Oppsummering av oktober og Gøteborg høst 2021 :)

Heisann! Jeg skulle egentlig blogge i går, men så hadde jeg tenkt å dele litt bilder fra en kort Gøteborg-tur jeg tok med faren min fra søndag til mandag og så var jeg ganske distre i går og hadde mobilen på lading i bilen til faren min (fordi den har bestemt seg for å være helt håpløs rask med å gå tom for batteri de siste dagene) og glemte den der. Så faren min måtte kjøre innom Stovner i dag sånn at jeg fikk mobilen min tilbake og så lånte jeg moren min sin mobil i natt for å ha vekkerklokke og for å kunne ringe pappa ved 11-tida for å avtale møtetid og ja, jeg var ganske stressa i går kveld over å ikke ha mobilen min tilgjengelig. Men ja, jeg har altså vært i utlandet for første gang siden helt i begynnelsen av januar 2020 og det var skikkelig trivelig. Faren min ble ganske frustrert av endringer i kjøresystemet som gjorde at det ble veldig mye ekstra mas rundt parkering når vi var i Gøteborg, men utenom det så var alt kos. Jeg har nå masse snacks i skapet, to poser med yndlingsgodteriet mitt, en kopp med Pikachu på og en notatbok med Baby Yoda og masse bøker, deriblant en fargeleggingsbok som også har ting man skal finne á Hvor er Willy, noe som vil gjøre den til ypperlig underholdning for meg fremover. Og nå har jeg funnet ut at premien om jeg får til Nanowrimo IKKE skal være bøker fordi jeg har supermye å lese på, men å unne meg en sjokoladekalender i tillegg til Flax-kalendere. 

Uansett, her er noen bilder fra turen:


Høstlandskap rett ved der vi spiste frokost da vi kjørte mot Sverige søndag morgen. Veldig pent <3


Science Fiction Bokhandeln. Basically Outland, bare svensk og jeg elsker den. Her tok jeg litt av og skaffet fem bøker, to grafiske romaner OG en fargeleggingsbok og det var så kos =D


Fint og høstlig tre ved hotellet vårt.


Søt liten pizza som egentlig skulle være lunsj, men så glemte jeg tiden litt mens jeg satt og fargela og faren min var skikkelig trøtt ut på ettermiddagen så det ble middag i stedet. Magen min var i morges litt misfornøyd med at jeg ikke hadde opprettholdt de gode rutinene mine rundt måltider på tur, men den er i bedre humør nå.


Utsikt fra tiende etasje på hotellet. 


En kvikk og nysgjerrig slangevenn jeg traff på Universeum. 


Insektetende (og høstfargede) planter på Universeum. 


To krokodiller.


Og en søt liten frosk :)


*

Ellers så har jeg skrevet de første 3400 ordene på Nanowrimo og jeg tror riktignok ikke at jeg kommer til å skrive så veldig mye mer enn dagsmålet hver dag fordi jeg har så mange Nintendo-spill som roper etter oppmerksomheten min og fordi å skrive en "choose-your-own-adventure"-bok er vanskelig, men jeg liker ideen min fortsatt veldig godt og her er et kort utdrag fra et artig påfunn jeg hadde i formiddag:

- Gå til side 13 for å finne igjen minnet om dagen du så din første teaterforestilling.

- Gå til side 24 for å finne igjen minnet om den første bursdagen som gjorde virkelig inntrykk.

- Gå til side 8 for å møte en enhjørning ved navn Frank som er ganske oppgitt over deg.

 


Side 8 - Der Frank er ganske oppgitt og på ingen måte redd for å vise det.


Minnesmaleren skvetter til og slutter å male da Frank helt plutselig dukker opp og det med en selvfølgelighet som i seg selv er fascinerende. For det virker som det for Frank ikke er det spor rart å dukke opp som ved et trylleslag og med det motbevise ideen om at enhjørninger ikke finnes. Frank finnes helt åpenbart og han betrakter deg med et uttrykk som er så gjennomstrålende oppgitt at det i seg selv er ganske besnærende.

«Jeg er Frank,» sier Frank og fortsetter, «og du er åpenbart en idiot.»

«Det er ikke noe hyggelig å si,» sier Minnesmaleren og Frank ser ut til å angre straks, i alle fall så beklager han, før han med ganske mye mer diplomatisk stemme sier:

«nei vel, du er ikke idiot, men du må faktisk ta et valg. Hvis ikke blir ikke dette en historie om å finne igjen minner med hjelp av Minnesmaleren, men en historie om å gå seg vill og så møte en som kan hjelpe og så bare stoppe opp der, som om det var alt. Jeg vet ikke om det er en tilfredsstillende nok ende, hvor enn mye den innebærer en skikkelig kul enhjørning som meg.»

Når Frank sier dette får han et ganske kry uttrykk, han ser rett og slett ganske stolt ut over å være seg selv, en veldig elegant enhjørning. Men også en frustrert enhjørning og der kryheten går fort over, så er dette på ingen måte tilfelle med frustrasjonen.

Du skjønner frustrasjonen. Samtidig tenker du at det kanskje var verdt å møte en oppgitt enhjørning før alt virkelig begynner for fullt. Det er en sånn ting som virkelig understreker at dette er en historie full av muligheter (deriblant altså møter med oppgitte enhjørninger) som du nå er en essensiell del av. Her i fra kan kanskje alt mulig skje, du vet ikke, men du vet at du føler deg klarere nå til å finne igjen minnenes vei og kanskje møte en og annen enhjørning til underveis.

- Gå med et smil over dette tilbake til side 7 og ta et annet valg. Alternativt kan du fortsette å bare veksle mellom side 7 og side 8 for alltid helt til du blir sprø. Også det valget er opp til deg.

*

Jeg liker å la noe av en historie være litt tullete og artig også, derav Frank-scenen. Og jeg har for øvrig juksa litt, jeg skriver ikke scenen som skal være på side 13 på side 13 med en gang, jeg har den rett etter valget man tar på side 7. Jeg tenkte at det er mest praktisk å fikse alt det med å ha valgene riktig sted og slikt når jeg har skrevet ferdig historien, i stedet for å rote med det med en gang. Det blir et puslespill, men jeg løser det senere og skriver det på den mest praktiske måten for meg nå.

*

Nå tenkte jeg å oppsummere oktober siden det altså er november nå. Yay (pluss et ekstra yay over at jeg faktisk endte opp med å tegne noe hver dag i oktober)! Neste innlegg kommer om noen dager så da bables vi :)

Oppsummeringsinnlegg for oktober 2021

Bøker

- Hemmeligheten av H.L. Phoenix

Pent tegnet grafisk roman som likevel føltes litt for innledende og som om det ikke var nok som skjedde. Terningkast 4!

- Glass Town av Isabel Greenberg

Flott grafisk roman om Brönte-søstrene som riktignok føltes litt mindre original enn den kunne ha føltes fordi Catherynne M. Valente skrev en bok med særdeles liknende tematikk som jeg leste for et par år siden, men likevel var interessant nok. Terningkast 5!

- Lampe av Annet Schaap 

Klassisk, atmosfærisk og forvirrende bok. Fint og gammelmodig fortalt. Terningkast 4!

- Escape from Aurora (Frostheart 2) av Jamie Littler

Spennende eventyr med supre karakterer og fine illustrasjoner. Terningkast 5!

- Vinnarna (Björnstad 3) av Fredrik Backman

En bok jeg forventet å elske og elsket. Nydelig formidlet med karakterer og skjebner som berører sterkt. Terningkast 6!

- En venn for lite av Linde Hagerup

Sympatisk bok som irriterte meg fordi den hadde en slutt jeg som tiåring ville elsket, men som jeg som voksen finner urealistisk og frustrerende. Likevel godt skrevet og sikkert mer super for målgruppen enn meg. Terningkast 4!

- Ahmed Aziz's epic year av Nina Hamza

En bok jeg trodde jeg kom til å like veldig godt som var fin og ålreit, men litt for lett. Det sto litt mindre på spill føler jeg enn ønskelig. Pluss for veldig likbar hovedperson. Terningkast 4


FILMER

- Diana the Musical

Uendelig teit musikal egentlig med veldig håpløse sangtekster, men den var også ganske underholdende, godt hjulpet av skuespillere som virkelig ga alt med det smått idiotiske materialet de hadde å jobbe med. Terningkast 4!

- Ron i ustand

Fin, men litt for sympatisk animasjonsfilm som ikke var så veldig minneverdig. Fin nok film likevel. Terningkast 4!

Kommentarer

Populære innlegg