Et lite innlegg om tv-spillåret 2022: Spill jeg SKAL spille, spill jeg er veldig nysgjerrig på og ting jeg ønsker meg :)

Heisann! Et nytt år har vart i fire dager, nevøen min fyller 4 år i dag og jeg har feiret med å bake boller til meg selv (jeg vurderer å avansere til å prøve å bake kake i neste uke fordi jeg vil være et sånt menneske som får til å bake andre ting enn hveteboller) og ellers så føler jeg meg ikke helt klar for jobb igjen i morgen, men det går nok fint (dessuten har jeg fått en vakt på bokhandelen torsdag denne uka også så det er kjempekult). Og ellers har jeg allerede lest ut flere bøker i år (to grafiske romaner og en ungdomsbok, go me!), jeg har noen gode ideer til ting jeg har lyst til å skrive fremover og ja, det er ikke så mye spennende som skjer, men jeg har det ganske bra.

Uansett, en av tingene som jeg har blitt enda mer glad i enn før de siste to årene er tv-spill. Jeg har jo alltid vært Nintendo-geek, men under pandemien når det i perioder ikke har vært så mye annet å finne på så har jeg spilt mer tv-spill rett og slett fordi det er noe man kan gjøre hjemme. Det siste året har jeg i tillegg spilt mer og mer indie-spill som ikke er publisert av Nintendo og satt veldig pris på det. Noe av grunnen er de tingene jeg har spilt via Steam, men det er også veldig spennende med andre perspektiver og å se hvordan spill som ikke har ressursene til f.eks. Nintendo bruker begrensninger til sin fordel med å vise en kreativitet man ikke alltid ser i større spill. I år finnes det flere spill jeg gleder meg til å spille og jeg tenkte å bable litt om dem her. Jeg skal først trekke frem 5 spill jeg SKAL spille i det sekund muligheten byr seg. Deretter kommer 2 spill jeg er veldig nysgjerrig på, men som er litt mer usikre av ymse grunner før jeg til slutt skal nevne noen ting jeg ønsker meg å spille i 2022, men som ikke er annonsert. God fornøyelse og da setter jeg i gang :)

Tv-spill 2022 - noen spill jeg SKAL spille, noen spill jeg er veldig nysgjerrig på og noen ønsker for året til slutt 

Spill jeg skal spille i 2022 

- Pokémon Legends Arceus (Switch)


Som så mange andre har jeg et nostalgisk forhold til Pokémon-serien. Jeg syns Pikachu er supersøt, jeg har kost meg med flere av spillene og Detective Pikachu er en av de filmene som har gjort meg mest tilfreds og entusiastisk. Med det sagt så er Pokémon også ganske frustrerende fordi spillserien har utviklet seg veldig lite gjennom alle årene det har kommet ut Pokémon-spill og fordi spillene byr på litt for lite utfordring. Det forrige Pokémon-spillet jeg spilte var dessuten et av de dårligste spillene jeg har spilt på Switch i det hele tatt, jeg var ordentlig skuffa over det. 

Likevel gleder jeg meg en hel del til Pokémon Legends Arceus og mye av det skyldes traileren her, som får dette til å minne litt om Breath of the Wild. Et Pokémon-spill som er open world der man kan utforske i vei og ha en større frihet er noe av det jeg har ønsket meg veldig og jeg vet jo ikke i hvor stor grad dette spillet ER det, men det ser og høres ut som et steg i den retningen og virker såpass spennende at jeg ser veldig frem til å teste det ut i slutten av januar. 

- Kirby and the forgotten land (Switch)


Selv om jeg har spilt f.eks. Kirby's Epic Yarn på Nintendo Wii, så er ikke Kirby den spillfiguren jeg kjenner best til. Samtidig så er 3D-platformspill noe jeg liker veldig godt og når Kirby med Kirby and the Forgotten Land debuterer i et spill som er 3D og ikke 2D så virker det midt i blinken for meg. Dette spillet ser fargerikt, søtt og engasjerende ut og jeg gleder meg til å spille det og håper det metter den delen av meg som fortsatt dagdrømmer om Mario Odyssey 2, hvor enn urealistisk det kanskje er at det kommer noen gang. Sånn ellers så er det ikke annonsert når Kirby and the Forgotten Land kommer, rent utover "vår 2022", men av en eller annen grunn har jeg liksom hele tida tenkt at det kommer i slutten av mars og hvis det skulle vise seg å stemme hadde det passet ypperlig.  

- Bugsnax (Ute allerede på PS 4 og PS 5, skal komme til Steam tidlig 2022)


Da PlayStation 5 kom ut så var Bugsnax et av de første spillene som kom ut til det. I tillegg finnes Bugsnax til PlayStation 4, men det er imidlertid ikke tilgjengelig på Switch og det skal komme ut på Steam tidlig i 2022 visstnok, men jeg vet ikke når. Det jeg derimot vet er at så snart Bugsnax blir tilgjengelig på data eller en konsoll jeg faktisk har, så er dette et spill jeg har superlyst til å spille fordi måten det kombinerer å fange skapninger som er krysninger av mat og insekter med å utforske et mysterium høres ut som en sånn sær blanding som vil være veldig min greie. Jeg har en veldig klar følelse av at Bugsnax vil være et sånt spill jeg kommer til å elske og jeg håper muligheten byr seg på Steam om ikke så alt for lenge. Og jeg liker at det allerede finnes til PlayStation for en av grunnene til at jeg alltid har vært mer fan av Nintendo enn PlayStation er at jeg føler Nintendo tilbyr mer spill som er litt barnlige og sjarmerende i stilen, der PlayStation-spill ofte føles litt mer voksne og tøffe. Jeg liker at dette spillet viser at også PlayStation kan være et sted for det som er sært, barnlig og sjarmerende og ikke bare det som føles mer voksent og ungdommelig, hvis det gir mening. Uansett håper jeg Bugsnax blir mulig å laste ned på Steam så snart som mulig sånn at jeg kan teste ut denne rariteten. 

- Mario + Rabbids Sparks of Hope (Switch)



Et av mine desiderte yndlingsspill på Switch er Mario + Rabbids Kingdom Battle, som er en blanding av eventyr og strategi som jeg har rundet flere ganger og som jeg er superglad i. Jeg elsker fargene, stemningen, humoren, strategien og ikke minst er dette det ene spillet der bossene faktisk er noe av det jeg liker aller mest (og da aller mest Phantom of the Bwaperah fordi han synger opera mens man sloss med ham OG er inspirert av Phantom of the Opera og sånn sett er særdeles karolinsk). Derfor tror jeg oppfølgeren som skal komme på et eller annet tidspunkt i år nok vil bli et av årets høydepunkter for min del og jeg ser frem til å få helt dilla på dette spillet også. Jeg aner ikke når dette spillet kommer, men jeg har en følelse av at det blir til sommeren. Uansett vil dette nok være garantert verdt ventetiden og jeg regner med at dette blir en av de mest karolinske spillopplevelsene i år for min del; et sånt spill som er veldig mye av ting jeg liker på rart og finurlig vis. 

- Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 (Switch)


Dette spillet har egentlig ingen tittel enda, ikke som er annonsert i hvert fall. Og det kommer antakelig ikke før sent ut på høsten og trailerne er åpne nok til at man vet veldig lite om denne oppfølgeren til Breath of the Wild. Og likevel, med noen spill så bare vet man liksom at det vil være skikkelig fantastisk og det er sånn med oppfølgeren til Breath of the Wild, som jeg heretter vil titulere som BotW 2 for enkelhets skyld. 

Personlig anser jeg Breath of the Wild som det beste spillet jeg har spilt. Man kan argumentere for at Mario Odyssey og Mario + Rabbids Kingdom Battle er mer karolinske spill, men ingenting i noen av de spillene kan måle seg med følelsen av frihet som man finner i Breath of the Wild. Ikke bare i hvor stort univers man kan utforske, men også friheten i hva man vil det skal være. Et problem med mange andre Zelda-spill for min del har vært at jeg ikke er så glad i bosser og å sloss og i andre Zelda-spill er det uungåelig, men i Breath of the Wild er det så mye å utforske og å finne på om man elsker å bare være i et spill-univers. Man kan bare gå og gå og finne noe nytt overalt, samtidig som den magiske Zelda-stemningen alltid er der og jeg gleder meg så ekstremt mye til å oppleve fortsettelsen i BotW 2; et spill som, om det bare er halvparten så flott som Breath of the Wild, vil være det mest episke jeg spiller i år <3
*
Spill jeg er veldig nysgjerrig på

- Outer Wilds (Xbox One, PlayStation 4, Steam og skal komme til Switch)


I teorien kan jeg strengt talt allerede spille dette via Steam, men om jeg skal spille Outer Wilds så blir det nok når det kommer til Switch, noe som visstnok skal skje, men det ble utsatt fra i fjor og når det blir tilgjengelig på Switch er fortsatt ukjent. Uansett er dette et spill som har fascinert meg lenge. Outer Wilds er et open world-spill i verdensrommet der man er fanget i en tidsloop der man dør etter 22 minutter og så begynner å utforske på nytt og så oppdager man litt og litt hver gang. Dette høres ut som et spill som er veldig unikt og originalt og jeg er veldig nysgjerrig på grunn av et par anmeldelser som har vært veldig positive. Med det sagt så er dette likevel en kanskje og ikke en sikkerhet og litt av grunnen er at jeg har en følelse av at dette er ment for en spiller som kanskje er mer ettertenksom og tålmodig enn meg, jeg vet ikke om dette er noe jeg kommer til å være smart nok til å komme inn i. Samtidig så virker dette likevel veldig interessant og jeg skal vurdere det seriøst når det kommer på Switch og hvis det ikke skjer så vet jeg at å laste det ned på Steam om jeg har nok plass på pcen alltids er en mulighet. 

- Stray (PlayStation 4, PlayStation 5 og Pc)


Mens yndlingsdyret mitt er elefant så er jeg også veldig glad i katter og om jeg hadde vært et dyr føler jeg meg veldig sikker på at det da hadde vært en katt. Et open world-eventyrspill der man er en katt i en verden uten mennesker høres derfor veldig besnærende ut og jeg syns dette spillet ser veldig flott ut. Atmosfæren og musikken er med på å gjøre dette spillet til noe som ser veldig kult ut rett og slett og dette er noe jeg sikkert kommer til å lese om og finne ut mye om fremover. Det som gjør meg litt usikker er for det første det at jeg ikke vet hvor vanskelig dette spillet er siden jeg kjenner meg selv og vet at jeg takler å bli stresset eller å slite med å få til ting på spill veldig dårlig. I tillegg prøvde jeg i helga å laste ned Psychonauts 2 på Steam, noe som ikke funka optimalt akkurat (spillet brukte en evighet på å laste ned oppdateringer, jeg måtte slette ting på pc-en fordi det tok opp litt for stor plass og da jeg prøvde å spille det i går kom det bare svart skjerm og pc-en klikka, så jeg avinnstallerte spillet og endte heldigvis med å få returnert pengene før kjøpet av spillet av Steam) og det lærte meg at jeg må se litt an hvor stort spill er før jeg eventuelt prøver å laste det ned på dataen min og da avgjør naturlig nok størrelsen på Stray om jeg kan laste det ned når det kommer ut eller om det ikke går. Uansett er dette likevel et spill som har gjort meg ganske nysgjerrig.
*
Noen spill-ønsker for året

Jeg har helt til slutt noen ønsker for året. Noen ønsker for året er helt konkrete, som at jeg fortsatt har et naivt håp om å spille Zelda: Wind Waker på Switch eller at jeg dagdrømmer om et nytt Mario Odyssey-spill, men jeg har også noen mer diffuse ønsker. Som at jeg håper jeg finner et spill som gir meg det jeg fikk i Chicory, som er et av de mest karolinske spillene jeg spilte i 2021 fordi det var søtt, eventyrlig og i tillegg hadde et stort fokus på å tegne og fargelegge. Chicory var et sånt spill som overrasket meg og som var veldig mye ting jeg personlig liker og jeg håper jeg får minst en sånn positiv overraskelse som jeg enda ikke vet om i 2022. I tillegg håper jeg det dukker opp DLC til Mario Party Superstar og jeg ønsker å oppdage noen skikkelig fornøyelige hjernetrim-spill i år som jeg kan få veldig dilla på. Om det dukker opp minst et spill som minner meg skikkelig mye om Zelda uten å være Zelda er det også gøy. 

Uansett ser jeg frem til et nytt år med mange bra spill og jeg har som dette innlegget viser allerede mange ting jeg gleder meg til så det er skikkelig kult. Yay!


Kommentarer

  1. Gøy å lese om spilltankene dine framover! Jeg har også blitt enda mer glad i spill den siste tida, antakelig etter at jeg fikk PS4, for plutselig hadde jeg så mange flere muligheter enn "bare" retrospill – som for all del ikke er bare, altså, for jeg elsker fortsatt å spille både PSone og PS2-spill. Jeg har sjøl ikke prøvd noen andre Pokémon-spill enn Pokémon Go (men jeg husker jeg var supermisunnelig på de i klassen min som hadde Pokémon på Gameboy Color på barneskolen), og selv om jeg prøvde å få hekta på det fordi søstera mi hadde lyst til å spille det med meg, så klarte jeg bare aldri å komme inn i det og måtte innrømme at det rett og slett ikke var min greie, selv om jeg altså var veldig glad i Pokémon som liten. Forøvrig er jeg enig med deg i at jeg syns Nintendo jevnt over har mer barnlige vibes (akkurat nå klarer jeg ikke å komme på et godt tilsvarende ord på norsk) enn Playstation, så den betraktninga gir faktisk masse mening for meg. Jeg syns også Stray virker temmelig interessant og som noe jeg kanskje vil sjekke ut (ikke minst fordi jeg av en eller annen grunn har gjentagende drømmer om at jeg nettopp spiller et veldig realistisk katt- eller hundsimulatorspill og i drømmene mine er det spillet det beste spillet jeg noen gang har spilt) og du fikk meg til å bli veldig nysgjerrig på Outer Worlds, selv om jeg er enig i at det høres ut som et potensielt frustrerende konsept.

    SvarSlett
  2. Takk for kommentaren og gøy at spilltankene mine var fint å lese. Kult at det at Nintendo har mer barnlige vibes (kommer ikke på noe bedre ord på norsk selv nå) gir mening og at du er enig i at f.eks. Stray og Outer Wilds virker interessante).

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg