Om Gøteborg og oppsummering av august :)

Heisann! Det er onsdag og livet er fint fordi jeg skal prøve meg ut i en ny mulig jobb fra og med mandag i neste uke som tillegg til Norsk Gallup og det er noe jeg har ganske tro på at jeg vil få til veldig bra bare jeg lærer meg systemet og slikt. Jeg er spent og gleder meg til å teste det ut. Ellers så har jeg visst plutselig blitt med i beboerrådet i blokka mi og jeg har egentlig ikke lyst fordi jeg ikke liker ansvar og forpliktelser så godt, men jeg var på møtet da de skulle velge beboerråd og det virka som enkelte ville blitt veldig skuffa om jeg ikke meldte meg og så er jeg redd for konflikter og å gjøre folk skuffet og ja, det kan jo hende det blir ålreit. Jeg er litt skeptisk likevel. 

Ellers så handler livet mye om lesestoff og tv-spill og jeg har brukt august til å spille gjennom hele Lost in Play som jeg elsket, jeg har spilt litt Cult of the Lamb (men der var jeg veldig gira i noen dager og så mista jeg plutselig interessen helt) og nå koser jeg meg veldig med Blossom Tales 2, som er veldig Zelda-aktig og herlig :) Om ikke så lenge kommer ellers spillene Hell's Pie og Here comes Niko på Switch, som begge er spill jeg har ganske lyst på, men jeg er også veldig fascinert av det jeg har hørt om I was a teenage exocolonist, som virker som en slags blanding av choose your own adventure og kortspill med veldig stilig look, så vi får se hva jeg eventuelt bruker "teater, tv-spill og bøker"-sparekontoen på ;) 

Anyway, jeg skal oppsummere august straks, men først tenkte jeg å bable litt om helgas miniferie i Gøteborg.

Oppdrag Gøteborg 27 - 29 august 

På mange måter var jeg veldig heldig denne ferien fordi faren min betalte for inngangsbilletter på Liseberg og Universeum og broren min betalte billetter for de tingene vi kjørte på Liseberg på lørdagen og da jeg og han gikk ut på kveldene lørdagen og søndagen og han tok en øl og jeg en Cola. På andre måter igjen var jeg litt mer uheldig, noe som egentlig handler mest om hvor dårlig jeg takler når ting ikke går etter planen og hvordan veldig masse ikke gikk etter planen i grunnen. For det første så hadde jeg forventet å bli hentet i Oslo tidlig på morgenen på lørdagen siden jeg måtte jobbe på fredagen og i stedet måtte jeg ta buss til Drøbak etter jobb på fredag der jeg ble hentet av faren min før vi sov hos ham til lørdag og omveien det ville vært å kjøre innom Oslo først på lørdagen ble unngått. For det andre hadde jeg veldig kraftig mensen (som for eksempel gikk igjennom skikkelig på lørdagen når vi var på Liseberg, noe som føltes ganske flaut og frustrerende) og det var den typen mensen der man blir veldig gretten og småsur av det, så jeg var mer irritabel enn jeg normalt pleier å være. I tillegg valgte jeg sko som ikke er gode å gå mye i og den ene tåa mi var litt vond i dem og vi hadde med nevøen min på fire og delte rom alle fire, så lyset ble skrudd av ved åttetida på kvelden da nevøen min la seg og da var det veldig lite lys for meg å lese i, noe jeg ble ganske sur av søndag kveld fordi jeg er vant til å ha i alle fall noe lys på alltid og å lese meg i søvn og det var ikke noen lys som ikke ville blitt for skarpe for nevøen min på soverommet.

Og det var jo en veldig fin tur alt i alt, men jeg føler meg litt håpløs fordi jeg føler jeg lot mensen og dårlige skovalg og ymse småting som ikke gikk etter planen eller som jeg forventet påvirke meg litt for mye. Jeg skulle ønske jeg var mye flinkere til å bare gjøre det beste ut av situasjonen og i stedet så var jeg litt for frustrert hver gang noe ikke gikk akkurat slik jeg ønsket. 

Her er noen bilder fra turen:


Slange på Universeum.


Fugler i et tre på Universeum


Krokodille. Jeg syns krokodiller er ganske kule dyr, dessuten er selve ordet "krokodille" morsomt å si :)


En ape. 


Utsikt fra takterrassen til Universeum der man kunne se Brachiosaurusen og pariserhjulet =D 


Broren min og nevøen min på Mars <3


En vase jeg likte fordi den liknet en ugle :)


Utsikt fra en bar på Gothia Hotel, som lå like ved det ene hotellet vårt.

Og så kjøpte jeg yndlingsdropsene mine, en potetgull som er bedre i Sverige enn i Norge, sjokoladeboller, tre bøker og to svenske Donald Pocket-er og et blad, så yay!

*

Og med det tenkte jeg å bevege meg hen til oppsummeringsdelen av dette innlegget. For det er jo altså allerede september i morgen, noe som gjør meg veldig entusiastisk fordi september er tre teaterplaner og Elvelangs i Fakkellys, dessuten liker jeg at september er den høstmåneden der man i Oslo er garantert nada snø, men man kan få servert både snev av sommer og frisk høstluft uten at det noen gang føles alt for kaldt heller. Jeg syns september er en veldig trivelig måned rett og slett og i år så vil september også inneholde mulig ny jobbting der jeg kan lære meg nye ting og få nye kollegaer så det er jo topp :) 

Uansett, da setter jeg i gang med å oppsummere august; en måned som inneholdt en mer "normal" mengde bøker og et par filmer

Oppsummeringsinnlegg for august 2022 

BØKER


- Dragens Øye av Charlotte Sandmæl

Veldig fint tegnet fantasy om drager, alver og magi. Historien er i og for seg ikke så unik, men den styrkes av de gode tegningene og viser en forfatter og illustratør med mye potensiale. Terningkast 4!

- Fantomrakettene av Tore Aurstad

Spennende grafisk roman som forteller en historisk røverhistorie som er ganske skummel og fascinerende. Litt for brå og åpen slutt dog og man sitter igjen med litt for mange spørsmål. Terningkast 4!

- Breaking into song av Adam Lenson 

Interessant samling essays om musikaler som ga meg mye å tenke på og som føltes som en bekreftelse av hvor lurt det er å være musikalgeek. Terningkast 5!

- The color of Hope av Ross MacKenzie 

Skikkelig fin fantasy rett og slett om farger og magi. Herlig premiss om stjålne farger og slikt og en bok som kunne vært en skikkelig fin animasjonsfilm for barn og som jeg syns gjorde det meste riktig. Terningkast 5!

- I kissed Shara Wheeler av Casey McQuiston 

Ikke så bra som de andre bøkene jeg har lest av forfatteren, men fortsatt veldig smart skrevet med gode popkulturelle referanser, karakterer man blir interessert i og en historie som fenget. Terningkast 5!

- See you yesterday av Rachel Lynn Solomon 

Fantastisk ungdomsbok som kombinerer Groundhog Day-premisset med å leve den samme dagen om igjen og om igjen med en veldig søt kjærlighetshistorie med to karakterer som man blir veldig godt kjent med og glad i. En søt og litt geeky ungdomsbok som jeg ble veldig glad i. Terningkast 6!

- Our child of two worlds av Stephen Cox

Ikke så fengende som boka den er oppfølger til, men fortsatt en varm og fint fortalt bok som tross alt var veldig interessant og en ganske menneskelig og omtenksom sci-fi med gode karakterskildringer. Terningkast 5!

- Regnbuesommer av Camilla Otterlei 

Søt og ålreit bok for barn og unge om kjærlighet og vennskap og ymse annet. Litt rotete og forglemmelig, men velment og fin nok for så vidt. Terningkast 4!

FILMER

- 13: the Musical filmen

Filmversjon av en musikal med ganske så fengende musikk. Litt småskuffende fordi filmen føltes for lett og overfladisk, men den inneholdt masse superflinke ungdommer i trettenårsalderen og var trivelig og fornøyelig, så jeg er mest tilfreds, selv om den manglet noen av sangene jeg liker best fra musikalen. Terningkast 4!

- The sky is Everywhere

Malerisk, nydelig og full av følelser, så er dette en veldig fin filmversjon av en bok som er akkurat de samme tingene. Jeg likte denne filmen skikkelig godt selv om den er litt for mye av det gode og syns den var topp. Terningkast 5!

Kommentarer

  1. Jeg skjønner faktisk godt at alle tinga som ikke gikk etter planen gjorde ferien din en god del kjipere, for jeg har det på samme måten, noe som ikke akkurat gjør meg til en drøm å reise på tur sammen med, og mye av grunnen til at jeg sjeldent reiser bort òg, for som regel vil jeg ikke reise aleine, men jeg veit at jeg ikke er så god til å inngå kompromisser som man jo ofte må når man reiser med andre. Fine bilder uansett, da, du gir meg veldig lys til å besøke Universeum som alltid.

    Og jeg kjenner meg igjen i det å si ja til ting jeg kanskje egentlig ikke er så godt egna til for å ikke skuffe andre. Du må selvfølgelig kjenne på hva som er rett for deg, men jeg syns ikke det er noen skam i å sende dem en mail og si at du ved nærmere ettertanke har kommet fram til at å sitte i beboerrådet ikke er noe for deg.

    Jeg har også løse planer om å gå Elvelangs i år, kanskje vi ses :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Fint at bildene falt i smak og takk for forståelsen angående at ting som ikke gikk etter planen ødela litt. Og kanskje vi sees på Elvelangs ja :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg