smakebit på søndag og ymse annet fint :)

Heisann! Det er søndag og livet er fint og jeg skulle jo gjerne vunnet mer konkurranser for tiden, men jeg har i det minste vunnet to blekksprutkopper på en julekalenderkonkurranse så det er mer enn ikke noe. Imidlertid irriterer det meg litt at ikke noen av teatrene eller operaen ser ut til å ha noen egne julekalenderkonkurranser i år siden det jeg har aller mest lyst til å vinne jo er teaterbilletter og sånt, men ja ja :) Ellers har ikke de andre to bloggpostene mine denne uka vært særlig populære tydeligvis så som en rask oppsummering så ga jeg Charlie & Sjokoladefabrikken på teater terningkast 5, jeg syns det er både morsomt, irriterende og urovekkende at "live-action" Lion King er nominert til beste animasjonsfilm under Golden Globes og for noen dager siden delte jeg én julehistorie og jeg kommer til å dele minst en til før jul antakelig, men ikke i dag.

Og ellers handler livet om å gjøre ferdig julegaver, å spille Zelda, å lese masse og å skrive på ymse prosjekter. Dessuten kommer livet mitt til å inneholde enda mer koselig pepperkakebakst i dag så yay!

En kul ting forresten er det at Frost 2 hadde førpremiere i går. Jeg var treg og har uansett mest lyst til å se filmen på engelsk så jeg var ikke på førpremieren, men en kul ting jeg leste om var det at førpremieren var med henholdsvis norsk og samisk (!) tale. Mens jeg sikkert bruker litt for mye tid på å irritere meg over hvor lenge man i Norge må vente før man får sett Disney og Pixars animasjonsfilmer og også syns det ofte settes opp for få forestillinger på engelsk og da i en litt for begrenset periode, så er jo alternativene for samiske barn og voksne færre. En del av meg syns det er veldig tøft at de som ville se Frost 2 på samisk hadde muligheten til å oppleve det under førpremieren for det er sikkert noe som for mange betyr mye. Og i  en ideell verden skulle det jo vært førpremiere også på den engelske versjonen sånn at jeg hadde vært på kino helt garantert i går, men når så ikke var tilfelle så er jeg utrolig fornøyd på vegne av det samiske publikummet som tross alt forbigås i dørene langt oftere enn "voksne animasjonsfilmelskere som foretrekker animasjonsfilm på originalspråket"-folk som meg. Jeg håper at mange fikk kost seg med det i går og smører meg selv med tålmodighet, velvitende om at 25. desember tross alt ikke er så lenge til ;)

Her er trailer for In the Heights-filmen som kommer neste år forresten (og som sannsynligvis vil bli en av mine yndlingsfilmer i 2020):Det er filmversjonen av musikalen Lin-Manuel Miranda skrev før Hamilton og den ser så bra ut. Flott musikk, god stemning og øyeblikk som vil være skikkelig rørende i tillegg <3 I love it!

Og så elsker jeg denne sangen fra musikalen "The Mad Ones":Denne sangen heter "Freedom" og jeg elsker omtrent alle fremføringer jeg finner av den fordi den er så fri, den har en energi som gjør at tittelen føles helt perfekt og det liker jeg veldig godt :)
*
Men da tenkte jeg å være med på smakebit på søndag og boka jeg leser nå er "The Christmasaurus and the Winter Witch" av Tom Fletcher (fun fact: jeg har to bøker av Tom Fletcher og jeg har ikke en gang gått inn for det, men de er likevel signert begge to):


Her er synopsis fra Goodreads (som jeg også har lånt bilde av):

A year has passed since a boy named William Trundle had an incredible adventure with the most extraordinary dinosaur: the Christmasaurus. Now, William is about to be swept back to the North Pole, and meet the icy, mysterious and magical Winter Witch, whose power to control time allows Santa to travel all around the world on Christmas Eve. And when William learns that the fate of Christmas hangs in the balance, he and the Christmasaurus must risk everything to save it . . .

Full of magic, music, and a friendship like no other, The Christmasaurus and the Winter Witch is the most enchanting Christmas read for the whole family.


Selv liker jeg denne boka ganske godt. Jeg syns riktignok at det har tatt litt vel lang tid for handlingen å komme ordentlig i gang, men det er fornøyelig lesning, fint fortalt og illustrasjonene til Shane Devries er elsk. Dessuten er det en sånn type bok jeg har lyst til å skrive selv fordi det er så mye fantasi og sjarm her, sånn i tillegg til at stemningen er veldig juleglad og sånt :) 

Her er en smakebit:Jeg liker det med levende ønsker veldig godt som ide :)

Flere smakebiter finnes hos Astrid Terese :)
*

Men da har jeg en del fornuftige ting som må gjøres før dagen blir bare kos og hygge så vi bables og takk for oppmerksomheten =D

Kommentarer

 1. Det är trevligt med julböcker så här års!

  SvarSlett
 2. Den där boken såg jag häromdagen. Verkar gullig!

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten! Den tänker jag läsa snart!

  SvarSlett
 4. Låter som en mysig bok. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 5. Det låter som en trevlig julbok! Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 6. Vær så god angående smakebiten :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg