Syv ting jeg liker veldig godt for tiden =D

Heisann! Det er tirsdag og i dette innlegget skal jeg dele et par ting jeg liker veldig godt, men først tenkte jeg å nevne noe litt spennende og det er at nå har jeg visst en videosamtale med en dame fra Rask Psykisk Helsehjelp neste tirsdag. Og jeg er veldig spent for det er mange ting som stresset meg som har ordnet seg i det siste og jeg har det mye bedre nå enn da jeg kontaktet Rask Psykisk Helsehjelp for en måned siden, men så tror jeg ikke det betyr at alt er fantastisk heller og jeg er litt flink til å ende opp med å tro at jeg har det bedre enn jeg har det fordi jeg så gjerne vil ha det bra og har vært så vant til å late som hver gang noe ikke har vært bra i årevis. Jeg vet ikke hvor mye jeg kan stole på egne følelser fordi jeg ikke har pleid å kjenne etter, men heller distrahert meg selv hver gang hjernen min er dum og jeg er derfor skikkelig nervøs, samtidig som det sikkert kommer til å gå fint og det jo er fint at det finnes et gratis lavterskels tilbud der man kan få pratet med folk og innen tirsdag har jeg kanskje noen klarere ideer om hva jeg bør prate om. 

En ting jeg kanskje kan prate om er hvordan jeg føler en rar form for skam hver gang jeg trenger å slappe av. For jeg tror at jeg har en ganske lett form for Ulcerøs Kolitt; når jeg har lest artikler om andre med diagnosen så virker det som om de er mye mer plaget enn meg (for meg betyr den bare at jeg må på do litt oftere enn andre og at jeg må være ekstra obs med å spise nok og å ikke stresse fordi ting som å stresse og å ikke spise nok til frokost eller lunsj gjør at jeg føler meg dårlig). Men jeg tror diagnosen gjør at jeg blir fortere trøtt og at jeg har mindre konsentrasjon enn jeg hadde før og en konsekvens av dette er at jeg ofte må legge meg ned litt for å slappe av på ettermiddagen eller kvelden. Og hver gang jeg slapper av er det en teit del av meg som tenker på det som et nederlag, når det jo bare betyr at jeg faktisk er flink og tar vare på meg selv. For jeg trenger ikke ligge lenge, ofte holder det å bare ligge i ti minutter og så føles alt bedre og det er faktisk bra at jeg gjør det som er godt for meg nå siden det å slappe av var en sånn ting jeg var alt for dårlig til i høst; noe som forklarer mye av hvorfor jeg følte meg så dårlig i romjula og i begynnelsen av januar. Det er ikke noe nederlag å ta en pause når man trenger det, det er ikke noe feil med å sovne på sofaen og selv hvis jeg ikke hadde hatt en kronisk diagnose så er jeg i trettiårene og å forvente at man alltid skal ha den samme energien som man hadde før er å ha litt for høye krav til seg selv.

*

Anyway, jeg snakker meg bort: det jeg EGENTLIG skulle blogge om i dag er et par ting jeg liker veldig godt for tiden, så da setter jeg i gang og så kommer neste innlegg om noen dager :)

Syv ting jeg liker veldig godt for tiden i tilfeldig rekkefølge

1) At jeg har bakt boller:

Jeg er ikke noe flink på elting, bollene hevet ikke og likevel endte dette opp som de beste bollene jeg har bakt selv. De smakte ganske godt og det var bare så motiverende å få det til, å vite at jeg kan være et sånt menneske som kan få til å bake skikkelig gode boller =D Neste gang vurderer jeg å avansere til skolebrød eller kanelboller, men vi får se ;)

2) At jeg har funnet ut et magisk "få kos av mammas katt"-triks; et faktum som kan geleides av et bilde av Luna:


I høst bodde jeg hjemme hos moren min en periode der jeg trengte en del trøst og var sykmeldt og sånt og for noen dager siden oppdaget jeg at det betyr at hvis jeg legger meg ned på en seng hjemme hos mamma nå så "tror" Luna at det betyr at jeg trenger trøst og så kommer hun for å passe på meg. Dette beviser på den ene siden bare hvor himla smarte dyr er, men det viser også at jeg har funnet en perfekt måte å få kost med mammas katt ;)

3) Meadowlark


I det siste har jeg vært ekstremt glad i denne sangen. Den er hentet fra en ganske ukjent liten musikal kalt The Baker's Wife og synges av nettopp bakerens kone som synger denne sangen i musikalen når hun står ovenfor et veldig essensielt valg. I musikalen forteller hun om dette eventyret om "meadowlark"-en (aner ikke hva en meadowlark er på norsk og vil ikke sjekke det for ordet "meadowlark" er så fint) og bruker det som forklaring for valget hun ender opp med å ta og det gjør at man forstår at hun velger som hun gjør, selv om man er uenig med beslutningen. Og jeg elsker at denne sangen forteller en hel liten historie, sånn i tillegg til at jeg syns dette må være en av de peneste melodiene jeg har hørt. Dessuten synger Kristin Lidström her denne sangen så himla fint og dette er et sånt tilfelle der jeg syns noen formidler en sang så godt at jeg syns de i seg selv er skikkelig vakre, jeg føler meg litt betatt uansett om det er gutt eller jente når noe virkelig er fantastisk fremført av noen som åpenbart lever seg skikkelig inn i det hen synger.

4) Snapshot-funksjon i Mario 3D World + Bowser's Fury

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10159537354790430&type=3  Jeg lagde et helt album i Facebook for noen år siden fordi de hadde en foto-funksjon der man kunne ta morsomme bilder i Super Mario Odyssey og nå skal de visst ha en foto-funksjon i spillet jeg skal skaffe meg på fredag også. I perioder brukte jeg mer tid på å ta bilder enn jeg brukte på å lete etter måner i Super Mario Odyssey og jeg ser ikke bort i fra at det vil bli tilfelle med Mario 3D World og Bowser's Fury også. Litt relatert har jeg funnet ut at det jeg ønsker meg aller mest er et tv-spill der man er dyrefotograf og må lære om hvordan dyr lever og slikt for å kunne ta bilder av dem. Det skulle vært litt som Breath of the Wild der man utforsker en stor verden, men hele spillet skulle handle om at man måtte ta bilder av ulike dyr for et naturmagasin og at det handlet om å reise rundt, lære om dyr og å ta bilder av dem i deres naturlige miljø. Jeg ser ellers for meg ymse versjoner av dette drømmespillet med fokus på f.eks. Pokémon eller karakterer fra Super Mario-universet eller sånt, men hver gang skulle det egentlig bare handle om utforsking i sitt eget tempo og å klare å ta så fine bilder av dyr eller Pokémon eller goomba-ene i Super Mario som mulig og så "vant" man spillet når man hadde tatt et bilde av en viss mengde karakterer, men selv da så var det mye ekstramateriale med at man for eksempel kunne prøve å få tatt et bilde av et dyr som egentlig bare var våkent om natten på dagtid for eksempel eller andre liknende utfordringer som åpnet opp bonuser og slikt. Jeg syns faktisk et slikt dyrefotograf-spill høres utrolig gøy ut :)

5) Hvor mye glede jeg finner i småting:

For jeg er jo drittlei pandemi nå. Jeg savner å dra på teater og kino (og jeg syns egentlig ikke at det burde være lov å fortsette å holde det stengt i Oslo etter et føre var-prinsipp lenger nå for det er ikke der smitten skjer og på et eller annet tidspunkt er vi faktisk nødt til å åpne opp litt mer selv om det fins mutanter på frifot og jeg trenger ikke klemming eller å treffe masse folk, men jeg trenger kultur) og hovedgrunnen til at jeg ofrer ting nå er ikke redselen for å bli syk eller å smitte folk, men den mer selvopptatte "nå får jeg behandlingen jeg behøver i forhold til Ulcerøs Kolitt, hvis vi havner i en situasjon der smitten blir for stor og ukontrollert risikerer jeg å ikke få fått intravenøs medisin på Ahus en gang i måneden eller å ikke følges opp godt nok". Det høres selvopptatt ut, men det er av hensyn til oppfølging av egen helse at jeg for tiden holder meg på Stovner i helgene, selv om jeg er så lei av å ikke finne på noe mer spennende i helgene enn å lese aviser på biblioteket og å gå en kort spasertur i nærområdet. 

Og likevel: slike småting som at biblioteket er oppe gleder meg. Jeg kan ta en lunsj på Peppes i Nydalen på torsdager, jeg kan spille Nintendo, lese bøker, skrive (eller planlegge skriving som jeg bruker mer tid på nå fordi jeg prøver å utvikle en ide som fortsatt er i en veldig tidlig fase) og fargelegge. Utenom teater og kino og å finne på ting i helgene er det veldig mange av tingene jeg gjør når verden er normal som jeg får gjort nå og det er litt fint hvor små ting som skal til for å glede meg. Og om noen dager får jeg en ny fargeleggingsbok i posten, på fredag etter jobb tenkte jeg å teste en av restaurantene på Grønland etter jobb, det finnes fortsatt muligheter og jeg kjeder meg nesten aldri og jeg liker det. Hvordan det skal så lite til for å glede meg <3

6) Hvor kul versjon av Into the Unknown dette var:


Jeg ser ikke på The Voice, på samme måte som jeg ikke ser på Hver gang jeg møtes. Likevel er det programmer jeg liker litt og der jeg leter opp opptredener på Youtube og Spotify i ettertid og på fredag så sang denne fyren kalt Frode Panic at the Disco sin versjon av sangen Into the Unknown fra Frozen 2. Og som Disney-fan syns jeg jo at det er et veldig kult låtvalg, men jeg syns også det er tøft hvor god kontroll han har på stemmen sin for dette er egentlig ikke helt min type stemme en gang, men jeg syns det låter dritkult. 

7) Denne tegningen jeg lagde i Paint MS for noen dager siden:


Noen skrev på Twitter at elefanter visstnok hadde spesielle baderitualer under fullmånen, så vel som et nærmest religiøst forhold til stjerner og dette følte jeg meg nødt til å illustrere i Paint og jeg ble så fornøyd <3 Og så er det noe som skal forestille en ulende varulv på fjellene i bakgrunnen, det er et tre som er der mest for komposisjonens skyld og jeg liker at jeg kan lese en tweet og straks bli så inspirert at jeg bruker den neste timen til å illustrere det i Paint. Jeg liker også at jeg får til å tegne ting som dette i Paint for det er ikke et program det er så lett å få til gode resultater i og likevel; dette ser ut som de tingene det skal se ut som (med unntak av varulven, men han glir heldigvis nesten i ett med bakgrunnen så det gjør ikke så mye). Yay!

*

PS: Pendelen trakk ingen vinner for februar (novellen min burde ha vunnet syns jeg, men den var kanskje litt for sær, dessuten var det ikke så veldig sterke Sci-Fi/Fantasy-elementer i den), så vinner for mars kan vinne 2000 kr. Men åpen sjanger er så åpent, hjeeelp, hva skal jeg skrive?

Kommentarer

  1. Jeg trur egentlig alt det du skriver innledningsvis her – med at du ikke helt stoler på dine egne følelser og at du er redd for å kjenne på vonde følelser – er ting du kan snakke med Rask Psykisk Helsehjelp om! Masse lykke til, jeg håper det blir givende for deg <3

    Og det du skriver om naturfotografspillet som ikke fins fikk meg til å tenke på No Man's Sky! Jeg har ikke full oversikt over hvilke konsoller det fins til, men det virker som den typen spill man kan fortape seg helt i, for det har egentlig, så vidt jeg har skjønt, ingen historie, men handler om at man bare reiser rundt i verdensrommet og oppdager nye planeter og livsformer. Så nærmest en slags sci-fi-versjon av spillet du ønsker deg :) Jeg har ikke spilt det sjøl, men jeg vurderer sterkt å kjøpe det med et gavekort jeg har på Elkjøp.

    Og det du skriver om formidling er mye av grunnen til at jeg elsker RuPaul's Drag Race så mye som jeg gjør, for det er stort sett nettopp evnen til å formidle som drag queensene blir vurdert ut fra. I hver episode er det en "lip sync for your life" der noen av dem ender opp med å bli utrolig emosjonelle nettopp fordi man i drag ofte kombinerer skuespill, performance-kunst, dans og sang.

    Og gratulerer med bollene, det er digg å kjenne på en mestringsfølelse :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Da kan jeg nevne de tingene fra innledningen i morgen. Og det med boller ga så mye mestringsfølelse at jeg tror jeg har tenkt å bake det igjen med en annen blanding i morgen, men avansere til å ha vaniljekrem i tillegg. Og No Man's Sky hørtes egentlig veldig kult ut, men det er utgitt til basically alle andre plattformer enn Switch. Imidlertid kan det hende det vil komme til Switch (som er der jeg spiller det meste) senere. Nå fikk jeg litt lyst til å se RuPaul basert på det du skrev om at det er formidling det vurderes ut i fra, det kan godt hende jeg sjekker det ut :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg