Barske Bøller og ymse annet :)

Heisann og god tirsdag. Mens en del av meg er bittelitt skuffa over at ingen har kommentert Eurovision-innleggene mine og fortsatt håper noen i det minste ender opp med å lese dem, så er det mye annet som er fint i livet. Som at jeg i dag har kost meg med å se semifinale 1 og er ganske fornøyd med resultatet. Jeg syns det er synd Latvia ikke gikk videre fordi jeg syns det var en veldig kul låt, men ellers så gikk de sangene jeg likte best videre og Norge er heldigvis videre til finalen på lørdag de og. Utover det så er det veldig irriterende at vi i Norge ikke kan stemme på torsdag for det er så mange flere sanger jeg liker der enn det var i dagens semifinale, men jeg får krysse fingrene veldig og trøste meg med at min favoritt i år garantert er med i finalen uansett. Og om noen få dager kommer innlegget om de sangene som er direkte til finalen, men i dag skal jeg bable om en film. 

Før jeg gjør det så kan jeg nevne noen andre ting. Det ene er at jeg i går følte meg veldig flink fordi jeg skrev et utkast til en konfirmasjonssang og syns det ble veldig fint. Det andre er at jeg ble litt frustrert i stad fordi jeg måtte skrive ting annerledes på meldekortet jeg sendte Nav i helga fordi jeg har jobbet på dagtid på tirsdager i det siste og det innebar at jeg fikk 1000 kr mindre enn jeg har pleid fra dem og så fikk jeg lønn fra Norsk Gallup i dag og hadde bare tjent 600 kr ekstra på de to tirsdagene med dagjobbing i april, noe som innebærer at jeg har tapt 400 kr på å jobbe de tirsdagene og det er skikkelig teit og demotiverende. Jeg syns også det er veldig dumt at onkel A har vært veldig mye syk i år og jeg syns det er teit at jeg har gjort 4 forsøk på å få til en legetime fordi jeg ønsker ny utredning av asperger og en første utredning for ADHD og ingen av forsøkene har resultert i legetime, noe som også er demotiverende. Men på den positive siden så er livet mest fint og jeg spiller noen spill på Nintendo Switch for tida som er veldig elsk <3

*

Nå tenkte jeg å poste trailer for Barske Bøller:


Og nå tenkte jeg å poste min anmeldelse av denne filmen og så kommer neste innlegg om noen dager. Yay!

Barske Bøller


Jeg har ikke noe forhold til Barske Bøller-bøkene, rent utover at jeg har lest første boka og syns den var sjarmerende nok, men animasjonsstilen i traileren gjorde at jeg liksom bare visste at Barske Bøller var en film jeg virkelig trengte å se. Og estetisk sett så er denne filmen fantastisk. Det er en håndtegnet-inspirert hybridteknisk tilnærming til dataanimasjon her som også er å se i filmer som Into the Spider Verse og Mitchell’s vs. the Machines og det er så kult og forfriskende og gir Barske Bøller masse personlighet.

Utover det så liker jeg historien her. Mens ideen om dyr som er skurker fordi det er det man forventer av dem, egentlig ikke er en veldig ny ide (eksempelvis så man temaet til dels i Zootopia), så liker jeg likevel det temaet sier om hvor mye forventninger påvirker og hvor vanskelig det kan være å endre seg når alle går ut ifra at man er slem uansett. Og det er også kult at Barske Bøller basically er Oceans 11 med dyr for det lager ikke så mange heist-filmer med familien som målgruppe. Barske Bøller har ellers kule karakterer og best av alt, den er skikkelig underholdende og engasjerende hele veien. Actionfylt, stilig og fornøyelig og det er bra.

Det er likevel et men her og dessverre er det et litt stort «men». Selv så likte jeg Barske Bøller veldig godt, men jeg må også innrømme at jeg forutså omtrent alt som skulle skje i filmen, deriblant hvem som egentlig var skurken. Barske Bøller har en veldig kul look og mange gode kvaliteter, men det at den er såpass forutsigbar som den er sier også noe om at den nok kunne vært bedre skrevet.

Selv håper jeg likevel at mange ser denne filmen for jeg har veldig lyst til at Dreamworks skal lage filmer som er mer Barske Bøller enn Boss Baby og jeg føler Barske Bøller er den stilmessig peneste animasjonsfilmen til Dreamworks på årevis. Og om man ser gjennom fingrene med hvor ekstremt forutsigbar Barske Bøller er, så er den definitivt verdt å se også fordi den er så underholdende og sjarmerende.

Terningkast 5!


Kommentarer

Populære innlegg