Oppsummeringsinnlegg for januar 2021 =D

Det er endelig plutselig IKKE januar i morgen og jeg føler at 1. januar og 31. januar føles som to forskjellige planeter. For da dette året startet så hadde jeg det ikke bra. Jeg hadde vondt i magen hele tiden, jeg var stressa av så mange ting og jeg overtenkte hele tida og nå har jeg det så mye bedre. Ikke at alt er perfekt, men det er mange ting som har ordnet seg, jeg har begynt å komme inn i en slags rutine når det gjelder mat og hvis jeg føler meg trøtt eller slapp så tar jeg hensyn til det. Jeg prøver også å huske at et av problemene mine er at jeg lever så veldig i øyeblikket så med en gang noe føles overveldende eller vanskelig så føles det som om det alltid vil være det, men ting går over, man finner løsninger og det er litt som med hvordan det nå føles som aldri å kunne dra på teater i Oslo igjen, men kanskje mange nok har blitt vaksinert i midten av april til at det går an da, kanskje det til og med går an tidligere, å teorisere og å tenke aldri-tanker hjelper ikke og det finnes så mange magiske ting selv nå. 

Som i stad. Jeg gikk en tur og det var så inderlig kaldt og friskt og likevel helt herlig. Og så tok jeg bilder før jeg lekte meg med mobileffekter og det ble så kult:


Ellers så gleder jeg meg uansett veldig til en ny måned og jeg liker hvordan februar i år starter på en mandag og slutter på en søndag. Det er noe som føles så veldig riktig med at både en måned og en uke starter samme dag og februar i år er rett og slett herlig symmetrisk. Og hva angår februar så har jeg et par mål og det er 

- å spise minst en kjøttfri middag hver uke (neste uke blir det vegoboller og jeg gleder meg allerede)

- å lese seks bøker, men samtidig også gi litt blaffen i om jeg når det målet (for jeg prøver å gjøre lesing til kos mer enn stress og å huske at det ikke har noe å si hvor mange bøker man leser så lenge bøkene gir deg noe)

- å anskaffe Super Mario 3D World + Bowser's Fury til Switch OG Fragile Worlds fargeleggingsboka fordi jeg trenger dem i livet mitt (jeg har en egen sparekonto til ting som jeg egentlig ikke trenger, slikt som fargeleggingsbøker, Nintendo-spill og teaterbilletter for eksempel, men som jeg får veldig mye glede av)

Utover det så har jeg kommet over veldig mange serier jeg har lyst til å sjekke ut på HBO, jeg har funnet ut at Disney + vil tilby Star (som en ekstra underavdeling med filmer og tv-serier for voksne) og at det tydeligvis innebærer at jeg etter hvert vil kunne se alle syv sesongene av Buffy på Disney + (noe jeg jublet veldig over i stad) og ja, akkurat nå trenger jeg bare å finne ut hva jeg skal skrive på fordi jeg har alt for mange ideer, men det vil nok løse seg etter hvert :)

Nå tenkte jeg å oppsummere januar siden det er en ny måned fra og med i morgen (og så kommer Sara Bareilles-anmeldelse om noen dager antar jeg):

Oppsummeringsinnlegg for januar

I januar så var tv-spillet jeg spilte mest Super Smash Bros Ultimate, hovedsakelig fordi jeg trengte et spill der man ikke ender opp med å overtenke og Super Smash Bros Ultimate er optimalt i så måte. Som en bonus så er det så repetitivt i bevegelsene at jeg ikke orker å spille mer enn tre kvarter om gangen og jeg kan få tilfredsstillelsen det gir å klare så mange kamper som mulig som Pikachu fordi jeg har lyst til å være søtt og sjarmerende og likevel bedre enn figurer som er alt annet enn de tingene. Den beste tv-serien jeg så i januar var ellers Björnstad og her kommer litt om bøker og filmer.

Bøker jeg leste ut

- Hva skjedde egentlig med deg av Jenny Jordahl

Personlig og fin grafisk roman om spiseforstyrrelser. Litt for lett kanskje, men den hadde referanser til Zelda-spill og en tegnestil jeg likte og jeg tror den kan appellere til mange så yay. Terningkast 5!

- Sidequest - Det midlertidige brorskap av Skaufjord, Haugland, Styve og Normann

Fornøyelig grafisk roman som tøyser i vei med Fantasy-konvensjoner. Jeg tror jeg egentlig ønsket meg noe litt mindre tullete da jeg leste denne boka, men om man er i det rette humøret er dette veldig artig. Terningkast 4!

- Instant Karma av Marissa Meyer

Lettfordøyelig, søt og velskrevet romantikk for ungdom med en herlig irriterende hovedperson. Terningkast 5!

- Men du ser ikke syk ut av Ragnhild Holmås 

Ubehagelig, medrivende og personlig bok som jeg leste på bare noen timer og som jeg fikk veldig mye ut av. Terningkast 6!

- Over the Woodward Wall av A. Deborah Baker

Nydelig fortalt bok som ikke fulgte reglene og som hadde et språk og karakterer man ble veldig glad i. Likevel litt slitsom fordi den var litt for velskrevet, men i hovedsak en skjønn leseropplevelse. Terningkast 5!

- The Falling in Love Montage av Ciara Smyth

Tilsynelatende en lett og søt bok om kjærlighet for ungdom, men så handler det også om å ha en mor i femtiåra med alzheimer og å akseptere alt man ikke kan kontrollere i livet og ja, denne boka var faktisk usedvanlig god rett og slett. Virkelig en undervurdert og flott ungdomsbok. Terningkast 6!

Bøker jeg holder på med (bøker jeg begynner på som jeg gladelig bruker mange flere måneder på fordi de er så fine å være i, men så vil jeg skrive noe om dem)

- Look I made a hat av Stephen Sondheim

Denne boka er så langt en klar sekser fordi "tykk mursteinbok på Kindle som samler sangtekster fra musikaler av Stephen Sondheim med hans kommentarer til" basically er det mest karolinske man kan finne. Og jeg aner ikke når jeg vil bli ferdig med denne boka eller om jeg en gang vil bli ferdig fordi jeg liker å lese denne boka i små biter her og der, men jeg vet at denne boka eier hjertet mitt og at alt jeg leser her fascinerer meg kjempemasse. Det er kanskje litt åpenbart at alt som har med Stephen Sondheim å gjøre er veldig karolinsk <3

Filmer jeg så

- Drumline 

Sympatisk musikkfilm med en hovedperson man liker og en historie som ikke vinner noen priser for originalitet, men som fenget meg godt hele veien. Terningkast 5!

- Six by Sondheim

Dokumentar om Stephen Sondheim med unike opptredener man ikke finner andre steder der musikalskuespillere synger sanger av ham, så vel som masse fint han sier om komposisjon og skriving og musikaler. Jeg fant denne dokumentaren på HBO og likte den innmari godt selvfølgelig. Terningkast 6!

*

Nå skal jeg avslutte dette innlegget med denne sangen, nemlig Witch Woods med Emmy, som i går gikk videre fra semifinale 3 av MGP. Det er noe veldig meg med blandingen av det søte og det creepy som man finner i denne sangen og jeg syns dette er skikkelig kult:



Kommentarer

  1. Jeg er spent på å høre hva mer du ender opp med å se på HBO, litt fordi jeg føler meg medskyldig i at du skaffa deg det :) Og jeg hadde faktisk ikke tenkt over at februar begynner på en mandag og slutter på en søndag i år, men det var ei veldig fin opplysning som jeg satte overraskende stor pris på å få vite, haha.

    Jeg så noen på Instagram som hadde skrevet om Hva skjedde egentlig med deg at den kan virke litt mot sin hensikt fordi den framstiller det å være overvektig som noe udelt negativt og fordi den "ender godt" ved at hovedpersonen ikke er overvektig lenger. Og det er garantert mange som opplever vonde ting knytta til overvekt, men uten at jeg altså har lest denne boka, fikk det meg til å tenke at det muligens ikke er den beste boka å lese for noen som er overvektige, fordi den (angivelig) har et implisitt budskap om at overvektig er noe man ikke "bør" være, når kanskje problemet til mange ikke er overvekta i seg sjøl, men heller stigmaet omkring overvekt som fins i samfunnet. Jeg veit ikke, jeg har som sagt ikke lest boka engang, men syntes det var et interessant perspektiv.

    Og jeg likte sangtittelen, dansinga og kostymene i MGP-låta, men syntes dessverre sangen i seg sjøl var ganske uinteressant.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg leste det perspektivet på Instagram tror jeg og jeg syns absolutt det var et interessant perspektiv. For meg så føler jeg boka funka godt likevel fordi referansene traff, men jeg kan skjønne hvordan det er en bok som kan føles sår for enkelte. Jeg syns sangen var kul, men det er jo smak og behag. Og jeg kommer sikkert til å nevne litt om hva jeg ender opp med å se på HBO.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg