Newsies og sånt :)

 Heisann! Fin ting med livet: Disney + endeligvis =D Har så langt sett igjen noen episoder av Boy meets world, som var en av seriene de sendte på Tv Norge på nittitallet da jeg kom hjem fra skolen og satte meg rett foran tv-en for å se Under samme tak, Step by Step, Sister Sister, Fresh Prince in Bel Air og så videre, jeg savner den tiden, livet var så lett da. Dessuten har jeg sett massevis med kortfilmer og det er en antologiserie man kan finne kalt Short Circuit der folk i Disney har fått muligheten til å lage skikkelig korte animerte kortfilmer og disse filmene er så fine, særlig en som heter Zenith som jeg så langt har sett tre ganger fordi den er så himla stilig og jeg elsker den <3 Og jeg tok å tittet gjennom utvalget i går og la alle filmene jeg visste jeg ville trenge å se (både av ting jeg har sett før og ting som jeg ikke har sett) i en liste inne på der i går og på den listen er det nå over 30 filmer fordi det er så mye interessant der. Med andre ord vil jeg nok kose meg mye med Disney + fremover.

Og så finnes det musikaler på Disney + og jeg har enda ikke sett Hamilton. Derimot HAR jeg sett Newsies, som jeg har tenkt å poste en anmeldelse av, men først kan jeg dele noen sanger. 

Som Santa Fe:


Det virker for øvrig helt awesome å synge hva som helst basically med Alan Menken på piano. Og Jeremy Jordan synger denne sangen så fint <3

Eller som Watch what happens:


Jeg kjenner meg for øvrig veldig godt igjen i denne sangen fordi den setter så godt ord på følelsen når man forsøker å skrive og man så lett kan gå fra "ååå, dette er fantastisk, jeg er et geni" til "herlighet, jeg kan jo ikke skrive, hvorfor trodde jeg noen gang at dette var noe jeg kunne". Og så er det en sang jeg ellers liker fordi jeg ofte har lett for å like de sangene som jeg syns det høres nesten umulig ut å synge fordi de går så fort og har så mange ord og man virkelig må ha kontroll på pusten for å få det til, men Kara Lindsay gjør det så fint :)

Eller King of New York:


Stepping er så stilig og denne sangen er så kul og har så mye fin dans og så mye sjarm :)
*
Og så har jeg altså sett Broadways Newsies på Disney + og nå tenkte jeg å poste min anmeldelse og så kommer neste blogginnlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse :)

Newsies


I 1899 var det en streik blant papirgutter i New York som nådde historiebøkene, dessuten ble det inspirasjonen for en film kalt Newsies som kom ut i 1992. Da filmen Newsies kom ut solgte den lite billetter, men på VHS og DVD fikk den etter hvert en stor fanskare og ble en kultfavoritt blant mange. Fun fact: Christian Bale, som man ikke først og fremst forbinder med musikaler, hadde faktisk hovedrollen i Newsies-filmen fra 1992 og mens han ikke har en stor sangstemme så overbeviser han godt.

Det denne anmeldelsen skal fokusere på er likevel Broadway-musikalen som er en sånn musikal jeg har hatt skikkelig lyst til å se lenge, og særlig etter at Broadway-oppsetningen for noen år siden ble filmet og jeg var bitter og sur fordi man kunne se denne filmede versjonen av Broadway-musikalen på et par kinoer i Sverige og Finland, men ikke i Norge. Men så finnes Broadway-versjonen av Newsies på Disney + og nå har jeg jo Disney + så yay, endelig har jeg fått sett denne musikalen og den er så kul.

Her har vi jo et godt utgangspunkt med at jeg er veldig, veldig fan av Jeremy Jordan, som har hovedrollen i Broadway-musikalen og som jeg syns er en av de kjekkeste mennene i verden. Vi har også et godt utgangspunkt i at det er musikk av Alan Menken som var soundtracket til barndommen min med å stå for musikken i Disney-filmene jeg elsket som barn og det faktum at tanken på en musikal med veldig mange supertalentfulle unge menn i tjueårene med episke danseskills liksom ikke gjorde meg så veldig mye. Dessuten kan man google «paper boy look» og gå på bilder for å få opp en look jeg alltid har likt veldig godt hos gutter, jeg syns det er fint og i Newsies ser man den looken hele tida.

Så ja, det var mye som lovet veldig godt her og jeg forventet å like denne musikalen og ja, det gjorde jeg til gangs. For man kan kommentere på dramaturgien, som ikke er den beste jeg har sett, og man kan innvende at historien egentlig ikke er så sterk, men musikken er så himla fengende, skuespillet (særlig hos Jeremy Jordan og Kara Lindsay) er så godt og dansingen, himla hattifnatt, dansingen.

På mange måter er dette en musikal der dansen strengt talt har hovedrollen og mens det skal sies at jeg rent generelt sett ofte er mer opptatt av skuespillet og sangene i musikaler enn dansen, så gjelder jo ikke det når dansingen er så fabelaktig som her.

Og jeg håper noen en gang kan sette opp Newsies i Norge for jeg tror det kunne vært skikkelig kult, men i mellomtida kan man altså se Broadway-versjonen på Disney + nå, en musikaloppsetning jeg gir en klar femmer og som jeg anbefaler for alle som har Disney + og vil se en herlig musikal.

Yay!


Kommentarer

Populære innlegg