Der jeg oppsummerer desember 2021 og babler om ymse andre småting

Godt nyttår og velkommen 2022! Selv har jeg ikke så mange mål for det nye året utover å skrive, tegne og fargelegge en del, løse masse kryssord, prøve å spille litt mindre tv-spill (har så mange spill jeg vil spille i år at det kommer et eget innlegg om det om noen dager, men jeg tenkte i alle fall å lage en regel om at jeg bare får spille på kvelden mellom det og det klokkeslettet sånn at det helt naturlig kanskje blir bittelitt mindre enn det til tider har vært høsten 2021), ha samme lesemål som i fjor (72 bøker) og sørge for å få sett en del teater og vært en del ganger på kino :) 

Grunnen til at jeg fant ut at jeg nok bør spille litt mindre tv-spill var for øvrig dette spillet her:


Selv om jeg holder på med flere spill på Switch lastet jeg det likevel ned for noen dager siden fordi jeg ville spille noe som var kort, enkelt og himla vakkert og Hoa er et av de desidert peneste spillene jeg har spilt ever. Det er også kort, men det viste seg at kontrollene var helt håpløse på en måte som gjorde at dette også er noe av det mest frustrerende jeg har spilt på lenge. Mamma tok meg på fersken i å være gjennomsvett med skikkelig høye skuldre mens jeg bannet for meg selv i stad da jeg prøvde å få til en ting helt på slutten av spillet etter at omtrent hele spillet har hatt supermange intenst frustrerende øyeblikk som ikke skyldes at jeg er dårlig på spillet, men at kontrollene er veldig håpløse og gjør at ting som i teorien skal være lett blir nesten umulig. Og jeg beklager, men nydelig musikk, flott stemning og at et spill er superpent hjelper ikke for meg hvis jeg bruker mer tid på å bli gal og frustrert enn å ha det gøy når jeg spiller. Da syns jeg hele poenget går bort. Så jeg sletta det i stad i stedet for å gjøre flere forsøk på den umulige tingen jeg holdt på med og lovet mamma å ikke spille Nintendo mer i dag. 

Nå tenkte jeg å oppsummere desember bok- og filmmessig sett. God fornøyelse :)

Oppsummeringsinnlegg for desember 2021

Bøker

- The Sad Ghost Club av Lize Meddings

Veldig søt grafisk roman om spøkelser og mental helse. Terningkast 5! 

- Foreldreskapet av Therese G. Eide

Fornøyelig og artig samling tegneserier om foreldrelivet og sånt. Terningkast 5!

- Iron Magicians av Cétrix Yuio 

Choose your own adventure møter tegneserie i en bok som ikke ga meg så mye, men som var ålreit nok. Terningkast 4!

- Stargate av Ingvild Rishøy 

Trist og vakker julefortelling. Terningkast 5!

- Eat your heart out av Kelly De Vos

En underholdende zombie-roman for ungdom som også har et godt budskap om vekt og slikt. Terningkast 5!

- Frostheart 3: Rise of the Worldeater av Jamie Littler 

Spennende avslutning på en eventyrlig bokserie med mye spenning og supre illustrasjoner. Terningkast 5!

- The Lottery & other stories av Shirley Jackson

En interessant novellesamling som ikke var så skummel eller engasjerende som jeg håpet den ville være. Terningkast 4!

- Ein bror i verdsrommet av Rune F. Hjemås

Veldig fint om å ha en kreftsyk bror, fascinasjon overfor verdensrommet og radiobølger og vennskap. Terningkast 5!

FILMER

- Tre nøtter til Askepott 2021

Svært god nyversjon av en klassisk historie. Godt skuespill, fin stemning og virkelig en flott film tross at den er litt unødvendig og noe av humoren ikke traff så godt. Terningkast 5!

- Irreplaceable you

Ålreit, men litt halvveis kreftfilm som aldri blir så varm, sår eller morsom som den vil. Terningkast 4!

- A boy called Christmas

En veldig fin og koselig julefilm som var skikkelig tilfredsstillende. Terningkast 5!

- West Side Story 2021

Flott Spielberg-versjon av en klassisk musikal. En film som får til nesten alt den prøver på skikkelig bra og som absolutt har potensiale til å vinne mye store filmpriser. Terningkast 5!

- All together now

Søt og sympatisk film om musikkdrømmer og hvordan ting kan ordne seg selv når det ser veldig mørkt ut om man tør å la andre hjelpe. Terningkast 4!

*

Sånn helt til slutt så tenkte jeg å trekke frem noen få ekstra yndlingsting fra andre halvdel 2021 siden jeg regner med at jeg ikke kommer til å bable så mye om 2021 fremover. Jeg lever mest i øyeblikket og ønsker å se mer fremover og ha håp for tiden som kommer enn å tenke så mye på det som har vært. I alle fall vil jeg kort nevne at den beste boka jeg leste i andre halvdel av 2021 var denne:


Som forventet så var Vinnarna av Fredrik Backman den boka jeg elsket aller mest i høst <3 Jeg leste mye annet fint og, men dette er den boka jeg ble aller mest glad i og påvirket av. Den beste filmen jeg så denne høsten var ellers Tick Tick Boom, som er en film jeg vil at alle skal se uansett om de så er skeptiske til musikaler eller usikre på om historien er interessant nok. Jeg likte også filmer som Encanto og nevnte West Side Story veldig godt, men Tick Tick Boom var en sånn film som jeg virkelig følte og fant relaterbar og elsk på alle måter <3 Og sangen som jeg elsket mest denne høsten var Come to your senses fra nevnte Tick Tick Boom, den har jeg hatt på hjernen veldig mye av tida i halvannen måned nå. 

Og da er jeg klar for å lære et nytt år å kjenne og å oppdage nye bøker, filmer, tv-spill og musikaler. Vi bables om noen dager og igjen godt nyttår =D

Kommentarer

  1. Jeg har lest noen utdrag fra Stargate av Ingvild H. Rishøi og syns den virker skikkelig fin! Syns også det er kult at du har lest Shirley Jackson, men synd at det ikke svarte til forventningene dine. Jeg har ikke lest noe av henne, men i jula så jeg The Haunting of Hill House på Netflix for andre gang, rett og slett fordi den er noe av det beste jeg har sett på TV, og i og med at den er (veldig løst, visstnok) basert på ei bok av henne, har jeg blitt nysgjerrig på forfatterskapet hennes. Jeg tenker jo at Tick Tick Boom er mer din type film enn min, men det er ikke umulig at jeg ender opp med å se den en dag likevel, jeg liker jo generelt gode filmer, liksom, selv om den tematisk ikke er blant tinga jeg er aller mest opptatt av.

    SvarSlett
  2. Stargate var en skikkelig fin bok. Jeg tror også du nok ville likt novellesamlinga til Shirley Jackson mer enn meg, jeg tror jeg bare forventa noe annet av den enn den ga meg. Og Tick Tick Boom er nok enda mer min type film, men jeg håper du ender opp med å se den på et eller annet tidspunkt for den er skikkelig flott :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg