Wolfwalkers er så pen =D

Heisann! For det første hurra for ny regjering =D Jo da, jeg ønska meg Mdg over sperregrensa og Sv kunne gjerne gjort det enda litt bedre (selv om de fortsatt gjorde det greit), mens Sp på sin side gladelig kunne gjort det litt dårligere, men Rødt gjorde det jo skikkelig bra og uansett skjer det positiv endring med ny regjering endeligvis! 

Og ellers så er den fineste nye utviklingen at jeg endelig har en teaterplan sammen med mamma denne høsten, nemlig West Side Story i neste uke. Det betyr dessuten at jeg nå har hele tre fine planer i neste uke i form av biblioteket på tirsdagen, teater på torsdagen og så skal jeg i en konfirmasjon på lørdagen. I tillegg får jeg inn penger fra jobb og bostøtte i neste uke antakelig og det kan godt hende jeg også får bøker i posten. Gode greier :) Utover det er det ikke så mye spennende å melde. Jeg har avbestilt Apple Tv + fordi planen hele tiden var å ha det i en uke og så avbestille det før det begynte å koste penger (noe som føles like greit siden alt jeg så på Apple Tv + var skikkelig bra, men utvalget er mye mindre enn på f.eks. Netflix og Disney + og det er heller ikke noen søkemuligheter, noe som gjør det vanskelig å finne ting), men syns det absolutt var verdt å skaffe i en gratisuke for å se Come from Away, Schmigadoon og Wolfwalkers. Jeg har spilt en del Nintendo og jeg har søkt jobber, selv om litt av motivasjonen der har tapt seg fordi jeg er ganske lei. Utover det så syns jeg egentlig livet er ganske ålreit for tida. 

Her er trailer for Wolfwalkers:


Og her er den beste scenen i filmen: 


Nå tenkte jeg å dele min anmeldelse av Wolfwalkers og så kommer neste innlegg om noen dager :)

Wolfwalkers


Endelig har jeg sett denne filmen, en film jeg har hatt lyst til å se siden desember i fjor eller noe sånt, da jeg først hørte om Wolfwalkers. Og ååå, denne filmen er utrolig fin og absolutt noe av det peneste jeg har sett.

Det handler om en urolig tid i Irland i 1650 der Oliver Cromwell har en skikkelig vendetta mot ulvene i skogene som omkretser byen Kilkenny. Der bor den engelske ungjenta Robyn sammen med faren sin og har en kuet og trist tilværelse frem til hun møter Mebh i skogen, som er en ulvevandrer (dvs. at hun er menneske i våken tilstand og forvandles til en ulv når hun sover). Dette er begynnelsen på et vennskap som møter mange utfordringer i en episk og flott film som formidler irsk historie på nydelig vis og det i en film som tør å være veldig mørk og sår på svært effektivt vis til tider.

Og jeg elsket denne filmen, noe som i veldig stor grad handler om animasjonen. Cartoon Saloon har laget flere filmer som alle deler en nydelig håndtegnet animasjonsstil som er skikkelig vakker å se på og de har overgått seg selv i Wolfwalkers. Dette er en film som er så pen at man kunne satt den på pause nærmest når som helst og sett noe på skjermen som kunne vært et kunstverk i seg selv. Det er så himla flotte bakgrunner her og så artistisk laget at man blir helt betatt.

Videre er historien veldig engasjerende og godt fortalt på en måte som er veldig show, don’t tell på den beste måten. Og man bryr seg om disse karakterene; Robyn som drømmer om frihet og Mebh som savner moren sin og alle de andre karakterene. Det er dessuten en skikkelig bra bad guy her som minner meg litt om Frollo i Disneys Ringeren i Notre Dame, noe som er ment som et kompliment.

Andre ting jeg elsker er stemningen og hvordan denne filmen tidvis er veldig mørk og deprimerende, samtidig som det er andre øyeblikk igjen som er så fulle av farger og håpefullhet. Jeg elsker musikken og da særlig i en scene der Auroras sang Running with the wolves brukes helt brilliant, men musikken ellers er også topp.

Og det er sikkert mye annet jeg kunne nevnt, men det kommer jeg ikke på nå. Uansett er jeg glad for at jeg endelig har sett denne filmen og det eneste aberet med den er vel hvor lite tilgjengelig den er med å kun ligge ute på Apple Tv + og ikke finnes på dvd. At filmer bare ligger ute på en strømmetjeneste og ikke finnes på dvd er ikke et stort problem i seg selv, upraktisk ja, men jeg syns jo det er helt greit at noen filmer og tv-serier bare finnes på Netflix for eksempel. Problemet her ligger mer i at færre har Apple Tv + enn f.eks. Netflix og Disney + og etter å ha hatt Apple Tv + i en uke før jeg slettet det, så føler jeg egentlig ikke at det er bredt nok innhold på Apple Tv + til å ha det. Alt jeg så på Apple Tv + var skikkelig bra, men det var ikke så mange andre ting der som frista meg og det er dessuten en strømmetjeneste der det er vanskelig å finne ting siden det ikke er noe søkefelt, noe som gjorde at jeg måtte lete en del bare for å finne f.eks. Wolfwalkers eller Come from away, som er filmene jeg så i løpet av gratisuka. Med andre ord så er jo Wolfwalkers en film som risikerer å ha et langt mindre publikum enn den fortjener, noe som er skikkelig synd siden det er en så himla flott film.

Anyway, terningkast 2 for tilgjengelighet og terningkast 6 for alt annet. Wolfwalkers er fantastisk!


Kommentarer

Populære innlegg