Lost in Play og like tapt i tankespill :)

Heisann! Det er lørdag og planen for dagen er å lese aviser på biblioteket og i ettermiddag dra til Løren for å researche hvor et sted jeg har jobbintervju på tirsdag er og for å spise middag på Peppes. Utover det syns jeg at jeg og mamma har vært litt uheldige denne uka. For hun hadde søkt om fri og skulle egentlig til Stavern og hytta denne helgen for å treffe onkel A for første gang på månedsvis og slikt, men så tok hun test på torsdag og har fått korona. Og selv hadde jeg gledet meg til å være kattevakt mens mamma dro til Stavern, men nå ligger hun hjemme hos seg og er (mer syk enn jeg forventet at hun skulle bli av korona siden hun har tre vaksinedoser, noe som gjør meg ganske lettet over at ingenting tyder på at jeg har blitt smitta av henne fordi jeg vet med meg selv at jeg takler selv lette forkjølelser ganske dårlig fordi jeg er heldiggris som i utgangspunktet sjelden blir syk (sånn utenom høsten 2020 da jeg havna på sykehus og slikt, men det var et veldig stort unntak fra regelen) og om jeg hadde fått noe som minna mer om en influensa så ville jeg klikka) syk og selv håper jeg hun blir friskere ganske fort fordi jeg vil at folk skal ha det bra (dessuten bekymrer jeg meg for sånne teite ting som at jeg egentlig trenger å vaske klær i morgen og det gjør jeg hjemme hos mamma fordi jeg ikke vil finne ut av hvordan man setter seg opp på lister for å vaske klær på vaskerommet i blokka mi og hvis moren min fortsatt er like dårlig i morgen så har jeg strengt talt mest lyst til å holde meg langt unna henne fordi jeg liker ganske godt å være frisk, jeg vil ikke ta sjanser som gjør at det kan endre seg). Uansett syns jeg at jeg eller mamma fortjener å vinne i Lotto fordi vi begge hadde planer denne helgen som ikke ble noe av fordi mamma ble syk og jeg vet det ikke er sånn det fungerer, men jeg skulle ønske folk bare aldri ble syke fordi jeg aldri syns folk fortjener å ha det kjipt, jeg vil at alle bare skal ha det bra alltid og at ting alltid ordner seg og om jeg var sjefen for universet hadde alt vært annerledes. I det minste håper jeg at siden moren min ble ganske brått dårlig (hun gikk fra å føle seg helt frisk på onsdag til skikkelig dårlig på torsdag) så vil det bli like brå bedring og at hun om få dager føler seg mye bedre sånn at jeg kan besøke henne og vi kan spille Maxi Yatzy og jeg kan kose med yndlingskatten min. Det føles som universet ikke er helt som det skal når jeg ikke kan besøke moren min.

*

Nok om det. Ellers har jeg vært litt stressa fordi jeg hadde forstått det som at det var greit å jobbe to dager ekstra på Norsk Gallup, men så har de ikke nok prosjekter for tiden til å jobbe ekstra og jeg har riktignok fått inntrykk av at de vil få mer prosjekter etter hvert og at det på sikt vil bli muligheter til å jobbe der mer, men jeg vil bare ha ting avklart så fort som mulig. For Nav-tiltaket mitt går ut tidlig i september og jeg vil ikke tjene nok penger til at det går rundt av jobb kun to dager i uka og jeg vil bare være garantert å tjene nok penger hver måned til husleie og ting jeg syns jeg fortjener å kunne unne meg teite ting som man kanskje ikke trenger, men som gir meg veldig mye glede som å ta en lunsj i uka på Egon eller å dra på teater av og til og å skaffe meg bøker, tv-spill og blader litt for ofte. Og ting ordner seg nok på et vis, men jeg blir litt stresset av å bekymre meg for konsekvensene om det ikke gjør det likevel.

*

Men nå tenkte jeg å fokusere på noe mer positivt, nemlig dette spillet:


I Lost in Play følger vi et søskenpar som blir tapt i fantasier og drømmer og som må løse masse puzzles for å finne veien tilbake. Underveis opplever de en masse kreative eventyr og møter ymse rare skapninger mens de prøver å finne veien hjem til virkeligheten. 

Og dette blir ikke noen skikkelig proff anmeldelse, men mer litt rotete babling, men ååå, jeg elsket dette spillet. Det ENESTE dumme med Lost in Play er at det koster ca. 200 kr, men så tok det meg bare fire dager å spille gjennom hele dette spillet fra start til slutt, så det er et ganske kort spill med rundt seks timers lengde, men samtidig så tenker jeg at hvis valget står mellom et spill som varer ganske lenge, men som av og til er kjedelig, så er det kanskje bedre med et spill som varer kort tid, men er det beste du vet hele veien. Dessuten gjør lengden dette til et spill som vil bli lett å spille igjen, noe jeg allerede har planer om. Det er noen av oppgavene her som jeg likte så godt at jeg veldig gjerne ønsker å gjenoppleve dem og da er dette lettere å spille gjennom flere ganger enn med f.eks. Zelda-spill. 

Her er et par bilder fra spillet som er noen av grunnene til at jeg elsket det:



Jeg elsker at den ene oppgaven krever å sette sammen ting med en IKEA-inspirert oppskrift, det er veldig smart og finurlig og en skikkelig god ide som jeg ikke har sett i andre spill før.


Lost in play er veldig pent og sjarmerende rett og slett og har en look som kunne vært hentet rett fra en tegnefilmserie for barn. Om noe fikk jeg lyst på en tegnefilmserie eller noe i samme nabolag basert på dette spillet for det er figurer her som er så herlige at man bare vil ha mer. 

Videre er det artig dialog på et tullespråk som aldri blir enerverende, det er fin musikk og det er puzzles som tidvis nok er litt for vanskelige for de aller minste, men som bare ved tre unntak fikk meg til å lete opp walkthrough på nettet fordi hintet ikke gjorde meg noe klokere og som ofte får deg til å føle deg smart, noe som er en fin følelse. 

Så hvis man liker point and click, hvis man liker sær humor og masse fantasi, hvis man liker hjernetrim og hvis man vil spille et litt for kort spill som er topp hele veien, så er Lost in Play virkelig verdt å sjekke ut. Yay!

*

Nå tenkte jeg å ta lunsj og slikt og å drive med andre ting. Neste innlegg kommer om noen dager så da bables vi! 

Kommentarer

Populære innlegg