Et par fine ting og en bok om rever som er årets flotteste leseropplevelse så langt :)

Heisann! Her er en påminnelse om påskekrim som nå kan leses i det forrige innlegget mitt (blir veldig glad for teorier, men jeg syns selv at jeg har skrevet bedre påskekrimmer før så jeg tar det egentlig ikke så tungt at få har lest den). Og ellers, i det siste har det skjedd en del fine ting.

For det første så sa jo Bent Høie på en pressekonferanse på mandag at vi nå har viruset under kontroll i Norge og dagen etter fortalte regjeringen at de skal åpne igjen skoler og barnehager gradvis etter påske. Og det har liksom vært en eim av optimisme i lufta i alle fall her til lands angående Corona-viruset i det siste som gjør meg ganske motivert i alle fall. Med det sagt så er jeg forberedt på at ting kan snu fort og mens jeg har tro på teaterhøsten og sommerplanene mine nå, så vet jeg at man ikke har noen garantier. En del av meg er forberedt på at man kan bli skuffet, jeg bare vil heller ta skuffelsene når de kommer og håpe på det beste nå enn å gå utifra at alt går til helvete. Det føles bedre :)

Og så har det skjedd meg personlig et par positive ting de siste dagene. Eksempelvis endte jeg av en eller annen grunn opp med hele 30 000(!) kr igjen på skatten som kom inn på konto i stad. I følge Skatteetaten så skal det visst stemme og det er jo utrolig kult. Jeg har nå overført 20 000 av disse pengene til en sparekonto som ikke skal røres og det er veldig fint å ha en buffer, vite at om jobbsituasjon eller tiltak eller andre ting endrer seg på sikt så har jeg en økonomisk trygghet som gjør at alt skal gå bra (ikke minst med tanke på hvor mye jeg slet med å ha råd til husleie eller noe som helst hele fjoråret). I tillegg unnet jeg meg Animal Crossing til Switch og det kan hende jeg kjøper noen bøker når jeg er innom Storo førstkommende lørdag (og når teatrene en dag åpner så kan det jo tenkes at jeg vil ha råd til å kjøpe en hel del billetter for å hjelpe kulturlivet å komme seg på beina igjen). En annen fin ting er at jeg for første gang i år har vunnet en konkurranse og det er billetter til Drive-in Kino i morgen. Broren min blir med, vi skal se Parasite, det blir første gang jeg tester kino på drive-in og jeg er veldig spent og håper det blir kult. Anmeldelse kommer på søndag regner jeg med. Som en tredje fin ting har jeg nå kommet over skikkelig mange muligheter til å se musikaler og teater hjemmefra og det er kos <3 Bandstand og Jesus Christ Superstar in Concert er bare to av flere musikaler man kan se på nettet til helgen og det blir jo ikke det samme som å dra på ekte teater, men det er likevel veldig flott :)

Som en fjerde ting som er fint i livet mitt så har jeg nå lest min yndlingsbok så langt i år og det er denne:


Nå tenkte jeg å poste min anmeldelse av denne boka og så kommer neste innlegg på søndag antakelig. Vi bables og god fornøyelse :) 

Scary stories for young foxes av Christian McKay Heidicker

The haunted season has arrived in the Antler Wood. No fox kit is safe.

When Mia and Uly are separated from their litters, they discover a dangerous world full of monsters. In order to find a den to call home, they must venture through field and forest, facing unspeakable things that dwell in the darkness: a zombie who hungers for their flesh, a witch who tries to steal their skins, a ghost who hunts them through the snow . . . and other things too scary to mention.

Featuring eight interconnected stories and sixteen illustrations.
*
Da bibliotekene stengte og jeg bestilte bøker for å være sikret nok lesestoff for april (jeg venter fortsatt på en bok, men resten kom i forrige uke), så var dette en bok jeg gledet meg veldig mye til å lese. For det skulle være en illustrert samling creepy historier om rever, noe som hørtes ut som et interessant konsept. Og altså, dette er den beste boka jeg har lest i 2020 definitivt! Yay!
Uansett, det beste med denne boka er at den nettopp er usedvanlig creepy. Mens denne boka har barn og unge som målgruppen, er den ikke redd for å være gjennomført urovekkende og grøssende og jeg tror mange barn og unge vil elske akkurat det aspektet, elske at man ikke undervurderes og at denne boka går veldig langt for å by på mareritt. Og samtidig så er det likevel en hjertevarm bok på mange måter for jo da, man skremmes underveis, men det utvikles også et nært forhold mellom Uly og Mia (som er de to revene historiene kretser rundt) som faktisk blir oppriktig rørende til tider. Og beskrivelsen av dette vennskapet og utviklingen av Uly og Mia som karakterer redder boka fra å bli bare uhyggelig, den blir på snodig vis litt koselig og.
Utover dette elsket jeg denne boka fordi den var så stemningsfull, godt hjulpet av blyant-illustrasjonene på begynnelsen av hvert kapittel, jeg elsket hvordan det var en sammenhengende historie som ble formidlet i form av kortere noveller på et vis som gjorde denne boka veldig lettfordøyelig og jeg elsket språket og jeg har ikke noen eksempler på hvorfor, men denne boka er virkelig innmari godt fortalt.
Bonusmateriale: denne boka inneholder forfatter Beatrix Potter som en karakter, men har en vri på henne som karakter som gjør henne til en ekstremt effektiv skurk. Jeg husker Peter Rabbit-tegnefilmer fra barnetv da jeg var liten og hvor koselig det var og Beatrix Potter er liksom en forfatter jeg har tenkt på som ganske trivelig og det gjør henne bare enda mer skummel i rollen hun har i denne boka. Det er en svært kul twist.
Uansett. Hvis du vil gi deg hen til en bok som er seriøst creepy, men også rørende og hjertevarm. Hvis du vil lese en historie med rever som man virkelig blir glad i og som opplever alt for mye kjipt. Og hvis du vil ha en usedvanlig stemningsfylt leseropplevelse som egentlig passer bedre i oktober enn på våren, da er dette et optimalt valg.

Terningkast 6!

Kommentarer

 1. Gratulerer med å få tilbake så mye penger på skatten, det er jo fantastisk!! Jeg fikk sjøl "bare" igjen rundt 2000 kroner, men det er jo uansett penger som føles som at kommer fra ingensteder selv om jeg strengt tatt har jobba for dem, så fint er det jo uansett.

  Jeg kjenner mange som spiller Animal Crossing for tida, og hadde det vært på Steam eller i App Store skulle jeg vurdert å skaffe det sjøl, men det ser ut som at man trenger Nintendo Switch for å kunne spille det, og min neste konsoll blir uansett PS4 så jeg kan spille remaken av Final Fantasy VII, men jeg har kjøpt meg Myst på Steam, så det får bli spillalibiet mitt framover :)

  Høres ut som ei veldig fin bok, rever er blant yndlingsdyra mine, og illustrasjonene ser veldig fine ut basert på omslaget. Jeg husker jeg sleit med å finne bøker jeg syntes var skumle nok da jeg var liten, for jeg elska skumle historier, jeg leste jo for eksempel Grøsserne, men syntes aldri de egentlig var skumle.

  SvarSlett
 2. Vad härligt att ni fått så positiva besked om viruset där! :) Hoppas det håller i sig och går fortsatt åt rätt håll! :)

  SvarSlett
 3. Takk, Kristine, det er fantastisk =D Og skjønner spillprioriteringen godt altså, håper du får tak i PS4 og Final Fantasy VII ganske snarlig :) Og det var en veldig fin bok, innmari verdt å sjekke ut <3

  Satser på at det fortsetter å gå i riktig retning med viruset etter hvert som de etter påske skal åpne opp flere og flere stengte ting. Krysser fingrene!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg