Katie the Catsitter og et par små Oscar-tanker :)

Heisann! Det er onsdag og livet er fint selv om jeg har vært litt sliten de siste dagene på grunn av ting som jeg ikke kan skrive om, men som skapte litt mye tanker og stress. Jeg har det ganske bra likevel og en av tingene som jeg syns er bra er jo det at jeg er ganske fornøyd med en del nominasjoner til Oscar 2022. Selv er jeg mest fornøyd med at Spielbergs West Side Story fikk ganske mange nominasjoner, for jeg syns den var skikkelig bra og gleder meg nå veldig over at jeg leste at den kommer på Disney + alt i begynnelsen av mars visstnok sånn at jeg kan se den igjen hjemme. Jeg ble også kjempe-entusiastisk over at Ariana DeBose og Andrew Garfield er nominert for henholdsvis West Side Story og Tick Tick Boom for de var begge helt fantastiske i musikalene der de var med i og jeg håper de vinner. Dessuten er det kult at norske Verdens verste menneske fikk hele 2(!) nominasjoner og jeg liker at jeg har sett 4 av 5 nominerte til beste animasjonsfilm, selv om jeg sliter veldig mye med å finne ut hvem jeg heier mest på av Encanto og Luca. Jeg er ganske sikker på at Encanto vinner beste animasjonsfilm og det er en av Disneys beste animasjonsfilmer på årevis, men samtidig så er det også en nostalgisk magi i Pixars svar på Studio Ghibli, nemlig Luca som jeg elsker også så ja, det er vanskelig, jeg skulle ønske de kunne vunnet begge to. Mine små skuffelser fra Oscar var at jeg syns Tick Tick Boom hadde fortjent langt flere nominasjoner enn den fikk, dessuten syns jeg Olga Merediz hadde fortjent å bli nominert til beste birolle for In the Heights og jeg trodde faktisk at den nye Spider-Man-filmen kom til å få flere nominasjoner enn den fikk og. Men ja, jeg er i hovedsak fornøyd og jeg kommer definitivt til å bable mer om Oscar her senere (har tenkt å skrive et innlegg der jeg kommenterer sangene, et der jeg kommenterer de nominerte til beste animerte kortfilm hvis jeg får sett flere enn den ene nominerte som jeg har sett så langt og et innlegg om animasjonsfilmene som går mer i dybden senere).

Men nok om det, her er et bilde av en bok jeg nettopp leste ut og som var den mest fornøyelige leseropplevelsen min så langt i år. 



Her kommer videre noen bilder fra denne herlige grafiske romanen =D




Nå tenkte jeg å dele min anmeldelse av denne boka og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse =D 

Katie the Catsitter av Colleen A.F. Venable og Stephanie Yue


Katie is dreading the boring summer ahead while her best friends are all away at camp--something that's way out of Katie and her mom's budget, UNLESS Katie can figure out a way earn the money for camp herself. But when Katie gets a job catsitting for her mysterious upstairs neighbor, life get interesting.

*

Katie the Catsitter var en bok jeg tilfeldigvis kom over da jeg var innom Outland og i teorien ikke skulle kjøpe bøker, men bare titte. Realistisk sett innså jeg at bare titte og Outland sjelden funker helt og jeg endte jo også opp med å kjøpe tre bøker og en av dem var altså denne og ååå, denne boka var elsk. Det er en bok for barn og unge om Katie som har lyst til å dra på sommerleir, men ikke har råd og så ser etter sommerjobb for å få råd til å dra. Og så får hun omsider jobb hos en mystisk nabo som kattevakt og vips blir Katies sommer desto mer interessant. Det viser seg nemlig at denne naboen tilfeldigvis har 217(!) katter som alle har unike talenter. I tillegg så foregår boka i et New York som er vanlig utenom at det er en masse superhelter og superskurker og Katie utvikler en mistanke om at naboen hun sitter kattevakt for er superskurk. Og så handler det om sommer og katter og det er en sånn bok der både veldig lite og veldig mye skjer, men så er det liksom innmari underholdende hele veien uansett.

Selv elsket jeg denne boka. Jeg likte tegnestilen kjempegodt, jeg likte Katie som karakter, jeg likte alt det kreative kattene fant på og jeg likte hvordan denne boka på en helt naturlig måte tar opp hvordan folk kommer fra forskjellige bakgrunner økonomisk for der å dra på camp er lett for Katies bestevenn, så koster det mye for Katie som må jobbe for å få råd. Boka har dessuten et fokus på dyrevern som blir sømløst integrert i boka og den har flere veldig sympatiske karakterer i mindre roller som man også blir glad i.

Og hvis man er ganske fan av katter så er denne boka en sånn bok man MÅ lese for denne boka har veldig mye katter og de er virkelig godt utviklet med masse finurlige detaljer rundt hver og en. Dessuten er det superhelter og superskurker og masse slike elementer som gjør denne boka rett og slett særdeles tilfredsstillende.

Om jeg skal kommentere på noe så er det at denne boka er ganske smak og behag. Det er en bok som er ganske sær og morsom og som bobler over av kreative ideer rundt kattene og superhelter og superskurker og jeg elsket det, men det er ikke så veldig realistisk og hvis noen har feil forventninger så kan man sikkert bli skuffa.

Selv så elsket jeg humoren og alle de artige påfunnene og jeg syns denne boka var perfekt fordi den var akkurat det jeg hadde lyst til at den skulle være og mer til. Dessuten var denne boka en sånn bok som jeg likte fordi den var veldig sånn bok jeg ønsker å skrive selv. Jeg er derfor glad jeg kan bla i denne boka når som helst og se etter triks og ideer. Yay!

Terningkast 6!


Kommentarer

  1. Håper du er mindre stressa nå. Hvis det er sånn at du har lyst til å snakke om det, men ikke i full offentlighet på bloggen min, må du bare sende meg melding på Messenger, altså. Og hvis du ikke vil er det også helt i orden :)

    Jeg er fornøyd med Oscar-nominasjonene i år sjøl, og syns også det er fryktelig kult at Verdens verste menneske har fått to nominasjoner, selv om jeg fortsatt har til gode å se den. Sjøl syns jeg det er mest stas at The Power of the Dog fikk så mange nominasjoner, men jeg veit ikke om den kanskje er litt for stillfaren og minimalistisk, jeg har inntrykk av at filmene som pleier å finne "beste film" og sånt gjerne er litt mer, hva skal jeg si, melodramatiske.

    Til tross for kattene er nok ikke dette helt min type bok, men det er kult at du har hatt en så god leseopplevelse! Skal man dømme ut fra ingrediensene, gir det veldig mye mening at den falt i smak hos deg :)

    SvarSlett
  2. Takk for kommentaren og ting går litt bedre nå. Kult at du er ganske fornøyd med Oscar-nominasjonene i år du og :) Og ja, det er nok mer min typen bok, men den var veldig akkurat det jeg hadde lyst på så det er jo topp!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg