Der jeg tar for meg sangene fra semifinale 2 av Eurovision 2021 =D

Heisann! Ting går litt bedre. I går var jeg veldig slapp etter at jeg kom hjem fra Ahus etter å ha fått den nye medisinen, men jeg fant også ut at jeg har gått mer ned i vekt enn forventet i det siste og jeg har nå lovet mamma å spise mer for jeg spiser jo både frokost, lunsj og middag, men jeg spiser ikke særlig stor frokost eller lunsj og det med å få nok næring er jo en viktig del av å ha nok energi. Så nå har jeg lovet mamma å spise to knekkebrød med pålegg til frokost og et eple eller en yoghurt til frokost og å prøve å spise litt utover kvelden etter middag i tillegg. 

Og ellers så skal jeg kanskje til Stavern til helgen, noe som i så fall blir veldig kos siden onkel A og Mr. D antakelig skal være der og, så jeg håper virkelig denne planen blir noe av. Utover det gleder jeg meg jo altså veldig til Eurovision og jeg tenkte i dette innlegget å følge opp forrige ukes innlegg, men i denne omgang ta for meg sangene fra semifinale 2. Så da setter vi i gang =D


Kommentarer angående sangene som skal være med i den andre semifinalen i kvasi-alfabetisk rekkefølge (sangtitlene er link til sangene på Youtube)

Albania - Karma 

Jeg liker at det blir sunget på albansk her og jeg syns rytmene er med på å gjøre dette til en sang som kler Eurovision godt, dessuten har kanskje ikke Anxhela helt min type stemme, men hun kan absolutt synge og hun bærer en sang som har mye drama i seg. Og likevel klarer jeg liksom ikke å bry meg helt og jeg vet ikke helt hvorfor. Det kan være melodien, det kan være at dette rett og slett ikke fenger nok, uansett kjeder jeg meg fort. Og det kan hende denne sangen har et fantastisk sceneshow som tenner engasjementet mitt skikkelig, men jeg tviler. Terningkast 3!

Østerrike - Amen

For noen måneder siden så jeg en Askepott-film fra slutten av 90-tallet og Vincent som synger her likner veldig mye på han som spilte prinsen. Det er ikke så veldig relevant, men jeg syns det var litt gøy. Og ellers har jeg litt blandede tanker om denne sangen. Jeg syns musikkvideoen føles litt klaustrofobisk, noe som føles litt passende etter over et år med pandemi, men jeg er likevel litt usikker på hvordan stemningen i videoen er tenkt gjenskapt på scenen. For øvrig så liker jeg i all hovedsak denne sangen. Det er ikke en favoritt, men jeg syns Vincent synger bra, jeg syns melodien er klassisk, men fengende og det tar jo aldri nok av, men det fremføres overbevisende og fint. Terningkast 4!

Bulgaria - Growing up is getting old

Denne sangen har kanskje den tittelen jeg liker best i år, kanskje fordi det er så lett å være enig i. Og det er noe naivt og elegant med denne sangen som jeg liker ganske godt. Det er et fint budskap her, Victoria kler sangen sin veldig godt og jeg får ikke helt tak på melodien, men det gjør liksom ingenting. For mange tror jeg dette lett kan bli litt for kjedelig og stillestående og det er jo ikke en virkelig spennende sang. Men for meg er det besnærende og interessant og jeg håper denne sangen overrasker i år. Terningkast 5!

Tsjekkia - Omaga 

Tsjekkia har hatt et slags mål om å ha sjarmerende sanger som man blir glad av de siste årene og dette er intet unntak. Jeg virkelig liker musikkvideoen her, jeg syns Benny er oppriktig skjønn og jeg føler at dette er groovy og likbart rett og slett. Dette er lett og friskt som en Solo i sommersola eller en av de Shave Ice-ene jeg spiste da verden var et godt sted og man fikk tak i Shave Ice i Oslo og omegn, noe som ikke lenger er tilfelle dessverre. Ikke tankevekkende eller dypt, men herlig og dansbart. Terningkast 5!

Danmark - Øve oss på hinanden

En ting med Danmark er at de generelt sett ofte utstråler hygge og koselig stemning i Eurovision. Det er også tilfelle i år der de bidrar med en sang som synges på dansk av to fyrer som oppfant en tidsmaskin i 1986 og har tatt den til i 2021 før de deltok i danske finalen. Dette føles virkelig ikke som en moderne låt som prøver å fange 80-tallsstemningen, men en låt som er hentet fra 80-tallet og plassert inn i vår tid i stedet; noe som er både denne sangens største styrke og svakhet. Det er en styrke fordi dette virkelig er sjarmerende og trivelig og godt fremført i tillegg. Men så er det en svakhet fordi det føles så lite relevant i en moderne Eurovision-finale, det føles dessuten litt for lett og det er for lite som står på spill. Og likevel, jeg blir jo litt sjarmert selv. Terningkast 4!

Estland - The Lucky One 

Dette er både dramatisk og intenst og bare ikke min greie likevel. Den pripne delen av meg liker ikke atmosfæren i musikkvideoen så godt, men i tillegg så syns jeg melodien er litt for uoriginal og jeg syns heller ikke Uku har noen spesielt interessant stemme. Det er likevel mye stemning i denne låta og den har noen kvaliteter som gjør at jeg tror dette kan appellere til mange, særlig om sceneshowet er bra. For meg så funker ikke dette. Terningkast 2!

Finland - Dark Side

Jeg syns det er litt moro når det blir deltatt med rock i Eurovision. Ikke fordi det noen gang er helt min greie, men fordi det skjer så sjelden at det alltid føles unikt og forfriskende. Og Finland har rock med en slags 90-tallsfølelse i år som er mer melodisk enn forventet, noe som er ment som et kompliment. Jeg tror dette har gode sjanser til å overraske i år og at mange vil sette pris på en sang som dette. Med det sagt så syns jo jeg rock som regel føles mer bråkete og masete enn tilfredsstillende og det blir utover slik her og. Likevel liker jeg at Eurovision har sanger som dette for variasjons skyld i ny og ne. Terningkast 3!

Georgia - You

Denne sangen føles veldig fredfull. Det tipper over til kjedelig-typen fredfull, men det er en del av meg som setter pris på fredfullheten og. Jeg liker stemningen her og jeg syns det fremføres godt av Tornike i tillegg. Med det sagt så syns jeg også at teksten her tidvis er såpass banal at det blir skikkelig uengasjerende og jeg syns i det hele tatt at dette ER uengasjerende det aller, aller meste av tida. Noe som er synd siden jeg syns dette er behagelig å lytte til. Terningkast 3!

Hellas - Last Dance

Sanger trenger flere flyvende hester, det er noe jeg sitter igjen med etter å ha sett denne musikkvideoen. Ellers så syns jeg denne sangen starter litt kjedelig, men jeg liker at den tar en annen retning etter hvert og jeg syns dette blir litt engasjerende etter hvert, noe som også skyldes at Stefania synger bra og overbevisende. Dette er jo aldri veldig spennende, men det fenger, det er radiovennlig og har en god rytme og jeg liker stemningen her i tillegg. Terningkast 4!

Island - 10 years

Island har faktisk aldri vunnet Eurovision, deres beste plassering er en andreplass og det er en sånn ting som gjorde meg deppa over 2020, for jeg tror faktisk Island lett kunne vunnet hele greia om det hadde blitt Eurovision i fjor. Heldigvis er det samme band som deltar i år, det er fortsatt herlig utdaterte grønne grilldresser og mens årets sang mangler den umiddelbarheten Island hadde i fjor, så er dette fortsatt fengende, sympatisk og overbevisende. Jeg liker dette og jeg håper dette gjør det bra, selv om en svakhet er at denne melodien ikke fester seg like godt som Islands sang i fjor. Terningkast 5!

Latvia - The moon is rising

Samanta har masse kraft når hun synger denne sangen (som ikke handler om vampyrene tittelen får meg til å tenke på) og denne sangen er full av attitude. Og jeg liker ting som attitude og kraft og hvordan denne sangen har en slags suggerende rytme som gjør at det føles mer spennende enn det er. For det er ikke veldig spennende dette heller. Det er kraftfullt og litt kult, men jeg syns det fort blir litt for repetitivt og masete. Terningkast 3!

Moldova - Sugar

Flere land i år har visst en bonusplan om å etablere en egen dans som skal fenge folket og Moldova er med på leken med sin sang i år, en sang som på ingen måte er like sukkersøt som tittelen sin dessverre. Jeg syns likevel at Moldova har en smått fengende låt i år og jeg syns det fremføres overbevisende av Natalia i tillegg. Det er mye her jeg tror kan appellere til mange og jeg syns det skal ha for innsatsen, det bare treffer ikke meg noe særlig dette her. Terningkast 3!

Polen - The Ride

Rafal har litt lyst til å kjøre den greia Sverige kjører år etter år med mye hell i Eurovision, men får det ikke helt til. Dette er radiovennlig og lettfordøyelig, men jeg syns aldri at det blir særlig kult eller spennende og jeg føler heller ikke at Rafals stemme er særlig interessant. Men det føles velment og jeg skjønner tanken bak dette. Terningkast 3!

Portugal - Love is on my side

Dette er visstnok det første året Portugal fremfører en låt på engelsk og ikke portugisisk og kanskje hadde teksten føltes mindre banal om de hadde fortsatt med portugisisk. Og like fullt, dette virkelig liker jeg. Det er en jazzy og laidback følelse over denne låta som jeg blir sjarmert av, jeg liker melodien her oppriktig godt og jeg syns rett og slett at dette er en veldig fin sang; selv om stemmen til vokalisten her strengt talt er veldig smak og behag. For rolig for noen, men dette funker veldig godt for meg. Terningkast 5!

San Marino - Adrenalina 

Senhit har en virkelig egen look og fremfører denne fengende låta veldig overbevisende. Dette har sterke rytmer og en klar identitet og jeg tror dette vil fenge mange. For meg så blir dette fort litt slitsomt likevel og det hjelper ikke så mye når Flo Rida bidrar underveis med rapping, om noe så gjør rappinga låta enda mer masete. Terningkast 4!

Serbia - Loco Loco

Et jenteband bestående av krøller i ulike farger fremfører denne låta, en lat som også havner i slitsomt-mappa for min del. Jeg forstår meg heller ikke helt på musikkvideoen her, som mye er fullt påkledde damer i badekar fylt av andre ting enn vann, men så dukker en mannlig modell opp og prøver å sluke folk med blikket i ny og ne. Denne sangen gir rett og slett lite mening for meg, men jeg skal være snill nok til å kalle den smått fengende i enkelte øyeblikk, dessuten føles det litt livfullt i det minste. Terningkast 2!

Sveits - Tout l'Univers

Jeg liker atmosfæren i denne musikkvideoen og Gjon's Tears som fremfører har en unik og fin stemme, så vel som en god innlevelse. Denne sangen fremføres visst på fransk og jeg må jo innrømme at jeg ikke skjønner noe, men jeg liker det for det for dette til å føles større og mer betydningsfullt. Ellers så syns jeg i det hele tatt at dette er en ganske fin sang, ikke episk eller det mest minneverdige i verden, men fint og besnærende. Terningkast 5!



Kommentarer

  1. Jeg er ikke nødvendigvis enig i alle terningkasta dine, men jeg er ofte enig i sjølve kommentarene. Og jeg syns faktisk Bulgaria sin låt var oppriktig bra i år, ikke bare bra til å være Eurovision, liksom, og selv om det antakelig ikke er noe jeg kommer til å sette på sjøl, så hadde det vært helt fint å høre på en kveld man tar det med ro. Jeg syns også hun som sang hadde en veldig god stemme.

    Håper du får tatt turen til Stavern til helga, det blir sikkert bra for deg med litt rekonvalesens :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Kult at du ofte væffal er enig i kommentarene og Bulgaria var bra ja :) Og fikk dratt til Stavern og det var veldig trivelig <3

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg