Månedstrollogi :)

Heisann! Det er lørdag og livet er fint selv om jeg som alltid gjerne skulle hatt mer kommentarer og slikt. Dessuten er en innmari super ting at Sara Bareilles skal gi ut ny cd i begynnelsen av april og i forbindelse med det har gitt ut noen nye singler, deriblant denne sangen kalt "Fire" som jeg syns er skikkelig fin:
Jeg syns denne sangen har noe litt jordnært og høstlig ved seg, dessuten syns jeg Sara Bareilles er veldig flink til å lage musikk som virkelig kler stemmen hennes godt. Og på en måte er jo denne sangen litt monoton, men det er samtidig veldig fengende og ja, jeg liker dette =D

Et annet aspekt ved meg er hvordan den delen av meg som har ymse småting som irriterer meg med Disneys Frozen og også er litt skeptisk til oppfølgere plutselig forsvant med en gang da jeg for få dager siden så at den første teaseren for Frozen 2 var ute. Da var det sånn "ok, jeg må gå nå egentlig for å rekke t-banen til jobb" fordi det var onsdag og jeg skulle til Norsk Gallup for telefonintervjuing, men så var jeg også sånn "men jeg kan rekke t-banen om jeg går om tre minutter og løper fordi ååå, ny teaser, jeg vil se!" Den delen av meg som elsker Disney og animasjonsfilm og slikt vinner alltid i lengden ;)

Uansett, denne teaseren er veldig fin:Helt uten ord klarer dette å vekke nysgjerrighet og engasjement, dessuten er animasjonen helt fantastisk, jeg mener hav i animasjonsfilmer har de siste årene i mange tilfeller vært så fotorealistisk at det nesten er skummelt. Og så elsker jeg selv litt det samiske elementet ved musikken og jeg vet jo ingenting om Frozen 2, men jeg mener å ha lest rykter om at det samiske elementet vil spille en større rolle her (Kristoff for eksempel skal visst være samisk). For øvrig er et annet rykte om Frozen 2 at Elsa skal være lesbisk, men selv om det hadde vært kult håper jeg mer at hun er aseksuell/aromantisk. Siden jeg selv aldri har hatt eller egentlig har hatt spesielt lyst på kjæreste og tidvis har følt at jeg burde ha lyst på det fordi det regnes som normalen hadde jeg likt det enda mer om Disney med Elsa viste at man ikke trenger en mann (eller kvinne) for å ha det bra, det hadde vært enda mer nyskapende fra Disneys side enn homofili og det var noe jeg likte med den første filmen, det at Elsa ikke endte opp sammen med noen, men fant tilfredsstillelse mer i at kreftene hennes endelig ble akseptert. Hei, jeg heter Karoline, jeg overtenker Disney-filmer ;)
*
Nok om det. I dag tenkte jeg å dele noe jeg kaller Månedstrollogi. Noe jeg tidvis forsøker å skrive om er noe jeg kaller månedstroll der det skal være et troll for hver måned. Og ideen var i utgangspunktet å skrive en novelle for hver måned, men problemet er det at jeg selv syns det er mange aspekter ved månedstrollene som ikke helt fungerer. Eksempelvis ser jeg for meg at det skal være slik at alle månedstroll er på høyde med barn på rundt åtte, ni år, men så er det noen av dem som ser gamle ut fordi det kler personligheten deres best, mens andre igjen ser ut som barn fordi de er mer barnlige igjen. Dette aspektet funket i julenovellen jeg skrev i 2016, men i ettertid føler jeg at det har funket dårligere og at det hadde vært mer logisk om alle månedstrollene så ut som de var i samme alder. Dessuten føler jeg egentlig at månedstrollene er en ide som hadde passet til en større sammenheng. Det hadde vært enklere for meg å skrive korte noveller fordi det går fortere for meg å skrive og faller meg mer naturlig enn lengre historier, men en del av meg kan veldig godt se for meg en lengre historie som for eksempel kan handle om at månedstrollene forsøker å finne hverandre, men der har jeg så få klare ideer at jeg ikke helt får til å skrive noe særlig om det nå. Og så har jeg klare ideer om hvordan hver av månedstrollenes personlighet og look er og dette har i det siste kulminert i Månedstrollogi der jeg har funnet på en egen form for astrologi bare at det er månedstroll i stedet. Denne teksten om Månedstrollogi tenkte jeg å poste nå. God fornøyelse, jeg håper dette er underholdende lesning og så kommer neste innlegg om noen dager og da vil det nok dreie seg om Legofilmen 2 som jeg skal se på kino etterpå. Vi bables og god fornøyelse :)


Månedstrollogi

Dette er en ekstra fiktiv tolkning av astrologi der jeg tar for meg de tolv månedstrollene og skriver litt om hvert av dem. Siden denne teksten i grunnen er bare tull og lekenhet tenker jeg at ja, det er et månedstroll for hver måned, men om du kjenner at du har mer til felles med f.eks. Oktobertrollet, men er født i mars så kan du tenke på deg selv som et Oktobertroll. For hvorfor ikke, hvorfor ikke la dette være en åpen og kreativ tolkning av astrologi som bare er ment for moro. Slik kan det være og nå setter jeg i gang.

Januar (Januartroll)
-      Et Januartroll er kjennetegnet av å være skøyeraktig, energisk og leken. Dette er personer som har en barnlig og naiv tilnærming til livet og tilværelsen og som tar få eller ingenting særlig seriøst. Utseendemessig varierer Januartroll, men de har ofte frisk farge i kinnene og en glede over å være utendørs og aktivitet som gjennomborer alt ved dem. Januartroll er ellers ofte praktiske, fingernemme og glad i håndverk (men om det er å spikke trefigurer, strikke, sy eller noe annet er variabelt) og de er ellers blant de mest sporty månedstrollene ofte, skjønt det finnes mer bedagelige unntak. De er ellers veldig glad i vinter og varm sjokolade og er veldig eventyrlystne.
Februar (Februartroll)
-      Et Februartroll har ofte det mest oppvakte og skarpe blikket av alle månedstrollene og mens utseende varierer så er dette månedstroll som har svært godt syn og generelt sett gode sanser. Her har vi ellers de mest oppfinnsomme og løsningsorienterte månedstrollene, disse månedstrollene liker utfordringer og de liker å finne ut av ting. Februartroll er smarte og beleste, de er vitenskapelig orientert og logiske og de kan være noen skikkelige kverulanter, noe som dog aldri er ondt ment. Dette er ellers månedstroll som liker sjakk og andre strategiske spill, men det er også månedstroll som til forskjell fra Januartroll gjerne misliker å være ute og som ellers misliker fysisk aktivitet en hel del. De er ellers glad i vinter, oftest mest glad i vann fremfor varme drikker og de har et strålende smil når de får til ting som inspirerer og gleder andre.
Mars (Marstroll)
-      Marstroll er de mest bedagelige og avslappede månedstrollene. Dette er månedstrollene som er mest glade i å sove eller slappe av og gjerne under et varmt teppe mens de leser eller drømmer seg bort. Samtidig er dette månedstroll som ofte overrasker for avslappetheten og roen ved dem kan gjøre at man undervurderer dem litt og gjerne tenker at disse månedstrollene kanskje er litt dumme, når Marstroll faktisk er veldig kloke og tidvis kommer med kommentarer som viser at de faktisk er ganske vise. Av utseende så er det jo variasjoner, men det er usedvanlig mange Marstroll med blå øyne og mens Marstroll kan være slanke så har de ofte en rundhet ved seg som om de er tegnet frem uten noen skarpe kanter. Ellers er dette Månedstroll som har masse fantasi og ofte, men ikke alltid, i alle fall et visst talent for enten å skrive eller tegne eller begge deler. De er ellers glad i vår og i å drikke iste og er vanligvis ganske konfliktsky og litt sjenerte.

April (Apriltroll)
-      Det av månedstrollene som oftest har en unaturlig hårfarge er Apriltroll. Her har vi månedstrollene som ser på seg selv som et evig prosjekt og som liker å skifte stiler og utvikle seg. Apriltroll liker forandringer, ikke minst fordi de er rastløse månedstroll som kjeder seg lett. Hva angår utseende så er det store variasjoner, men noe som ofte går igjen er en tendens mot å smile med munnen igjen. Dette handler vanligvis ikke om komplekser, det er mer at det faller dem mest naturlig. Apriltroll er ellers sære og glad i å være annerledes og de har også ofte en lidenskap, noe de er nerdete intenst opptatt av som de gjerne leser alt de kommer over om. Ellers er dette månedstroll som ofte liker dans, de er ofte veldig lite opptatt av å vinne spill og konkurranser, de har ofte et sterkt engasjement og om de hadde kunnet leve i hvilket som helst tiår ville de vanligvis valgt 80-tallet. De liker våren best, de drikker helst smoothier og de er veldig åpne og fordomsfrie.

Mai (Maitroll)
-      De mest tradisjonsbundne og jordnære månedstrollene er Maitroll. Med det sagt så tar folk feil om de tenker at Maitroll er kjedelige og tørre, for det trenger på ingen måte å være tilfelle. Det er bare det at de foretrekker det de er vant med og syns forandringer er bekymrende. Hva angår utseende er dette månedstroll som ofte ser eldre ut enn de er, noe som er en av grunnene til at disse månedstrollene ofte oppfattes som seriøse og til å stole på. Maitroll er ellers ofte praktiske og arbeidsomme, de er antakelig det månedstrollet utenom Januartrollet som er flinkest til ymse former for håndverk og de er ellers månedstroll som har en stor kjærlighet overfor naturen. De liker våren best, de drikker helst kaffe og de har en sær form for humor ikke så mange andre forstår, noe som gjør at når de treffer noen som forstår den så blir de uendelig takknemlige.

Juni (Junitroll)
-      Junitrolls fremste kjennemerke er optimismen som gjennomborer alt ved deres vesen, så vel som hvor vennlige og imøtekommende disse månedstrollene er. Dette er månedstroll som sikkert kan virke litt irriterende om man er mer negativ og pessimistisk, men som samtidig også er månedstroll som det er lett å like. For de mener så godt og det er barnlighet og en naivitet ved disse månedstrollene som appellerer. Dette er månedstroll som veldig ofte har lett for å smile og mens utseende ellers varierer er disse månedstrollene vanligvis ganske søte månedstroll som virker yngre enn de er. Junitroll er ellers ofte glade i å bake, de liker ofte å tegne og de er i mange tilfeller ganske distre og klønete. De liker sommeren best, de foretrekker å drikke brus og de har stor glede av såpebobler og å plukke blomsterbuketter.

Juli (Julitroll)
-      Julitroll er ofte følsomme og romantiske sjeler som bortimot alltid er dypt forelsket i noen. Dette er ellers månedstroll som veldig ofte er svært musikalske og som innen musikk gjerne har et betydelig talent. Hva angår utseende er et fellestrekk at Julitroll svært sjelden er spesielt bleke, snarere tvert imot. Her har vi månedstroll med mer gylne og varme hudtoner, noe som selvsagt har litt av sin forklaring i at dette er de månedstrollene som skyr vinter og kulde mest og gjerne tilbringer mye tid i varmere strøk. Et annet aspekt med Julitroll er at de er sporty og aktive, de er veldig glade i å være i vann, de er veldig sårbare for kritikk og de har tidvis litt for høye tanker om seg selv. De liker sommeren best, de drikker helst alkoholfrie paraplydrinker og de kommer til å vinne om du svømmer om kapp med dem så det er like greit å la være.

August (Augusttroll)
-      De mest dramatiske månedstrollene er Augusttroll som vanligvis er svært gode og overbevisende skuespillere. I mange tilfeller er disse månedstrollene også flinke til både sang og dans og det gjør dem som skapt for musikaler. Augusttroll er ellers gjerne litt pompøse og høytidelige og de kan ha lett for å overdrive og i tillegg er de glade i oppmerksomhet. Med det sagt så er en veldig fin ting med disse månedstrollene det at de er så oppmerksomme og omtenksomme. Selv om de av og til kanskje kan bli litt selvsentrerte har de også nok av øyeblikk der de viser at de virkelig bryr seg om menneskene de er glade i. Hva angår utseende så har Augusttroll veldig ofte fregner, men det finnes unntak. Et annet fellestrekk er at Augusttroll svært ofte er ganske fotogene og karismatiske. De liker sommeren best, de foretrekker ofte å drikke solbærtoddy og mens de er gode skuespillere, er de paradoksalt nok ofte også veldig ærlige sånn ellers.

September (Septembertroll)
-      Av alle månedstrollene er det Septembertroll som er aller mest glade i å lese. Dette er de glupske bokormene som elsker å drømme seg bort og å lære nye ting og som et resultat av det er disse månedstrollene gjerne både fantasifulle og skikkelig smarte. Hva angår utseende er et fellestrekk at Septembertroll ofte glir inn i mengden, noe som ofte passer dem perfekt siden de både er litt sjenerte og usikre og også liker å observere. Med det sagt så har Septembertroll også ofte et veldig pent og litt hemmelighetsfullt smil som man ikke ser så ofte, men dermed setter ekstra stor pris på når man ser det. En litt unik ting med Septembertroll er ellers det at de ofte er enten veldig organiserte og ryddige eller innmari distre og vimsete og enkelte Septembertroll kan være både vimsete og organisert, det kommer helt an på situasjonen. De liker høsten best, de drikker helst te og de er i ni av ti tilfeller svært flinke til å skrive og fortelle historier.

Oktober (Oktobertroll)
-      Oktobertroll er ofte svært engasjerte og lidenskapelige månedstrollene. Ellers er dette månedstroll som ofte kan være litt vanskelige for de er gjerne både sårbare, følsomme og svært sta, sånn i tillegg til å være ganske sterke personligheter som ikke alle finner det like lett å forholde seg til. For de som dog blir kjent med Oktobertroll så er det alltid verdt det for dette er virkelig gode venner som dessuten kan være svært underholdende. Oktobertroll er nemlig gode fortellere, de er kreative og bohemske og de har ofte en sær form for humor som fascinerer. Her har vi månedstroll som ofte liker å skrive og tegne og de er ikke nødvendigvis så flinke, men de bare syns det er gøy og det er nok. Hva angår utseende er det som med andre månedstroll variasjoner, men om man møter et månedstroll med rødt hår og fregner så er det litt ekstra ofte at det er snakk om Oktobertroll. Så ja, Oktobertroll kan kanskje være kverulanter og stabukker, men de er gode som gull og nettopp det at de ikke er perfekte gjør dem desto herligere. De liker høsten best, de liker gløgg best og de er veldig glade i soloppganger og solnedganger.
November (Novembertroll)
-      De mest pessimistiske og negative månedstrollene er Novembertroll, månedstroll som helt naturlig har en tendens mot å tenke negativt. Noe som er litt synd, men også praktisk siden disse månedstrollene også som et resultat av dette har lett for å bli positivt overrasket. Novembertroll er ellers ofte litt keitete og usikre, men de er også veldig smarte og i mange tilfeller ganske strategiske. Her har vi månedstroll som stadig vinner sjakk og liknende. Hva angår utseende har Novembertroll veldig ofte mørkt hår og markerte øyenbryn og de har ofte en naturlig eleganse. Overraskende for mange så er veldig mange Novembertroll gode dansere og det er ofte i dansen Novembertroll greier å gi seg hen og legge pessimisme og bekymringer til side. Her har vi ellers månedstroll som vanligvis er svært organiserte og ryddige og de er også gode til å trøste og finne de rette ordene i vanskelige situasjoner. De liker høsten best, de drikker helst kaffe (men der Maitroll er fleksible er Novembertroll klare på at det skal være svart kaffe, ikke andre typer) og de er vanligvis b-mennesker som er glad i å være våkne midt på natta.

Desember (Desembertroll)
-      Det første ordet de fleste tenker når de møter Desembertroll er «koselig» for disse månedstrollene er ofte svært koselige. Dette er månedstroll som pleier å være veldig vennlige og omsorgsfulle og som det er lett å bli glad i. Desembertroll har ellers ofte et blikk og et smil som gjør at man føler seg sett av dem, det er noe med dem som gjør at man føler seg trygg og hjemme og dette er på sett og vis et litt magisk trekk ved dem. Ellers ser Desembertroll ofte litt eldre ut enn de er og de har lett for å utstråle visdom. Med det sagt så kan Desembertroll også være ganske distre og vimsete og de er også ofte litt for naive i det at de generelt sett går ut ifra at alle rundt dem mener godt, noe som gjør at Desembertroll kan bli veldig såret og lei seg når de ser eksempler på at dette på ingen måte alltid er tilfelle. Ellers er veldig mange Desembertroll flinke til å tegne og male og de har ofte en stor glede av vakre ting. Og de elsker julen og å lage julegrøt til så mange månedstroll som mulig. De liker vinteren best, de liker best å drikke julebrus (men hvilken type varierer) og de blir som barn igjen i møte med søte dyr.


Kommentarer

 1. Tycker också om Sara Bareilles , hon har många låtar jag spelat sönder genom åren :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra- yay for flere Sara Bareilles-fans :)

   Slett
 2. Jeg leser denne med interesse, men det jeg virkelig vil se er en illustrert barnebok om månedtrolla. Jeg ser for meg at det hadde hatt en lesergruppe ettersom jeg liker tanken :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Jeg er ikke så god til å illustrere, men jeg har veldig lyst til at det skal finnes en illustrert barnebok om månedstrollene selv, jeg vet bare ikke helt hvilken historie de skal være en del av enda :)

   Slett
 3. Dersom historien din blir antatt kan forlaget bistå med illustrasjoner :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo da, det er jo sant. Greia er vel mer at jeg enda ikke vet hvilken historie jeg vil fortelle om månedstrollene. For min første ide var noveller om hver av dem, men jeg tror det hadde vært bedre med en lengre historie og jeg har noen ideer, jeg bare vet ikke hvilken ide som er best og som jeg har lyst til å planlegge nok til at det kan bli til noe. Men det er sikkert noe man kan finne ut av etter hvert :)

   Slett
 4. Du finner fortellingene dine på veien. Kanskje skal du formidle flere :) Følger spent med.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg