Yay! 


Kommentarer angående sangene som går direkte til finalen i alfabetisk rekkefølge (sangtitlene er link til sangene på Youtube)


Frankrike - Fulenn 

Techno møter keltiske rytmer møter heksefest i den unike sjangerblandingen Frankrike byr på i år og det i en sang som er veldig fengende. Jeg er litt usikker på om dette helt er min greie, men det er veldig unikt, høres skikkelig kult ut og jeg liker at det synges på bretonsk. Sceneshowet er også stilig med den ypperlige blandingen av grønt og flammer og jeg tror dette kan fenge mange. Jeg tror ikke dette vinner, men topp 10 hadde ikke forundret meg det spor og det vil være helt ok for meg. Terningkast 4!

Italia - Brividi


Litt rar greie, men dramaturgimessig sett så er Italia en av de smarteste låtene i år, for de har en sånn sang som bygger seg opp hele veien og som tar en sving med en gang noe er i nærheten av å bli for kjedelig. I tillegg har denne sangen en veldig pen melodi og den er også flott sunget med gode harmonier. Jeg liker også at det synges på italiensk og tror denne sangen kan bli et veldig fint øyeblikk på scenen. Det eneste aberet er at det kan hende dette blir litt forglemmelig fordi det er nok en rolig sang i et år med ganske mange mer rolige låter, men jeg syns likevel dette er mest fint og veldig trivelig. Terningkast 5!

Spania - SloMo

Chanel er pen og skal ha at hun både synger og danser bra og hun gjør veldig mye ut av en låt som egentlig er ganske middelmådig. Personlig så må jeg innrømme at dette er veldig generisk musikk som gir meg veldig lite, men det er småfengende og kan sikkert bli underholdende hvis sceneshowet funker fett. Jeg syns det likevel blir litt for billig og føler også at låta aldri tar nok av. Så ja, helt ålreit, men ikke min greie. Terningkast 3!

Storbritannia - Space Man 


Jeg har utviklet en liten Sam Ryder-obsession i det siste om sant skal sies for jeg syns han er en veldig pen mann med en ekstremt god stemme, dessuten så er det her man finner min store favoritt i år. Det startet med at jeg syntes musikkvideoen var sær, men også veldig underholdende og original, men etter hvert har jeg blitt helt betatt av denne sangen generelt sett. For det er noe veldig Bowie møter Elton John over denne låta som jeg virkelig elsker, dessuten syns jeg teksten faktisk er skikkelig sterk og så løftes alt av Sam Ryders helt unike og virkelig gode stemme og bare ja, jeg heier så mye på Storbritannia i år og jeg regner jo ikke med at de vinner, men jeg hadde blitt uendelig glad om det skjedde og skal definitivt stemme et par ganger på denne sangen i morgen. For bare ååå, stemningen, melodien, alt her treffer meg så mye og dette er definitivt Storbritannias beste sang på lenge Eurovisionmessig sett. Terningkast 6!

Tyskland - Rockstars 

En av greiene med Eurovision er at sangene som gjør det aller dårligst ikke nødvendigvis er de dårligste låtene. Noen ganger handler det mer om at de mangler det lille ekstra som gjør at man vil prioritere dem når man skal stemme på låter og at de er for gjennomsnittlige til å skille seg ut. Dette er grunnlaget til min tidlige spådom om at Tyskland vil følge opp fjorårets krisedårlige resultat med å gjøre det veldig dårlig også i år. Helt personlig syns jeg for så vidt at Rockstars har noen gode kvaliteter, først og fremst at den fremføres veldig ærlig og at man føler at låta betyr noe for Mik, men også at den har gode rap-partier og at den har en sympatisk og radiovennlig melodi. Men det blir aldri særlig interessant eller minnevennlig og siden Tyskland kunne sendt dette (som bandet Eskimo Callboy ønsket å delta for Tyskland med), noe som ville vært en veldig minneverdig og mye mer rocka og sjarmerende sang, så gjør det at det føles enda mer frustrerende at de valgte noe såpass safe som Rockstars. Terningkast 3! 

Og da har jeg skrevet om alle årets sanger. Hurra for det :) Neste innlegg kommer om noen dager. Vi bables og god fornøyelse =D

Kommentarer

Populære innlegg