Smakebit på søndag og ymse småting sånn ellers :)

Heisann! Det er søndag, sol og fint nok vær til at jeg ikke har noen unnskyldninger for ikke å gå tur til Liastua etter hvert. Ellers er livet fint selv om jeg fortsatt er irriterende blakk og jeg har mye fint å lese på, fine Nintendo-spill å kose meg med og fargelegging å glede meg over. En litt teit ting dog er at Nintendo Switch-en min har en joycon (den ene kontrolleren) som ikke alltid funker så godt så jeg skulle ideelt sett hatt en reserve-joycon sånn at jeg ikke måtte bruke ti minutter på å hisse meg opp før jeg fikk ting til å virke ordentlig (men for øyeblikket får jeg nok leve med frustrasjonen og hvis det blir for irriterende så er det sikkert nok av ting jeg kan gjøre i stedet for å spille Nintendo (selv om å drive med andre ting ikke nødvendigvis frister like mye). Ellers skjer det ikke så mye spennende, men jeg har nok å fylle tiden med (særlig nå når jeg har jobb to kvelder i uka og en hel dag med praksis de tre andre dagene) og det liker jeg. Dessuten er jeg lei av vinter, men min erfaring er at når jeg begynner å tenke at "ok, jeg gir opp, det kommer til å være vinter for aldri og det blir aldri vår" så tar det gjerne bare to, tre uker før jeg kjenner flere og flere tegn på vår og er sånn "hvorfor i all verden tenkte jeg at det aldri ville bli vår, den er jo på vei nå, den trengte bare å lades litt til". Det var jo sånn i fjor og da det var enda mer supervinter i år og jeg i begynnelsen av april hadde "det blir aldri vår"-tanker og så var i London noen dager (det gjør meg litt trist å tenke på at jeg ikke har noen London-tur å se frem til i år, det skulle vært London-planer hvert år, det hadde vært desto bedre) og så når jeg kom tilbake tok det liksom en uke og så var det skikkelig vår. Det går fremover!

Sara Bareilles har for øvrig gitt ut ny singel kalt "No such thing":
Sara Bareilles og ny musikk er alltid fint <3 

Her er for øvrig boka jeg leser nå:

 Goodreads Vengeful
(Bilde er lånt av Goodreads.)

Magneto and Professor X. Superman and Lex Luthor. Victor Vale and Eli Ever. Sydney and Serena Clarke. Great partnerships, now soured on the vine.
But Marcella Riggins needs no one. Flush from her brush with death, she’s finally gained the control she’s always sought―and will use her new-found power to bring the city of Merit to its knees. She’ll do whatever it takes, collecting her own sidekicks, and leveraging the two most infamous EOs, Victor Vale and Eli Ever, against each other.
With Marcella's rise, new enmities create opportunity--and the stage of Merit City will once again be set for a final, terrible reckoning.
*
Over er Goodreads sin beskrivelse av denne boka; en bok som er oppfølger til Vicious. Og jeg likte Vicious skikkelig godt og Vengeful er vel så engasjerende. Her handler det om ting som superhelter og slikt og det er veldig spennende og fascinerende; samtidig som det jeg liker aller best er noe annet. Et aspekt med denne boka er nemlig at det hoppes mellom karakterer og tider på et vis som likevel aldri blir forvirrende. I stedet blir det utrolig imponerende for det viser at V.E. Schwab har full kontroll og også har lagt inn ekstremt mye arbeid med detaljer siden alt henger sammen. Det er nesten litt klisjé å sammenlikne bøker med puslespill eller kryssord, men denne boka lever ekstremt godt opp til denne sammenlikningen og det på en måte som jeg finner uhyre tilfredsstillende som leser. Yay!
Her er ellers noen smakebiter:
Some people were matches, a bit of light and no heat. And some were furnaces, all heat but little light. And then, once in a blue moon, there was a bonfire, something so hot and bright you couldn't stand too near without burning.
*
Every end is a new beginning.
*
How many men would she have to turn to dust before one took her seriously?
*
Ellers liker jeg denne boka fordi det er flotte karakterer som gjør fæle ting til tider, men som man likevel forstår. Og jeg liker at mens Victor og Eli er mannlige karakterer som står i sentrum for mye av det som skjer, så er det også flere sterke kvinneskikkelser i denne boka, noe som gjorde at det føltes veldig riktig at jeg leste denne boka på Kvinnedagen. Yay en gang til!
Flere smakebiter finnes hos Astrid Terese :)
*
For øvrig var jeg og moren min på teater i går og så De Urørlige på Oslo Nye Teater, men jeg syns dette innlegget er langt nok så jeg tar teateranmeldelse neste gang regner jeg med. Uansett var det fint :)

Håper alle får en fin søndag!

Kommentarer

 1. Tack för smakbiten. Inbillar mig att det kanske inte är en bok i min smak, men man vet ju aldrig.

  SvarSlett
 2. Den boken kände jag inte alls till, spännande att det finns så mycket böcker. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 3. Jag tror inte jag har läst någon bok om superhjältar. För mig tror jag att de funkar bäst på film :)

  SvarSlett
 4. Njae, tror inte jag vill läsa denna bok, men tack för smakbit, trevlig söndag

  SvarSlett
 5. Tack för smakbiten! Jag blir väldigt nyfiken, jag tror inte jag läst någon bok om superhjältar.

  SvarSlett
 6. Takk for smakebiten! Må innrømme at for meg er superhelter så tett knytta opp til tegneserier og filmer at jeg nesten ikke skjønner at det kan funke i en roman, men hvorfor ikke, I guess. Og jeg må innrømme at jeg -nesten- liker musikken til Sara Bareilles veldig godt, men så syns jeg likevel det blir litt for polert og "flinkt" til at jeg klarer å la meg rive med. Men jeg skjønner absolutt hvorfor du liker det :)

  SvarSlett
 7. Vær så god angående smakebiter og jeg kan skjønne skepsisen overfor superhelter i bøker, men det funker veldig godt i Vengeful hvert fall og det er kjekt. Og kult, Kristine, at du skjønner hvorfor jeg liker Sara Bareilles. Selv så kan jeg faktisk hvordan det nok kan bli litt for flinkt og polert for det kunne sikkert vært mer spennende, men jeg liker Sara Bareilles stemme så godt at det for meg funker nesten uansett likevel :)

  SvarSlett
 8. Grate article, We at Addhunters shifted this service to a
  level much higher than the broker concept. you can see more
  details like this article For sale in pearl

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg