Om valget, månedskort og ymse annet :) Signert hun som trenger å vinne masse penger fordi at musikal i Gøteborg og sånt ;)

Heisann! Det er onsdag, en av de siste dagene med ålreit vær før høstregnet tar over styringa og livet er generelt sett ganske ålreit selv om jeg skulle hatt veldig mye mer penger enn jeg har, til dels på grunn av musikaler her i Oslo jeg veldig gjerne vil se (eller se igjen, som med Miss Saigon som var elsk deluxe), men mest fordi Wicked settes opp i Gøteborg og jeg har så ekstremt lyst til å se den oppsetningen og jeg vet ikke helt hvordan det skal gå og mamma er ganske blakk hun også (og om hun har penger så føler hun naturlig behov for å prioritere å komme seg til Sandnes der onkel A fortsatt ligger syk for å treffe ham når hun kan mer enn å bruke det på koseturer med teater i Gøteborg og jeg forstår jo selvsagt det). I dag har jeg lett etter svenske konkurranser der man sånn tilfeldigvis kan vinne enten billetter til Wicked eller overnatting på hotell i Gøteborg uten hell, det er bare å si fra om noen kommer over noe sånt. Alternativt har jeg jo alltid hatt en episk plan om å vinne minst 100 000 i Lotto, men den planen har vel de fleste som spiller Lotto uten at den blir så mye mer enn en fantasi. 

Nok om det. Jeg er jo ellers misfornøyd med valget (og 90% sikker på at grunnen til at i går startet med regn og gråvær selv om Yr påsto lettskyet og 22 plussgrader, er at værgudene var ganske misfornøyd de og), men jeg tror virkelig at de tingene folk flest egentlig setter pris på er positive og solidariske endringer som kommer med venstresida og jeg tror at når folk flest ser at ting egentlig ikke endrer seg så mye for dem personlig med et blått byråd, så vil de begynne å savne de tingene de mister med et byråd som jeg føler er mer opptatt av privatisering og lavere eiendomsskatt og slike ting fremfor f.eks. rimelige helsetjenester, fokus på kultur, klimavennlige tiltak og andre ting som jeg tror folk egentlig vil ha, mange er bare for dumme til å skjønne det. Jeg er kanskje naiv, men jeg tror ikke folk flest nødvendigvis ligger så veldig langt til Høyre, men at mange tenker at det reelle valget står mellom Høyre og Ap og når de så er misfornøyd fordi alle, selv de rikeste, har blitt blakkere og prisene bare går en vei (opp), og de ønsker forandring så velger de Høyre fremfor Høyre light (som jeg føler Ap i litt for stor grad fremstår som når de kunne valgt en klarere venstresidig profil og å fokusere mer på å virke som et reelt alternativ på venstresiden som flørter mer med Sv og Rødt enn f.eks. Sp, som jeg aldri har følt at egentlig er så veldig langt til venstre). Men jeg har håpet om valg jeg blir mer fornøyd med neste gang, jeg skal fortsette å stemme uansett og jeg håper noen av de fine tingene rødgrønt bystyre har fått til vil bestå. 

Hva angår valg så var forresten en av grunnene til at jeg i år for første gang stemte Mdg at de med tilbudet på månedskort har vist mest konkret at de faktisk VIL gjøre noe for å få ned prisene på månedskort i stedet for å bare ha det som en fin tanke som ikke blir noe av. Selv så blir jeg litt småsur hver gang jeg leser sånne ting om at folk mener at det er smartere å fokusere på rimeligere enkeltbilletter fordi det fanger dem som står mellom kollektivtrafikk og bil og man med rimeligere månedskort risikerer at folk som ville gått eller syklet tar kollektivtrafikk i stedet. For det kan godt hende det stemmer, men det stemmer også at mange faktisk virkelig hadde hatt mye mer behov for rimeligere månedskort enn rimelige enkeltbilletter. Jeg for eksempel bor på Stovner og her er det mange som ikke har bil og som har jobber som krever at de tar buss eller t-bane hver dag og jeg skulle ønske de som mente at billigere månedskort var feil fokus kunne sett ting fra perspektivet til alle de som må bruke kollektivtrafikk hver dag, ikke kun i ny og ne. Og for min del hjelper det litt at jeg får betalt tilbake penger jeg bruker på månedskort og togbilletter hver gang jeg får lønn i ene jobben fordi kollektivtrafikk må benyttes i forbindelse med den, men det er fortsatt irriterende å bruke 850 kr på månedskort og det er egentlig det mest irriterende med valget for meg personlig. Det at et høyrebyråd garantert er fullt av folk som tenker at det er bedre å ha fokus på å bedre kollektivtilbudet (noe som er en sånn ting man kan si at man jobber for uten å trenge å jobbe så mye med det) enn å gjøre det rimeligere fordi de ikke trenger å bruke kollektivtrafikk hver dag og det for dem er mye mer praktisk å eventuelt gjøre enkeltbilletter billigere for de på Holmenkollen som tjener bra og aldri vanligvis tar t-banen, men som av og til drar i operaen og de kveldene får en litt rimeligere reise på kollektivtrafikk fordi de kan kjøpe en litt mer rimelig enkeltbillett. 

Nok om det, jeg hadde ikke tenkt at det avsnittet skulle bli så langt. Det bare ble sånn liksom. Uansett så har jeg mye å glede meg over og se frem til og jeg kommer antakelig til å fokusere mye mer på det enn å irritere meg over valget fremover fordi det virker mest konstruktivt og trivelig. Ellers så likte jeg veldig godt to opptredner på America's Got Talent i går, det ene er han her som driver med skyggefigurer på en veldig underholdende måte:



Og den andre er Simon Cowell og Sofia Vergara som dukker og særlig Simon Cowell-dukka som synger You'll be back, ååå det er perfekt (jeg elsker den sangen, det har vært ringetonen min i syv år eller noe nå og den kler Simon Cowell innmari godt) =D 


Da tenkte jeg å avslutte dette lille innlegget som ble litt sånn villkårlig fordi jeg har noen ting jeg har store planer om å blogge om fremover (henholdsvis en bok, en film og Elvelangs i fakkellys og ingen av de tingene funker helt å bable så mye om før jeg har lest boka, sett filmen eller gått turen, noe som er ting som kommer til å skje i løpet av denne uka og neste), som jeg ikke får bablet om enda og i mellomtida kan man kommentere valget og sånt i innlegg som dette. Yay!


Kommentarer

Populære innlegg