Om planer og valg og ymse andre ting :)

Heisann! Det er fredag og jeg har gjort viktige valg denne uka. For jeg søkte på noen studier i våres selv om jeg egentlig ønsker å jobbe og så kom jeg egentlig ikke inn noe sted, men jeg satte meg på venteliste og for en uke siden fikk jeg mail om at jeg var tilbudt plass på bibliotekarstudiet. Og så endte jeg opp med å takke nei til studiet og kanskje skulle jeg sagt ja fordi å møte mennesker som er glad i litteratur og fordi veldig mange jobber ønsker folk med mer utdannelse enn jeg har, men samtidig føltes det riktig å si nei fordi jeg helt ærlig ikke er så motivert til å studere og jeg aner ikke om jeg ville fått til studiet bedre enn da jeg prøvde bibliotekarstudiet sist for 15 år siden, dessuten er målet mitt å jobbe og jeg syns jobb er mye lettere å kombinere med ønsket mitt om tid til bøker, tv-spill og kreative prosjekter, alt sammen ting som er veldig viktig for meg. Med det sagt har jeg likevel tatt noen avgjørelser. For eksempel så søker jeg jo på jobber og jeg har et intervju førstkommende tirsdag, men jeg har også innsett at jeg trenger å jobbe flere dager i uka enn jeg gjør og har utviklet en plan om at om det ikke dukker opp en annen jobb eller noe i løpet av neste uke, så skal jeg fra uka etter neste begynne å jobbe fire dager i uka på Norsk Gallup fordi jeg med det kanskje ikke vil tjene massevis, men i hvert fall nok til å klare meg uten penger fra Nav. Og det er en viktig sak siden oppfølgingstiltaket jeg er med på bare varer til 5. september og det ikke er sikkert jeg har noe tilbud fra Nav sin side etter det. Og jeg vet at det kommer til å gå fint å jobbe mer på Norsk Gallup for det frister jo ikke så mye, men de er veldig fleksible og åpne for å ta hensyn til ulike behov, dessuten får jeg det godt til, det er ikke så lange arbeidsdager som mange andre må slite med og jeg har lært at jo mindre fritid jeg har, jo mer produktivt blir fritiden brukt. Når jeg har mye fritid, slik som egentlig har vært tilfelle i flere år nå, så har jeg brukt litt for mye tid på internett og tv-spill, frem for noe mer konstruktivt. 

Blant andre nyheter så prøver jeg å skrive noe fantastisk som opptaksprøve til dette studiet jeg leste om og som jeg fant ut at jeg MÅ søke på for jeg har jo alltid sett mest for meg å skrive for barn og unge og jeg har riktignok ikke tenkt på at jeg kan skrive sakprosa for barn, men jeg vet ikke om det finnes så mye sakprosa om musikaler for barn og tenkte at det kanskje kunne være noe JEG kunne drive med. Og jeg tenkte nå å dele et utdrag fra forsøket mitt på å skrive en god opptaksprøvetekst (har fått tilbakemelding på hele teksten min om at den var veldig fint skrevet, men litt for essayistisk og faktisk litt for voksen og lite fakta-orientert, så jeg skal redigere den denne helgen for å få til noe magisk). Av alt som er skrevet så er dette det utdraget jeg liker aller best og som jeg regner med å ha med i teksten selv hvis jeg endrer alt annet, fordi man skulle skrive noe om skogen og dette er noe jeg føler veldig rundt skoger. Og så kommer opptaksprøveteksten min sannsynligvis til å handle en del om musikalen Into the Woods, fordi det er den musikalen jeg vet mest om og kan skrive alt mulig saklig og usaklig om. Her er væffal et utdrag fra teksten min, god fornøyelse:

Det er lett å tenke på skoger som noe magisk for man kjenner skogene så godt fra eventyrene man vokser opp med. Dessuten er det alltid noe bak trærne som man ikke ser, ting som er skjult, lyder man ikke vet hvor kommer fra. På et kjøpesenter tenker man ikke nødvendigvis at troll finnes, men det er lett å se for seg at de finnes i skogen. Eller at feer finner og spøkelser; skogen har lyset som treffer akkurat slik og lysninger der det kan ha skjedd mord eller kjærlighetserklæringer, skogen er et sted der alt er mulig. Og i «Into the Woods» så ER skogen det; den er der alt skjer. Sorg og kjærlighet, store og små følelser, skogen er kulissene for trolldom og tvil og så mye forskjellig at det på alle mulige måter er et veldig viktig valg at Jack, Rødhette, Askepott, Bakeren og hans kone alle entrer den.

Kryss gjerne fingrene for meg, for det er et gratis studie som er samlingsbasert og som virker lett å kombinere med jobb og det hadde vært veldig inspirerende å være del av det. Yay! 

*

Ellers så tenker jeg mye på Hell Pie:


Og Bear & Breakfast:


Fordi de begge er spill som ble forsinket på Switch og som jeg har veldig lyst til å spille. Særlig Hell Pie ser gøy ut. Samtidig så vet jeg at Cult of the Lamb kommer ut i neste uke og det virker også litt som noe jeg må spille og jeg har egentlig veldig lyst til å spille Stray, men jeg tenkte å vente til det kommer på salg, dessuten er jeg usikker på hvor mye plass jeg har på dataen min til spill og det finnes ikke på Switch. Det er veldig mye spill jeg har lyst til å spille for tiden og jeg tror det er en slags idioti det der med at jeg alltid har aller mest lyst til å spille det spillet eller lese den boka jeg ikke har og når jeg har det spillet eller den boka omsider, så dukker det alltid opp noe nytt som er det som jeg har aller mest lyst i verden til å lese eller spille.

Jeg tenker også på hvor hyggelig jeg hadde det da jeg tok en spontan dagsutflukt til Drammen i går bare for å gå litt rundt i andre områder enn Oslo sentrum og hvor mye jeg gleder meg til tre bøker jeg bestilte på Book Depository for en uke siden, fordi jeg har lett etter dem i norske bokhandler uten hell i hele sommer, kommer i posten. 

Verden er valg og planer og tv-spill jeg ønsker å spille NÅ og bøker jeg venter på og ting jeg bevisst velger å ikke tenke på og masse ideer og savnet av ferie og vissheten om at dette innlegget kanskje er litt rotete, men at det går bra. 

Vi bables om noen dager :) 

Kommentarer

Populære innlegg