Når man har vært på Folkehøgskole (les: deltatt i et spel) og det er over og man gjør fine ting som å se ny Turtles-animasjonsfilm for å komme over alt som mangler i livet

Heisann! Hele denne uka har føltes ekstremt mye som mai 2006 da jeg plutselig var ferdig med verdens beste år på Folkehøgskole og det var over og alt i månedsvis føltes så mye tommere og som om noe manglet. Bare at i dette tilfellet så har jeg ikke en gang vært på Folkehøgskole, men jeg var med på Bånkallspelet og jeg savner det så mye at det liksom har vært ekstra viktig å gjøre fine ting denne uka. Derfor var jeg på kino i går (noe jeg skal komme tilbake til), derfor gikk jeg en lang spasertur til Bånkall Gård mandag når jeg hadde fri, derfor har jeg laget både ny header her og nytt Facebook coverbilde i Canva, derfor har jeg lastet ned nye tv-spill på Switch og derfor skal jeg i morgen både på biblioteket og på høstens første Disney-quiz (og siden jeg vant(!) under forrige Disney-quiz, kommer jeg sannsynligvis til å få gratis brus i baren). I tillegg har jeg bakt brownies igjen i dag (bilde tatt etter at jeg begynte å forberede å teste første bit, den var veldig god):


Heldigvis har jeg en del ting jeg ser frem til fremover og det eneste jeg gruer meg en del til er tannlegetime mandag 4. september, men det kommer sikkert til å gå bra. 

Og ellers så er jeg i en kreativ periode (muligens inspirert av Bånkallspelet som liksom ga meg så mye energi og så lyst til å kaste meg ut i alt) og har derfor drevet en del med å planlegge musikalen Arthur Revestjert. Jeg har en bok jeg har lyst til å skrive kalt "Arthur Revestjert og meg" som skal være en autobiografisk samling essays signert Septimus Regn og som skal være en fiktiv selvbiografi signert en fremadstormende komponist hvis musikal nå skal settes opp på Broadway etter å hatt suksess på henholdsvis Waltherhavn Kultursenter, Det Norske Teatret og et teater på West End i London i tillegg. Jeg vet ikke om det er noe marked for fiktive selvbiografier, men jeg har tenkt å skrive det uansett og i den forbindelse har jeg brukt alle frie øyeblikk på jobb til å finne ut plot, karakterer og sangtitler og sånt i musikalen som liksom skal være grunnen til Septimus Regns suksess. Det er jo helt naturlige ting å drive med hvis man er meg ;)

Men jeg var altså på kino i går og så denne filmen:


Nå tenkte jeg å dele min anmeldelse av denne filmen og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse :) 

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem  

 

Fun fact: visstnok var Turtles noe av det første broren min sa da han var liten. Utover det har jeg ikke egentlig noe sterkt nostalgisk forhold til Turtles, men jeg ER veldig glad i animasjonsfilmer og særlig når tegnestilen er litt spesiell og interessant, noe som definitivt er tilfelle med den nye Turtles-animasjonsfilmen. Dessuten føles denne uka som “har vært på Folkehøgskole og hatt det fantastisk og så er det plutselig over og alt er teit og hverdagslig igjen” etter at vi er ferdig med spelet, så det er liksom litt ekstra viktig å gjøre koselige ting som å bake brownies, dra på biblioteket, gå spasertur til Bånkall gård, dra på Disney-quiz og altså dra på kino, for å gjøre opp for litt for alt som mangler i livet mitt nå. Derfor var jeg på kino i går kveld og yay, denne filmen var kul.  


Jeg skal ikke gå så mye inn på storyen for den er ganske klassisk og rett frem og selv hvis man mot all formodning ikke har noen kjennskap til Turtles i det hele tatt, så er det meste ganske lett å forutse. Det jeg derimot vil trekke frem er hvor effektivt og godt fortalt denne filmen er og ikke minst, hvordan den gjør dette til en spennende og engasjerende film til tross for at elementene som danner filmen ikke nødvendigvis vinner noen priser for originalitet.  


I tillegg er det godt stemmeskuespill, sympatiske karakterer og en god skurk (siden jeg lenge har sett for meg at en superskurk som kalte seg Fluen hadde vært kult, syns jeg det var litt gøy at skurken her var en mutert flue som kalte seg Superfly). Alt sammen er dette ting som var med på å gjøre denne filmen til en super kino-opplevelse.  

Hovedattraksjonen er likevel animasjonen, som er særdeles stilig og som er enda et nyere eksempel på hvordan mange filmstudier har vært mer eksperimenterende i årene etter at Spider-Man: Into the Spider-Verse vant sin velfortjente Oscar for beste animasjonsfilm. I denne nye Turtles-filmen så er det skissebøker som er mye av inspirasjonen og det funker skikkelig godt og skaper en film som ser veldig tøff og kul ut rett og slett.  


Om man skal kommentere på noe så kan jo det at storyen er såpass rett frem som den er være en liten svakhet og det er heller ikke all humoren som jeg syns funket like godt. I tillegg kunne enkelte karakterer vært utviklet litt bedre.  


For meg så var dette likevel det jeg ønsket meg, det var en film som var underholdende og sympatisk og den ga meg en koselig stund på kino. Terningkast 5! 


Kommentarer

Populære innlegg