Om de nominerte i prisen beste originale sang Oscar 2021 og koloskopiklaging

Heisann! Det er tirsdag og jeg var litt lei meg i stad, men det går litt bedre nå. Som nevnt så viste det seg at jeg hadde litt høy CRP da jeg tok blodprøve på Ahus mandag i forrige uke og det og noen andre småting gjør at legen som følger meg opp på Ahus vil at jeg skal ta en koloskopi. Og nå har det blitt satt opp time til å gjøre det førstkommende torsdag, noe som i stad gjorde at jeg begynte å gråte. For selve inngrepet koloskopi er ikke så ille, men det innebærer at jeg kan spise en lett frokost i morgen og deretter må faste frem til koloskopien på torsdag. I tillegg må jeg i morgen kveld etter jobb og torsdag morgen ta en dose med en greie jeg kjøpte på apoteket som skal gjøre at skal måtte på do masse i morgen kveld og torsdag morgen og det er egentlig den greia som gjør meg mest nervøs fordi jeg har tatt ting i forbindelse med koloskopi før og det smakte helt jævlig. Og jeg har så veldig lite lyst til det for det er ikke noe kos og selve inngrepet går greit, men det er ikke akkurat behagelig, dessuten betyr dette at jeg i morgen må sende mail til leder for Nav-kurset jeg er med på om fravær på torsdag. Jeg måtte dessuten flytte tannlegetimen til mandag fordi jeg ikke orker å ha to ting å grue meg til på samme dag og fordi jeg skal ta dose 2 av den greia jeg kjøpte på apoteket torsdag morgen og det kan bety at jeg vil trenge veldig å være i nærheten av et toalett torsdag formiddag uansett. På den positive siden så føler jeg meg mindre nervøs når det gjelder den kommende tannlegetimen nå, samtidig som det igjen bekymrer meg fordi jeg har en sånn teori om at det alltid er unødvendig om jeg bekymrer meg veldig for noe, så jeg har på en måte alltid et lite ønske om å bekymre meg veldig når det er snakk om tannlegetimer, bare for at det skal falle under "dette var unødvendig å bekymre seg for"-kvoten. Så nå gjør det meg nervøs at jeg egentlig ikke er særlig nervøs for tannlegetimen til uka, noe som bare sier et eller annet om hvor teit hjernen min er av og til. Det som dog uansett blir fint er å få dose 1 av korona-vaksine på fredag. 

I alle fall var jeg litt deppa i stad fordi jeg virkelig ikke har lyst til å ta koloskopi og mamma trøstet meg veldig og sa jeg var tøff og at hun syns det var synd at butikker er stengt fordi hun ville kjøpe noe til meg. Men det går sikkert bra og det er fint at det skjer fort siden det er lurt å finne ut av om vi må endre behandlingen min av Ulcerøs Kolitt eller hva, jeg bare har veldig lite lyst til å ta ekle tømningsmidler og å faste og å ta koloskopi igjen og syns for øyeblikket litt synd på meg selv. Jeg skulle ønske jeg kunne tvinge noen til å bestille yndlingsgodteriet mitt til meg som premie for å gjøre ting som er dritt.

*

Til noe helt annet. Førstkommende søndag er det Oscar-utdelingen og jeg er spent på de alt som har med animasjon å gjøre, så vel som hvem som vinner priser når det gjelder musikk: sistnevnte noe som skal være tema senere i dette innlegget. Hva angår animasjonsfilm så har jeg i år sett alle de animerte kortfilmene og jeg har også sett fire av fem av de nominerte animerte langfilmene. Imidlertid har jeg fortsatt ikke fått sett Wolfwalkers fordi den enda ikke har kommet på dvd og kun er tilgjengelig på Apple + strømmetjenesten som jeg ikke har. Men med en gang Wolfwalkers blir tilgjengelig på dvd og jeg får tak i den så skal den sees og anmeldes. Uansett så liker jeg alle de nominerte filmene som jeg HAR sett og jeg liker særlig Soul, som jeg har sett tre ganger og syns er en av Pixars beste filmer. En liten del av meg syns det likevel hadde vært gøy om Wolfwalkers vant. Et lite irsk studio og håndtegnet animasjon, det hadde vært litt artig om det vant for jeg tror de hadde trengt det mer enn Pixar. Men jeg blir fornøyd uansett :)

Nå tenkte jeg å kommentere hver av sangene som er nominert til Best Original Song, så da setter jeg i gang :)

Karolinske kommentarer til de nominerte i Best Original Song under Oscar 2021

- Fight for you fra Judas and the Black Messiah


Jeg vet ingen verdens ting om denne filmen, men jeg vet at jeg syns denne musikkvideoen forteller en sterk historie om å være farget i America og jeg vet også at jeg syns H.E.R. som fremfører denne låta har en behagelig stemme å lytte til. Og i begynnelsen så liker jeg dette ganske godt, melodien har en fin beat og det er en slags laidback stemning som jeg liker. Jeg mister likevel interessen litt etter hvert, kanskje til dels fordi denne låta aldri tar ordentlig av, noe som også gjør at slutten ikke treffer så sterkt som jeg føler at den burde. Og jeg tror ikke denne låta er umiddelbar nok til å vinne prisen for beste låt i år, men jeg ser likevel gode kvaliteter her som gjør at jeg skjønner at den ble nominert.

- Hear my voice fra The Trial of Chicago 7


Denne filmen vet jeg heller ikke noe om, men det ser ut som dette er en film som forteller en viktig historie. Personlig så blir jeg likevel ikke særlig grepet, noe som handler en del om Celestes stemme. Hun har en unik stemme og synger definitivt bra, men for meg høres stemmen hennes litt for monoton ut og den gjør at jeg ikke blir interessert nok. Når vi da legger til at teksten her føles litt for banal og rett frem så gjør dette at denne sangen ikke er en sang jeg bryr meg så mye om. Med det sagt så er dette fortsatt en sang med en fin melodi, den bare gir ikke meg så mye.

- Husavik fra Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga


Jeg må jo innrømme at jeg syns det er ganske kult at Eurovision-filmen faktisk har en Oscar-nominert sang og å altså, jeg liker denne sangen veldig godt. Den er en sånn sang som bygger seg opp mer og mer hele veien på en disneysk og musikalaktig måte, den fremføres veldig godt og den er tidvis mer oppriktig vakker enn den har noen som helst rett til å være. Teksten her er jo skikkelig sær, men det er jo mye av sjarmen og jeg liker også at det er øyeblikk der det synges på islandsk og bare ja, det gleder meg veldig at denne sangen er nominert. Og jeg tror nok ikke at denne sangen kommer til å vinne, men jeg hadde jublet litt om den gjorde det :)

- Io Se (Seen) fra The Life Ahead


Jeg forstår ikke så veldig mye av denne musikkvideoen (Laura Pausini er en hamskifter og synger en sang som en rekke forskjellige kvinner?), men jeg syns det er en fin atmosfære her og jeg liker det faktum at jeg føler at jeg forstår denne sangen selv om den synges på spansk og jeg helt på ekte ikke forstår noe. Men det fremføres på en så genuin måte at det føles som om jeg forstår likevel og det er en positiv ting; på samme måte som det er en positiv ting at Laura synger veldig bra. Og dette er en sang jeg tror har gode vinnermuligheter, mye fordi melodien er veldig fin og fordi det er noe elegant ved denne sangen som føles unikt. Dette er likevel ikke den mest spennende sangen i verden, men det gjør kanskje ikke noe, fint er det uansett.

- Speak Now fra One night in Miami


Som Hamilton-fan så syns jeg jo at det er kult at Leslie Odom Jr. (som spilte Aaron Burr i Hamilton) fremfører denne sangen og vokalmessig sett så viser han jo også her at han er skikkelig god. Jeg syns likevel ikke at denne sangen er så veldig engasjerende for den er basically de samme ordene på repeat hele veien og jeg ønsker meg at sanger byr på litt mer variasjon. Med det sagt så er det noe med melodien som føles veldig insisterende på en ganske riktig måte og det er noe veldig overbevisende med hvordan denne sangen formidles. Jeg tror dette også er en sånn sang som kunne vokst på meg om jeg gadd å lytte til den flere ganger, noe det dog ikke er så sannsynlig at jeg gidder.

*

Det var mine kommentarer til de nominerte sangene og jeg syns det er mye bra. En liten del av meg er likevel litt skuffet over at ingen av sangene fra Jingle Jangle-musikalen til Netflix ble nominert for de sangene var faktisk så bra at de virkelig hadde fortjent det. Men ja ja. Utover det så syns jeg det er litt kult at Soul faktisk også er nominert til prisen beste soundtrack, en pris jeg virkelig håper Soul vinner for den har et fantastisk soundtrack, virkelig <3

Nå tenkte jeg å avslutte dette innlegget med sangen fra Jingle Jangle som ville vært nominert til beste sang under Oscar om jeg bestemte. God fornøyelse og så bables vi om noen dager. Ønsk meg gjerne lykke til med koloskopien og alt maset først :)


Miles & Miles er så awesome og fengende at det er en skam at den ikke var nominert til beste sang, just saying <3

Kommentarer

  1. Lykke til med koloskopien og forberedelsene! Det høres veldig kjipt ut å måtte faste, jeg har aldri trengt det, men det virker slitsomt.

    Jeg må innrømme at jeg blir mindre og mindre opptatt av Oscar-utdelinga etter hvert som åra går, fordi jeg føler at det stort sett er den samme typen filmer som blir nominert og som vinner. Og det samme gjelder forsåvidt originallåtene. Jeg syns jo generelt at de mest interessante filmene (og musikken) er sånt som nettopp ikke blir nominert til denne typen priser. Likevel gøy å lese tankene dine! Men språknerden i meg må påpeke at Laura Pausini-sangen ikke er på spansk, men på italiensk ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk. Koloskopien og forberedelsene var kjipt, men det gikk bra. Og jeg bryr meg ikke supermye om Oscar selv, men jeg liker å følge med på et par kategorier som alltid interesserer meg. Fint at det er fint å lese tankene mine og beklager språkfeilen, skulle researcha først angående språk.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg