Tv-spill som frister vår og sommer 2021 :)

Heisann! Det er fredag og de fineste tingene i livet for tida er fargelegging, bøker, Nintendo og å lete opp nye musikalcder på Spotify. Og i dette innlegget tenkte jeg å nevne et par tv-spill som jeg er litt fristet av å anskaffe fremover, så da setter vi i gang :)

Spill jeg er veldig sikker på at jeg trenger i livet mitt så snart de kommer (hvis spillet finnes til andre konsoller enn Switch presiserer jeg det)

- New Pokémon Snap (30. april) 


I Pokémon Snap researcher man Pokémon mens man kjører i et slags fartøy og fotograferer Pokémon, noe som høres litt ut som drømmespillet mitt, bare at en del av meg misliker at man er bundet til det fartøyet og ikke bare kan gå rundt og utforske mer i sitt eget tempo. For jeg elsker ideen om å fotografere Pokémon, jeg syns dette spillet ser veldig pent ut, jeg kommer til å kose meg masse med klistremerker, rammer og andre effekter og det er mye kult her, men så betyr fartøyet man sitter i at det likevel vil handle litt om timing fordi man har en kort periode på seg for å fange øyeblikk og det får meg til å føle meg stresset, når jeg egentlig ønsker meg akkurat dette spillet, men at man skal kunne gå rundt og utforske i sakte tempo. Likevel er dette antakelig det spillet jeg gleder meg mest til denne våren :)

- Legend of Zelda: Skyward Sword (16. juli)


Jeg hadde i min tid Skyward Sword på Nintendo Wii, men jeg kom aldri ordentlig inn i det og mye av grunnen tror jeg var kontrollen som jeg aldri ble komfortabel nok med. På Switch skal det være mulig å spille i håndholdt modus med knappekontroller og derfor har jeg absolutt tenkt å gi dette spillet en ny sjanse for jeg har mange Zelda-spill jeg har mye mer lyst til å spille på Switch (jeg ønsker meg Wind Waker på Switch så mye, det er mitt største ønske), men dette er et veldig pent spill som forteller en veldig interessant historie om Link og Zelda og jeg tror dette kan være et flott eventyr å gi seg hen til mens jeg fortsetter å vente utålmodig på Breath of the Wild 2 :)

- Outer Wilds (kommer til Switch til sommeren, er også allerede tilgjengelig på Microsoft Windows, PS 4 og Xbox One)


Jeg er allerede utrolig fascinert av dette spillet; et spill der man spiller en astronaut som utforsker et solsystem som er fanget i en tidsloop der man har 22 minutter til å utforske før solen eksploderer og så handler spillet om å utforske planeter, løse gåter og å finne ut hvorfor solsystemet er fanget i den timeloopen. Og det høres litt paradoksalt ut at jeg gleder meg så mye til å spille dette spillet, når jeg klaget over stressfølelsen jeg forventet å få av Pokémon Snap, for dette høres ut som et enda mer stressende spill når man har 22 minutter om gangen til å utforske, men jeg har sett noen videoer om dette spillet og det virker som en veldig interessant og stemningsfull spillopplevelse som jeg tror vil føles ganske unik. Jeg aner ikke hvilken dag dette spillet kommer ut, men jeg vet at jeg har fryktelig lyst til å gi meg hen til dette spillet fordi premisset fascinerer meg veldig og sånt. 

Spill som jeg ellers er nysgjerrig på og som jeg kommer til å vurdere 

- Baldo: The Guardian Owls (ukjent dato, vil bli tilgjengelig på Switch, Microsoft Windows, PS 4 og Xbox One)


Dette spillet ble først annonsert for lenge siden og det er fortsatt ukjent når det kommer, men jeg syns dette spillet høres veldig ut for noe som meg siden det visstnok skal være inspirert av henholdsvis Studio Ghibli og Legend of Zelda og ser veldig pent ut. Jeg liker hvor søte karakterene er, jeg syns dette ser gøy ut, men jeg er litt usikker på hvor langt spill dette er og det er det, så vel som usikkerheten angående om dette spillet faktisk vil komme ut siden det har blitt forsinket minst en gang som gjør dette til et kanskje-spill i mine øyne. 

- Mineko's Night Market (ukjent dato, usikker på plattformer det vil være tilgjengelig på utover Switch)


Akkurat som Baldo, er dette et spill som kommer i kanskje-kategorien i stor grad fordi man faktisk ikke vet noe om når eller om det kommer siden jeg først så en trailer for dette spillet i 2018 og så har det tydeligvis blitt forsinket et par ganger. Men dette ser ut som det mest adorable og søte spillet ever og det høres ut som et spill som kombinerer utforsking, småspill og Animal Crossing-elementert på en unik måte. Jeg har en mistanke om at dette er et spill som dog ikke vil holde på interessen min så lenge og jeg er også her usikker på om dette vil ha nok materiale til å være verdt å skaffe. Men igjen, dette ser så søtt ut, ååå <3

- Miitopia (21. mai, tidligere utgitt på 3DS)


Dette spillet ser ganske sært ut, men jeg tror også denne originale vrien på et klassisk eventyr med en Dark Lord og hele pakka kan være ganske underholdende og jeg kommer nok til å vurdere dette spillet hvis det får gode kritikker og ser ut til å ha lang nok varighet. For det ser sjarmerende og fargerikt ut og dette kan være noe som vil være ganske gøy. Imidlertid kommer det her til å komme veldig an på anmeldelsene fordi traileren alene gjør meg mer forvirra enn gira. 

Spill som har kommet ut og som jeg vurderer å skaffe utover våren

- Super Lucky's Tale (tilgjengelig på Switch, PS 4, Xbox One og Microsoft Windows)


Dette spillet kom jeg tilfeldigvis over for noen dager siden og så fikk jeg veldig lyst på det. For jeg liker plattform-spill og jeg må innrømme at å spille en veldig søt rev som må redde verden fra adorable, men ganske så slemme katter høres veldig tiltalende ut. Dessuten har jeg sett noen anmeldelser av dette spillet som har sagt at den største svakheten er at dette spillet er ganske enkelt og det er noe som bare gjør meg mer interessert siden jeg tidvis kan være litt dårlig på plattform-spill og det vil gjøre det mer appellerende å vende tilbake til leveler for å samle alt som kan samles. Og hvis det virker som farger, glede og søthet generelt sett er det som trengs for å gjøre at jeg får lyst på et spill så stemmer det inntrykket ;) I alle fall anser jeg det som veldig sannsynlig at dette blir det neste spillet jeg skaffer meg.

- Part Time Ufo (tidligere utgitt til android/IOS)


Dette er et fysikkbasert hjernetrimspill der man er en adorabel ufo som skal plassere ting riktig og på den måten løse oppgaven. En del av meg er litt fristet fordi jeg liker hjernetrim og musikken virker veldig glad og oppkvikkende, men en annen del av meg kommer nok til å se det an en stund rett og slett fordi jeg tror jeg ville blitt ganske frustrert med en gang vanskelighetsgraden økte og jeg har en mistanke om at det ville skjedd ganske tidlig. Jeg syns likevel at dette spillet ser innmari søtt ut, jeg er usikker på om jeg ville fått dette til særlig bra siden jeg in real life aldri har fått til klomaskin-spill, men det ser ut som en sjarmerende utfordring som i det minste er med på lista over spill jeg vurderer å begi meg ut på en eller annen gang. 

- Lair of the Clockwork God (Switch, PS 4, Xbox One, Microsoft Windows, Mac, Linux)


Dette skal visst være en blanding av plattform og point & click, som begge er spillsjangre jeg liker. Og jeg syns dette spillet høres underholdende og fornøyelig ut, dessuten tror jeg det inneholder en del god humor. På den negative siden så liker jeg ikke animasjonsstilen man ser i traileren så godt, jeg syns ikke fargene appellerer så mye og jeg er usikker på hvor god blandingen mellom point & click-elementene og plattform-elementene er. Og jeg tror også dette er et spill som jeg kan risikere å enten gi opp fort eller runde for fort, noe som er mye av grunnen til at dette er noe jeg vurderer litt, men ikke anser som så veldig sannsynlig at jeg anskaffer med det første.

Bonusmateriale

Jeg burde ellers anskaffe Final Fantasy X, et Picross-spill eller et nytt spill som er bare point & click på Switch etter hvert, men jeg vet fortsatt ikke når det vil skje (hvis noen vet om noen bra point & click-spill som finnes på Switch er det likevel bare å tipse meg). Uansett så er det under løpende vurdering. Hvis et mirakel skjer og noen av spillene jeg ønsker meg aller mest på Switch kommer i første halvdel av 2021 (les: Wind Waker, Majoras Mask eller et annet Zelda-spill som ikke er på Switch enda) kommer så skaffer jeg for øvrig det i første sekund muligheten byr seg. Uansett er det mange spill som jeg har lyst til å spille etter hvert og det er fint <3

Kommentarer

  1. Minekos Night Market såg verkligen sött ut! Det måste jag hålla utkik efter :)

    SvarSlett
  2. Jeg blei veldig nysgjerrig på Outer Wilds etter å ha lest det du skriver her, men jeg blir også fort stressa av tidspress. Om du ender opp med å skaffe deg det må du si hva du syns og om du tidsbegrensninga er stressende, for dette kan fort være et sånt spill som er veldig min greie. Ellers har jeg en tendens til å bli så sykt oppslukt av et spill når jeg først har begynt på det at liksom hele resten av livet mitt kommer i annen rekke, noe som både er gøy og slitsomt, men det gjør at jeg ikke bare kan spille et spill når som helst, det må passe inn i hverdagssituasjonen min, jeg kan ikke ha andre ting jeg heller bør gjøre, for om spillet og jeg virkelig klikker, kommer det til å ta over livet mitt i minst et par uker. Det er litt rart, jeg har det ikke på samme måten med noe annet enn dét og noen ganger skriving, jeg liker på en måte at jeg er i stand til å føle så intenst for noe, samtidig som jeg blir veldig sliten av det.

    Ellers veit jeg ikke om Monkey Island-spilla fins til Switch, men de fins hvert fall på Steam, og de er blant mine absolutte favoritter i pek og klikk-sjangeren! Masse humor og en gøyal sjørøversetting. Den lengste reisen, som også er pek og klikk, fins også på Steam, og det er et annet av mine all time fave spill. Det er jo forholdsvis gammalt, så det er litt utdatert grafikk, men hvis du tåler det, byr det på en utrolig fin og inspirerende fantasy/sci-fi-historie med en hovedperson jeg virkelig liker.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hvis jeg anskaffer Outer Wilds kan jeg godt skrive om det her. Selv blir jeg ikke så oppslukt, godt hjulpet av jeg blir så fort sliten i fingrene av repetitive bevegelser at jeg bare spiller max halvannen time om gangen som regel, men jeg skjønner at det å bli så oppslukt setter noen begrensninger. Monkey Island og Den lengste reisen finnes ikke på Switch, men jeg er for så vidt åpen for å laste ned noe på Steam og, det er mye som finnes der som ikke er tilgjengelig på Switch som sikkert er verdt å sjekke ut. Og at grafikken er litt utdatert har ikke så mye å si, det er ikke grafikk jeg spiller for, men sjarm og andre elementer.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg