Der jeg oppsummerer mars, babler om ymse annet og deler en sang :)

Heisann! Siden sist har jeg vært på Musikalpub (noe som var ganske kjekt), spilt mye Kirby, løst kryssord og fargelagt og fundert på hva som skjer med påsken (for det var først prat om å dra til Ålesund og treffe onkel A, men det ble ikke noe av og så pratet jeg og mamma om å ta toget til Gøteborg og være der to dager, men så går ikke toget de dagene vi ville dra og ingen av oss er særlig gira på å ta buss for tog i stedet, dessuten er ikke mamma så glad i å kjøre bil og jeg har ikke lappen) der ting er ganske usikkert. Selv har jeg ikke så lyst på kjedelig bypåske, samtidig som jeg prøver å huske at ting uansett blir ganske mye bedre enn i fjor og 2020 fordi f.eks. kinoer og museer er åpne og det er lov å finne på noe annet enn å sitte hjemme eller gå tur i nærområdet, noe som ikke var tilfelle i fjor og i forfjor i påska pga. pandemien. Det ordner seg. Ellers fant jeg ut at Botw 2-spillet ikke kommer i år likevel, men i stedet våren 2023 og jeg føler på en blanding av skuffelse fordi det er et spill jeg gleda meg veldig til og et snev av lettelse fordi det allerede er så mange fristende spill som kommer ut i år at det strengt talt er like greit for lommeboka mi sin skyld at det drøyer. Jeg vant også ti skrapelodd i VG-kryssord, men de er skrapt allerede og jeg vant bare 25 kr på et av dem, så nei, jeg hadde ikke så mye skrapelodd-flaks, men det går bra :)

Utover det så vurderer jeg på skriveprosjekter og en ting jeg har veldig lyst til er å skrive drømmeboka mi (som basically er en Choose your own adventure-bok der man ender opp med å jobbe med musikaler på en eller annen måte, men ut i fra valgene man tar så ender man opp som komponist, musikalartist, karakter i en musikal, anmelder av musikaler eller noe annet) og jeg vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det, men jeg bare tenker at det hadde vært så kult om jeg fikk det til og så fikk skrevet det ut for da kunne jeg selv ha en bok å lese i der jeg kunne ende opp som musikalartist eller musikalkomponist eller en av alle de andre tingene som det føles ganske urealistisk at vil skje in real life. Ideer til hvordan det kan løses tas gladelig i mot. 

Hva angår musikaler sånn for øvrig så er det to ting å nevne nå. Det ene er at jeg ENDELIG skal se drømmeoppsetningen min på lørdag (les: yndlingsteater som setter opp yndlingsmusikal eller mer bestemt Det Norske Teatret som setter opp Into the Woods) og jeg gleder meg masse <3 Det andre er at jeg skrev en sang for ikke så lenge siden som jeg ble superfornøyd med og som jeg så for meg at kunne høre til i en musikal (som jeg også trenger å skrive etter hvert) og som jeg ser for meg at synges av en kvinne som vurderer å ta et tog, men så er hun nervøs fordi hun ser på det å ta toget som å legge fra seg noe av uroen og overtenkingen som hun har blitt så vant med at hun føler det definerer henne litt som person (jeg tror det gir mening for mange). Noe av greia med sangen er at den føltes litt Sondheim-aktig fordi jeg fikk til noen veldig gode litterære vendinger føler jeg og at den ble ganske smart rett og slett, men dere kan jo bedømme selv. Her er meg som synger den:


Her er sangteksten:

There are too many words in the world that rhymes with train

(sang fra ikke-eksisterende musikal)


There are too many words in the world 

that rhymes with train


twain, main, brain


my brain turns in circles 

as I stay in my lane


feign, crane, insane


is this insanity 

will I consider words for an eternity

a world of words as far as I can see

will the train I sing of leave here 

without me


There are too many words in the world 

that rhymes with stay


hay, may, play


I play memories on a loop

they are in my way


gray, sway, I'm not okay


though I try to be

if I take the train will I leave my anxiety

a world of thoughts that never let me be

can I lose them and yet not lose sight 

of me


I'll take the train 

I know I can

Let memories and anxieties behind

There are so many new stories left to find


All ready to somehow replace and not in vain

the too many words in my head that rhymes with

train

*

Og jeg er usikker på slutten fordi sangen i teorien kunne sluttet etter setningen "There are so many new stories left to find", samtidig som jeg helt personlig er veldig glad i ting som kommer tilbake til begynnelsen på slutten, dessuten liker jeg at det i begynnelsen er noe lekent over hvordan karakteren tenker over ord som rimer på "train", mens man på slutten ser at obsessingen over rimende ord er en del av uroen karakteren sitter på sånn at det på slutten får en annen kontekst. Jeg vet ikke, jeg vet bare at jeg ble skikkelig fornøyd med den sangteksten for den føltes som noe av det smartere jeg har skrevet sangmessig sett =D

*

Nok om det. Nå tenkte jeg å oppsummere mars måned. God fornøyelse! 

Oppsummeringsinnlegg for mars 2022 

BØKER

- Under regnbuen av Emily Sørensen

En fargerik novellesamling i tegneserieform. Veldig god ide bak med at hver novelle hadde en fargepalett inspirert av en regnbuefarge og fornøyelig lesning selv om ikke alle historiene engasjerte like mye. Terningkast 5!

- Frida og jakten på nesehårene av Frode Øverlie 

Artig, sær og tøysete grafisk roman som var god underholdning, selv for en som aldri har skjønt greia med Pondus. Terningkast 5!

- Hva jeg gjorde med pengene av Maren Skolem

Viktig, siterbar og velskrevet ungdomsbok som jeg likte skikkelig godt. Veldig mørk på mange måter, men så hadde den setninger som føltes mer lette og artige og som gjorde at det aldri ble for tungt heller. Terningkast 6!

- Snu deg av Therese Tungen 

Å frivillig velge å lese en mors historie om å ha mistet en seksåring i en plutselig hjerneblødning er litt sært, men denne boka føltes snodig nok ikke for vond å lese, kanskje fordi Therese Tungen trekker inn litteratur og mytologi og ymse på en måte som gjør at det aldri blir for personlig, men heller veldig interessant og merkelig fascinerende om en død og alt etterpå. Terningkast 5!

- The Nobleman's Guide to Scandal and Shipwrecks av Mackenzi Lee

Engasjerende røverhistorie som også var overraskende sår fordi den skildrer de psykiske problemene til hovedpersonen så godt. Terningkast 5!

- Beast and the Bethany: Revenge of the Beast av Jack Meggitt-Phillips

Smart, fornøyelig og herlig mørk barnebok som utvikler karakterene fra første boka i serien godt og i tillegg svært godt viser hvor vanskelig det kan være å gjøre det rette når man blir misforstått og mangler tillit og sånt. Terningkast 5!

- The Wandering av Intan Paramaditha 

Interessant choose your own adventure-bok om reiser og fortellinger. Litt sær og jeg vet ikke om jeg forsto alt helt, men den var fortsatt veldig interessant og føltes mer voksen enn de fleste andre choose your own adventure-bøkene jeg har lest. Terningkast 4!

FILMER

- Turning Red

Relaterbar og sympatisk Pixar-film med en fin historie og mye sjarm. Nostalgisk og søt. Terningkast 5!

- Caught by a wave

Sympatisk italiensk ungdomsfilm om sykdom og ung kjærlighet som aldri berørte så mye som den kanskje ville, men som var ålreit nok. Terningkast 4!



Kommentarer

  1. Jeg personlig gleder meg innmari til bypåske etter noen uker som har vært aldeles for innholdsrike for mitt vedkommende, skal bli helt fantastisk å ikke dra noe sted!

    Sangtekster er ikke helt mitt forte, så jeg har ikke så mye fornuftig å si om sangen din, men jeg lurer på om du har komponert melodien sjøl? For det virker for meg umiddelbart som det vanskeligste med det å lage for eksempel musikalmusikk, der melodien jo i noe grad bør følge en viss popstruktur (i motsetning til for eksempel ambient og techno, mener jeg, der det er et større fokus på andre aspekter ved ei låt). Det er i så fall veldig imponerende :)

    Jeg er veldig glad på dine vegne for at du skal få se Into the Woods på Det norske teatret til helga, det må jo være julaften og bursdag på én gang for deg :) Musikalpub høres også veldig ut som din greie, jeg er glad du har funnet måter å dyrke interessen din for musikaler på som er mindre penge- og ressurskrevende enn det å faktisk gå på musikaler, som man jo av praktiske årsaker ikke kan drive med så ofte som man kanskje gjerne vil. Håper du også møtte noen likesinnede :) Du har sikkert fått med deg at de ofte arrangerer quizer og syng-along-kinoer på Syng på Grünerløkka som jeg trur muligens kunne vært din greie, jeg syns i hvert fall Syng er et veldig kult sted, og det å være der gjør meg glad :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg tror egentlig at bypåske kan bli ganske fint, har lagt et par planer som jeg gleder meg til. Nå kan jeg jo ikke noter, men jeg har funnet på melodi til sangteksten min, noe som er litt som å komponere den for så vidt. Fint at det å finne på melodi og er imponerende :)
      Skal researche Syng (var for noen år siden på musikalkino der et par ganger og husker det som kos). Musikalpub var ganske kjekt og ja, Into the Woods var magisk <3

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg