Oppsummeringsinnlegg for februar og litt måter jeg skal passe på meg selv og unngå for mye koronadepping :)

Heisann! Fin ting: jeg har lagt en del planer for dagen for å passe på meg selv og unngå å falle ned i vonde tankemønstre. For greia er den at jeg de siste dagene har taklet pandemien litt ekstra dårlig (noe jeg tror har litt med at det snart har vart et år og fordi vi hadde litt for høye forventninger til dette året siden vi tenkte at vaksineringa sakte, men sikkert ville åpne opp mer, men så kom mutantvariantene av viruset og alt ble verre i stedet). Jeg har vært flink til å ikke lese nyheter, men jeg har fått med meg ting bare av Twitter og internett og jeg er veldig sliten av å være flink nå når det ikke føles som man får noe igjen for det. Og det snakkes om nye tiltak fra i dag i Oslo og jeg lengter så mye etter kino og teater og det er så mange som drar på vinterferier og utenbys og det er slitsomt å bo i Oslo og på Stovner der man ikke får noen pauser fra pandemien. Og derfor har jeg laget noen planer. Etter at jeg er ferdig med å skrive dette innlegget skal jeg dra hjem til moren min (som jeg skal sove hos til i morgen fordi de skrur av vannet i blokka mi noen timer på formiddagen i morgen og det er ganske upraktisk). Så skal jeg gå en tur i sola og finne et sted der jeg skal sitte og tegne eller fargelegge en stund, jeg skal spille Yatzy med mamma, vi skal spise taco til middag og i kveld skal jeg finne ut nye tiltak i Oslo og deretter straks sette i gang med å lage Maltesers-brownies som distraksjon før jeg skal bruke kvelden til Nintendo og å se Buffy-episoder på Disney + og slike finheter. Og jeg har begynt å se an om det er mulig å rømme til Stavanger noen dager i påsken, men det er bare en naiv dagdrøm, uansett så prøver jeg å se etter muligheter fremfor begrensninger fordi jeg vet de finnes og jeg er ganske trygg på at om vi bare kommer oss gjennom mars og april så vil mye se lysere ut i mai. I alle fall satser jeg på det og i mellomtiden skal jeg bake oftere og fargelegge mye og ideelt sett få skrevet mer for jeg har skrevet alt for lite i det siste og hjernen min burde kretse rundt historier og ikke alt jeg ikke kan kontrollere i verden.

Her er en sang kalt Pot at a Funeral som jeg oppdaget for ikke så lenge siden og som jeg liker veldig godt:


Denne sangen er henta fra en liten og ukjent musikal kalt A Little More Alive og det eneste irriterende med den er at den synges av en fyr som heter Alexander Sage Oyen, men uansett hvor mye jeg har googla så har jeg ikke funnet ut om han har norske aner, noe jeg mistenker at han har siden navnet hans høres ganske norskt ut. 

Ellers tenkte jeg å oppsummere februar nå og denne måneden har jeg vært flink. For greia mi var jo at jeg IKKE skulle stresse med hvor mye jeg leste siden jeg ikke lenger orker å lese 8-9 bøker i måneden, men så hadde jeg fortsatt et mål om å lese seks bøker i måneden og denne måneden har jeg bare lest fem (!) bøker. Og grunnen til at jeg er flink er det at jeg ikke har tenkt å stresslese en av bøkene jeg lånte på biblioteket i går for å nå seks bøker før i morgen og mars, men bare akseptere at ting gikk som det gikk selv om det er litt vanskelig siden fem bøker på en måned er det minste jeg har lest på en måned på fem år eller noe sånt. Ellers er den beste tv-serien jeg har sett i februar WandaVision, som jeg har fått overraskende dilla på med tanke på hvor få av Marvel-filmene jeg har sett og jeg har sett to filmer og nå skal jeg oppsummere i vei og så kommer neste innlegg om noen dager :)

Oppsummeringsinnlegg for februar 2021

Bøker

- The Runaway Princess av Johan Tröianowsky

Søt, sjarmerende og finurlig grafisk roman. Terningkast 5!

- Barely functional adult av Meichi Ng

Veldig relaterbar og personlig grafisk roman med utmerket tittel. Terningkast 5!

- The Beast and the Bethany av Jack Meggitt-Phillips

Smart, mørk og herlig barnebok som virkelig får til å være det den prøver å være. Terningkast 5!

- Finlay Donovan is killing it av Elle Cosimano

Fornøyelig og original kosekrim som ikke bryr seg om å være ting som sannsynlig. Terningkast 5!

- The Extraordinaries av T.J. Klune

Jordnær og søt ungdomsbok om superhelter og ungdommer som bruker alt for lang tid på å skjønne at de er forelska og slikt. Terningkast 5!

FILMER

- Cinderella 1997

Musikalversjon av eventyret med flinke folk som Whitney Houston som den gode gudfeen. Fin musikk og kult med et flerkulturell casting med filipinsk prins og mange afro-amerikanske skuespillere, men veldig rett frem fortalt og med lite dybde. Terningkast 4!

- The Bucketlist

Søt og sympatisk film om to dødssyke gamlinger som reiser verden rundt og oppfyller sine siste drømmer. Har veldig godt skuespill, men er også irriterende fordi den ene gamlingen eier et sykehus så de kan liksom reise overalt og de aller fleste dødssyke har ikke muligheten til å reise verden rundt og oppfylle drømmer. Terningkast 4!

Kommentarer

  1. Jeg liker at du tilsynelatende har fått litt hekta på å bake :) Jeg liker sjøl bedre å lage mat enn å bake, det er mest det at jeg syns det er morsommere, men etter at jeg mista jobben og fikk dårligere økonomi har jeg begynt å bake mitt eget brød, og det får jeg faktisk overraskende bra til.

    Og bra at du ikke har stressa like mye med å lese denne måneden. Det kan være vanskelig å komme seg ut av tvangstanker, men det er skikkelig befriende når det skjer, for jeg trur ikke denne tanken din om å lese så og så mye har vært spesielt sunn for deg. Og jeg likte også tittelen på Meichi Ng-boka :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for kommentar og ja, baking er fin distraksjon og personlig foretrekker jeg det fordi kaker og bakst er så godt. Jeg tror heller ikke den tanken om å lese så og så mye har vært så sunn, men det er fortsatt vanskelig å forvente mindre av seg selv. Jeg er likevel selv glad jeg stressa mindre med bøker.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg