Someone in Time og ymse annet :)

Heisann! Det er torsdag og en ting som er fint med livet er at jeg har kommet til flere jobb-intervjuer i det siste. Og ikke alt har ført til resultater eller så førte de til ting som endte opp med å ikke funke likevel (som med promotørjobbgreia), men det er veldig fint å føle at man sender den riktige energien ut i verden eller noe sånt. Dessuten kom jeg ikke inn på tekst og skribent-linja til Høyskolen i Kristiania, men jeg kom til intervju der og, noe som bare et lite utvalg visstnok gjorde og det er kanskje litt av grunnen til at jeg i det siste har hatt hodet fullt av ideer til historier. Og jeg skriver fortsatt ikke nok, men i begynnelsen av dette året hadde jeg ingen ideer til ting å skrive heller og nå har jeg masse ideer og det er et bedre utgangspunkt. Utover det så har jeg irritert meg over ting som at Nrk dessverre dropper Stjernekamp til høsten og at årets SYTYCD-comeback egentlig har vært litt skuffende, men jeg har akkurat nå mye mer lyst til å fokusere på det positive og det er veldig positivt å føle at det tross alt er mange ting jeg får til der jeg slettes ikke er håpløs :) 

Og ellers er jeg kul fordi jeg skal utfordre meg selv med å stå tre timer på stand for Human-Etisk Forbund i Pride Park på lørdag, noe som jeg anser som en liten øvelse i å være utadvendt og sosial og alle de tingene jeg vet at jeg i teorien kan være, men finner litt mer vrient i praksis. Og så gleder jeg meg masse til tirsdag i neste uke fordi bursdag, selv om jeg er litt gretten over at det på Yr nå plutselig er spådd litt mer regn på tirsdag enn ønskelig og jeg syns jeg har vært snill nok til veldig finfint bursdagsvær. Mye kan dog endre seg og uansett høres temperaturene ganske ålreite ut. 

Her er en bok jeg nylig leste ut:


Nå tenkte jeg å dele min anmeldelse av denne boka og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse. 

Someone in Time eller yay, denne antologien er elsk


Jeg leser ikke antologier så ofte, men når en antologi inneholder en historie av en av yndlingsforfatterne mine (Catherynne M. Valente) og temaet er kjærlighet og tidsreiser, så blir jeg jo nysgjerrig. Og fin ting, denne antologien er skikkelig fin og redaktør Jonathan Strahan har samlet sammen en flott mengde forfattere til en veldig fin samling historier.

I begynnelsen elsket jeg denne antologien fordi alle de fire første novellene inneholdt gay love, dessuten virkelig elsket jeg den første novellen der Alix E. Harrow formidlet en skikkelig søt historie om å reise i tid for å lete etter noe og så finne det der man minst ventet det. Denne historien var usedvanlig søt og trivelig og var også en god novelle å starte antologien med, fordi den gjorde meg så gira på å lese videre.

Som med alle antologier så var det likevel ikke alle historiene her som fenget like mye. Samtidig så var selv de novellene jeg ikke likte så godt fortsatt interessante og jeg liker hvordan denne antologien stadig viste nye vrier på tidsreise og kjærlighet-tematikken.

Noen noveller som fascinerte meg litt ekstra var disse tre:

Nettopp Catherynne M. Valente hadde en novelle som handlet om et kjærlighetsforhold mellom en kvinne og en personifisert versjon av «The Space/Time Continuum» (som jeg ikke har noe godt norsk ord for) og var en av de novellene som minnet meg på hvorfor jeg liker Catherynne M. Valente så godt. For hun har et sånt språk som er ekstremt billedlig og fantasifullt og det er ikke en skrivestil som passer alle, men på sitt beste så gjør den meg så inspirert og motivert på samme tid. Denne historien er veldig sær, ekstremt original og malende fortalt samtidig.

Ellen Klages på sin side forteller en historie om vitenskap, tidsreiser og kjærlighet som overrasket meg positivt fordi den var helt på slutten av boka da jeg helt ærlig begynte å få litt lyst til å lese noe annet og så var den liksom en sånn novelle som var så levende fortalt at det føltes litt som en film bare at det var en novelle og den formidlet vitenskap og tidsreiser og alt den prøvde på skikkelig godt, sånn i tillegg til å vise 50-tallets utfordringer om man var kvinne og lesbisk og interessert i vitenskap veldig godt. Innmari fascinerende greier.

Sist, men ikke minst elsket jeg Romance: Historical av Rowan Coleman fordi den hadde en veldig søt romantisk historie med en lite oppsøkt bokhandel som setting. På mange måter var dette kanskje en av de novellene som var mest rett frem, men den var usedvanlig sjarmerende og fikk meg til å smile og kose meg hele veien og det er av og til alt man behøver. Jeg har ikke så mye å si om denne novellen, men jeg elsket den.

Så ja, Someone in Time var en veldig fin antologi med besnærende tematikk og god variasjon. Det er ikke en perfekt bok og jeg likte den bedre i begynnelsen enn på slutten da jeg ble litt lei, men den var alltid interessant nok og hadde såpass mange noveller som jeg likte supergodt at jeg anbefaler den skikkelig.

Terningkast 5!


Kommentarer

Populære innlegg