"Who is the winner of Nanowrimo (I am, I am, I am, I am)" - syng denne innleggstittelen med melodien til Litauens Eurovision-bidrag fra 2006 ;)

Heisann! Det viktigste som har skjedd siden sist jeg blogga er dette:


Jepp! Jeg har IGJEN vunnet Nanowrimo. Jeg nådde 50 000 ord på søndag og har skrevet 170 sider på en historie som jeg virkelig ønsker å få til å redigere sånn at den kan sendes til forlag etter hvert, for jeg elsker selve ideen så mye <3 Yay! Og siden hjernen min ikke har lyst til å ta pauser, så planlegger jeg både en lengre julehistorie om feer og gatelykter som jeg tenkte å skrive på fremover. I tillegg må jeg skrive en julenovelle som jeg kan sende til Pendelens neste skrivekonkurranse, så jeg har nok å drive med fremover. 

Og så har jeg jo egentlig vært litt mye blakk denne høsten, men jeg brukte litt penger fra sparekontoer og sånt fordi jeg følte at jeg fortjente en premie for å ha vunnet Nanowrimo og derfor har jeg nå bestilt seks bøker og en julekonsertbillett.

Dette er litt kort om hver av bøkene og hvorfor jeg bestilte dem:

- The Measure av Nikki Erlich

Dette er en sci-fi der premisset er at alle over 20 år samme morgen får en boks og i den boksen er det en tråd som tilsvarer nøyaktig hvor lenge de vil leve. Dette viser seg å ha mange implikasjoner fordi politikere og andre begynner å dømme folk basert på gjenværende levetid og vi følger åtte karakterer og hvordan innholdet i boksene påvirker dem. Jeg syns premisset er veldig interessant og tror dette er en sånn bok som nærmest er garantert å i det minste være interessant og tankevekkende. 

- The Afterlife of Holly Chase av Cynthia Hand 

Dette er en moderne refortelling av Charles Dickens En Julefortelling, der en tenåringsjente blir besøkt av tre ånder, men så får de ikke endret henne og hun dør like etter, like usympatisk som hun var i utgangspunktet. I etterlivet må hun derfor jobbe i et hemmelig selskap som hvert år jobber for å redde en ny Scrooge-karakter og nå må hun redde en fyr som hun ender opp med å bli ganske godt kjent med og sånt og så dukker det opp romantiske følelser og sånt. Og det virker som en ganske lett og litt overfladisk bok, men jeg syns også at det høres ganske underholdende, dessuten minner premisset meg om mitt ønske om å en dag skrive en vri på En Julefortelling selv der det er omvendt og åndene må hjelpe en karakter å bli slemmere i stedet. 

- Everyone in my Family has killed someone av Benjamin Stevenson

En krim der man får vite med en gang at både hovedpersonen Ernest og alle i familien hans har drept noen og så samles de på et skihotell der det skjer et mord og alle jo kan være mistenkte. Jeg er ganske selektiv når det gjelder krim, men dette virker som en ganske underholdende bok som virker ganske original og fornøyelig. Alt jeg har lest om denne boka har fått den til å virke som en sånn bok jeg antakelig vil elske og jeg gleder meg veldig til å lese den. 

- Legends and Lattes av Travis Baldree 

Her handler det om en ork barbar som er utslitt av årevis med bråk og styr og som beslutter at hun trenger et roligere liv og å starte en bys første kafe. Men for å få det til så trenger hun hjelp, i tillegg er ikke alle like enige i at hun skal ha et rolig liv nå. Denne boka har blitt kalt cozy fantasy, noe som er en sjanger som har vokst frem mer og mer de siste årene der bøker er koselige og stemningsfulle med fantastiske elementer, men der det handler mye mer om hygge og atmosfære enn spenning. Selv så liker jeg slike bøker veldig godt og jeg tror jeg vil like Legends and Lattes også.

- Etta Invincible av Reese Eschman 

En barn- og ungdomsbok om Etta som har hørselsproblemer og som holder seg mest for seg selv mens hun tegner en tegneserie om en superhelt som gjør alt Etta selv tenker at hun ikke kan. Så blir hun kjent med jevnaldrende Eleazar og så må de sammen prøve å redde hunden hans på et fortryllet tog med masse gåter og utfordringer og sånt. Det virker som en veldig engasjerende bok og jeg er alltid på jakt etter gode barne- og ungdomsbøker så derfor.

- Katie the Catsitter 2 av Colleen A.F. Venable 

Basically mest fordi jeg elsket boka dette er en oppfølger til og er ganske sikker på at denne boka også vil være en sånn grafisk roman som er veldig fantasifull og sær og som forteller på underholdende vis om ting som vennskap og superhelter og ymse annet.

I tillegg har jeg jo vært fan av Silya i mange år og hun har tilfeldigvis julekonsert på Chat Noir og nå har jeg tilfeldigvis ofret neste Disney-quiz på Brød og Sirkus til fordel for å se julekonsert med Silya i stedet. Jeg tror det kan være ganske kos <3

*

Ellers har jeg søkt på en del jobber i det siste fordi et par ting nærmer seg slutten og en del ting rundt jobb utover i desember ikke er så avklart som jeg skulle ønske det var, jeg har spilt mye tv-spill (rundet nylig Mario Rabbids 2 og nå spiller jeg mest The Spirit & the Mouse fordi det er så stemningsfullt) og jeg har sett oppfølgeren til Enchanted, Disenchanted, og likt den skikkelig godt. Her er to sanger som jeg likte særlig godt fra Disenchanted:


Denne sangen heter Love Power og jeg syns en ting som er litt awesome med Alan Menken, som står bak musikken, er at han har skrevet så mye musikk i Disney-filmer at han her ender opp med å plagiere seg selv fordi det er en del av denne sangen der melodien er SÅ lik melodien i Skjønnheten og Udyret, der han også tilfeldigvis står bak musikken. Jeg syns det er veldig kult, dessuten så er denne sangen veldig episk og jeg er så glad Idina Menzel fikk et episk musikaløyeblikk for hun er så god på sånne ;)


Og denne sangen heter Badder og kommer etter at Giselle har gjort en trolldom som har slått feil og forvandlet livet hennes til et eventyrliv der hun er i ferd med å bli en skikkelig ond stemor, mens en annen karakter her gikk fra å være den ukronede dronningen av en småby til å være en skikkelig ond dronning. Og så konkurrerer de om å være ondest i en superfengende sang der både Ama Adams og Maya Rudolph helt tydelig koser seg skikkelig og det særlig er litt gøy å se Amy Adams være slem fordi hun sjelden har fått muligheten til det før. Denne sangen er herlig og litt etterlengtet siden det dukker opp "evil villain"-sanger mye mer sjelden nå enn før. 

*

Utover det så skjer det ikke så mye spennende, men jeg har det fint og føler at jeg har hatt mer energi denne uka enn på en stund, sikkert litt fordi jeg i forrige uke var ganske forkjøla og jeg sånn sett er mye bedre og jeg ikke lenger MÅ skrive masse på Nanowrimo hver dag. Jeg har fortsatt tenkt å skrive som nevnt for jeg har masse ideer til ting og tang, men jeg har mye mindre press nå og det er behagelig. 🎵

Kommentarer

Populære innlegg