Om de nominerte til beste sang under Oscar 2022 :)

Heisann! Det viktigste som har hendt siden sist er det at disse bollene som jeg bakte på tirsdag ble skikkelig gode:


Sånn ellers så har uka handlet om jobbsøking, bøker, tv-spill og å glede meg til årets første teaterbesøk førstkommende lørdag (skal se Jersey Boys, anmeldelse kommer, gleder meg ganske mye). Jeg har også søkt på noen utdannelser (uten å ha de største forventningene), jeg har unngått nyheter i stor grad fordi det er for deprimerende og overveldende og jeg har endelig fått vurdering angående de to novellene jeg sendte til skrivekonkurransen til Publizm og det gikk ganske mye dårligere enn jeg håpet på. Men kommentarene til Dødsannonsemorderen, som jeg sendte dem, var ganske positive (den var visst morsom, stilig og original, men slutten var litt slapp og litt for usannsynlig) og da er det i alle fall noe jeg kan jobbe med neste gang jeg skriver en novelle eller noe annet og det er jo kjekt. 

Anyway, jeg tenkte jo å ha noen innlegg før Oscar 2022 der jeg kommenterer nominerte i kategorier jeg bryr meg litt ekstra om og akkurat nå tenkte jeg å ta for meg de nominerte i kategorien beste sang. God fornøyelse og så kommer neste innlegg om noen dager :) 

Karolinske kommentarer til de nominerte i Best Original Song under Oscar 2022

- Be Alive fra King Richard 


En del av meg føler jo at King Richard (som handler om tennis-søstrene Serena og Venus Williams og faren deres) høres ut som en sånn film som er ekstremt Oscar-bait på en måte som helt ærlig gjør meg mindre interessert i å se den, samtidig som jeg syns det er kult at den har Will Smith i en rolle som er mer dramatisk og seriøs enn det meste han er kjent for der han faktisk tydeligvis har gode vinnersjanser i kategorien Beste mannlige skuespiller (der jeg imidlertid håper eksepsjonelt mye at Andrew Garfield vinner for Tick Tick Boom i stedet). Jeg har heller aldri skjønt greia med Beyonce helt. Med det sagt så er Be Alive ikke bare skikkelig godt sunget, men det er også masse power og attitude her og det liker jeg. Det er likevel noe med melodien som ikke funker helt for meg, for den føles litt ubestemmelig, som om den ikke vet helt hvilken retning den skal i, noe som gjør ting litt halvveis. Velment føles det likevel og mens jeg blir litt overrasket om denne sangen vinner, så er det ingen overraskelse at den er nominert. 

- Dos Oruguitas fra Encanto 


Det føles på en måte litt overraskende at det er akkurat denne sangen fra Encanto som er nominert til Oscar siden Bruno-sangen er den alle har hatt på hjernen, mens Surface Pressure er den sangen jeg syns er mest awesome. Dos Oruguitas er litt mer forglemmelig. Med det sagt så er dette likevel en helt nydelig melodi og den ble visst valgt som kandidat for å kunne få Oscar-nominasjon fordi den er hjertet av filmen, noe den definitivt er. Jeg elsker hvordan det fortelles en hel historie gjennom denne sangen, som om den er en liten novelle i seg selv og jeg syns også det er skikkelig bra at denne sangen er på spansk for den viser at å forstå et språk eller en sangtekst slett ikke behøves for å forstå en sang. Og det hadde vært skikkelig kult om denne sangen vant sånn at Lin-Manuel Miranda endelig vant Oscar også, han er så talentfull og awesome at han virkelig fortjener det :)

- Down to you fra Belfast 


Jeg vet særdeles lite om filmen Belfast og jeg har ikke noe forhold til Van Morrison, utover at jeg alltid har likt sangen Brown-Eyed Girl, men denne sangen har en ganske kul stemning og groove. Det er noe varmt og optimistisk ved Down to you føler jeg og det føles uambisiøst og likefremt på en tiltalende måte, om det gir mening. Jeg må innrømme at Van Morrisons vokal her ikke er helt min smak og jeg syns denne sangen dog blir litt fort repetitiv, men det er likevel ganske sjarmerende og mens jeg ikke tror dette er en kommende Oscar-vinner, så føles det som en kul og litt annerledes nominert. 

- No time to die fra No time to die 


Fun fact: jeg har ALDRI sett en eneste James Bond-film og likevel har jeg alltid likt James Bond-musikk skikkelig godt. Det er noe litt musikalaktig ved den stille og dynamiske dramatikken og oppbyggingen i de aller fleste sanger fra James Bond-filmer og No time to die er intet unntak. Jeg syns denne sangen er en sånn sang som føles smart og intellektuell på en måte og jeg syns melodien her er veldig god. Billie Eilish har ikke den typen stemme jeg foretrekker, men jeg vet heller ikke om denne sangen ville funka om den hadde blitt sunget av noen andre heller fordi hun kler denne sangen skikkelig godt, noe som ikke er så rart siden hun også var med på å skrive denne låta. Anyway så tror jeg denne låta har gode vinnersjanser for det er kanskje litt for rolig og lite dynamisk, men det er interessant og flere Bond-låter har vunnet før. 

- Somehow you do fra Four good days 


Jeg husker at jeg koste meg litt med Reba da det gikk på norsk tv for 100 år siden fordi jeg likte alle Under samme tak-aktige serier på den tida, men at jeg også følte akkurat Reba var både litt for amerikansk og litt for kristent for min smak. Reba virket likevel kul og hun har en god stemme som kommer godt frem i sangen Somehow you do, som er hentet fra en film jeg frem til i dag aldri hadde hørt om. Dette er en Country-aktig låt som er radiovennlig og som jeg tror vil appellere til mange. For meg blir det likevel litt for banalt og jeg føler også at denne sangen i mindre grad enn de andre nominerte prøver å ta noen sjanser, dette føles veldig trygt. Ålreit og sikkert klokt og motiverende for den rette lytteren, men for meg blir det for safe og kjedelig.

Kommentarer

  1. Jeg er overraskende enig med deg angående James Bond og James Bond-musikk, for jeg pleier også å like musikken derfra ganske godt, selv om jeg ikke har noe særlig forhold til filmserien. Jeg HAR faktisk sett Casino Royale, da, men det er bare fordi vi så den med samfunnsfagklassen på videregående (hvorfor klarer jeg verken å huske eller forestille meg, haha), uten at jeg husker den som noe annet enn "ikke helt min type film." Der jeg derimot er uenig med deg, er når det gjelder stemmen til Billie Eilish, for jeg liker stemmen hennes VELDIG godt, jeg liker at hun er en knallsterk vokalist som på et vis aldri brifer med sangtalentet sitt, men heller fokuserer på å formidle følelser, så er talentet hennes bare en naturlig bivirkning. Trur nok også at denne låta er blant de med best vinnersjanser, kanskje i tillegg til sangen fra Encanto. Jeg har forøvrig heller aldri helt forstått greia med Beyoncé, det vil si, jeg syns hun er en veldig god sanger og at hun har en helt sinnssyk energi og utstråling når hun er på ei scene, men syns sangene hun faktisk synger ofte er kjedelige. På generell basis er forøvrig beste sang en av de kategoriene under Oscar som jeg syns er minst interessant, fordi det i hodet mitt gir veldig lite mening å måle for eksempel countrysanger, poplåter og musikalmusikk opp mot hverandre.

    SvarSlett
    Svar
    1. Kult med enighet angående James Bond-musikk. For øvrig så har du helt rett angående de tingene du sier om Billie Eilish og hun har fortsatt ikke helt min typen stemme, men jeg setter også pris på de tingene du nevner med vokalister og mer fokus på formidling enn briefing. Ellers er det som du sier rart å måle sanger fra ulike sjangre opp mot hverandre under f.eks. Oscar, samtidig som jeg er usikker på hvordan det skulle vært gjort annerledes siden det antakelig ikke nødvendigvis er nok filmer med en typen sang til å ha flere "original song"-kategorier, så da blir det som det blir. Jeg vil heller at de skal gjøre det som de gjør det enn ikke å kåre beste sang i det hele tatt.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg