My Best Friend's Exorcism og ymse annet =D

Fin ting: magen min har vært litt dum de siste dagene (småkvalm, oppblåst og liknende irritasjonsmomenter), men alt hadde naturlige forklaringer og pga. ymse ting så føles magen mye bedre nå. Ellers har jeg denne uka testet blomkåltaco og jeg syns fortsatt kjøttdeig er bedre, men det var ikke så verst (litt for mektig når man var småkvalm, men med en interessant nok smak). Jeg har litt lyst til å lære å like en eller annen form for vegetarisk taco like godt som vanlig taco fordi det hadde vært den enkleste måten å spise vegetarisk oftere siden jeg spiser taco (eller mer presist "juksetaco" som jeg kaller det fordi det basically bare er tacokjøttdeig, cherrytomater og tortillachips og ikke noe annet) så ofte. Hvis det er noen juksekjøttdeig eller noe annet som kan få den kjøttsausaktige konsistensen som jeg elsker med vanlig kjøttdeig, så blir jeg glad for tips. 

Ellers så liker jeg at jeg denne helgen skal kose meg med musikalen The Prom på Netflix (har gledet meg veldig til den filmen) og jeg liker også at jeg så denne videoen:


Og nå har en hel mange musikalcder jeg IKKE har lyttet til som jeg har planer om å sjekke ut på Spotify fremover. Yay!

Kul ting: det er forresten bare tre uker til 2021 og hver dag i 2021 vil være en dag nærmere å kunne gå på butikken eller ta kollektivtrafikk uten munnbind. Jeg har funnet ut at selv om jeg takler å ha på munnbind veldig godt, så klarer jeg ikke å like det (i stedet bryter jeg ut i musikalsanger for meg selv med tekst jeg finner på selv om å være munnbindfri med en gang jeg kan ta av munnbind igjen) og jeg har liksom ikke lyst til å like det heller. I stedet har jeg lyst til å være flink og bruke det når jeg må, men hate hvert sekund og trøste meg med at det er midlertidig for jeg ser ikke for meg at jeg kommer til å bruke det i det hele tatt når jeg har fått korona-vaksine. Jeg kommer til å beholde ting som å være hjemme selv med mild sykdom i stedet for å presse meg på jobb med småforkjølelser og jeg syns det egentlig er ganske greit å ikke håndhilse siden jeg syns andre hilseformer er hyggeligere uansett, men munnbind kommer jeg til å slutte med i det øyeblikket jeg kan det og det er lov å se frem til.

*

Ellers har jeg lest denne boka:


Nå tenkte jeg å dele min anmeldelse av denne boka og så kommer neste blogginnlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse :)

My Best Friend’s Exorcism av Grady Hendrix


The year is 1988. High school sophomores Abby and Gretchen have been best friends since fourth grade. But after an evening of skinny-dipping goes disastrously wrong, Gretchen begins to act...different. She's moody. She's irritable. And bizarre incidents keep happening whenever she's nearby. Abby's investigation leads her to some startling discoveries--and by the time their story reaches its terrifying conclusion, the fate of Abby and Gretchen will be determined by a single question: Is their friendship powerful enough to beat the devil?

*

For noen år siden leste jeg Horrorstör av Grady Hendrix og syntes den var helt genial. For selve boka hadde samme format og look som en IKEA-katalog og så foregikk handlingen på en IKEA-aktig butikk og det er jo en veldig god setting for en skrekkroman og jeg bare husker at jeg likte den boka skikkelig godt 😊

Og så har Grady Hendrix skrevet flere bøker i ettertid som jeg ikke har lest, men jeg har tenkt at jeg burde lese mer av ham og det har jeg i alle fall begynt så vidt på med My Best Friend’s Exorcism, som er temmelig genial.

Her handler det om bestevenninnene Abby og Gretchen som har vært venner i flere år da Gretchen plutselig endrer seg etter en kveld med rusmidler og nakenbading som går veldig skeis. Når Gretchen etter det endrer personlighet drastisk og det i tillegg skjer flere uforklarlige hendelser der Gretchen er involvert konkluderer til slutt Abby at det må være demonisk påvirkning på gang. Derav tittelen på boka.

Og jeg likte denne boka veldig godt. Den er egentlig ikke så skummel, men den er absolutt atmosfærisk og det er noe av det fineste her. For denne boka foregår på 80-tallet og alt fra coveret til referansene til språket føles så malende riktig for perioden. Denne boka minner meg om de ungdomsfilmene jeg har sett fra 80-tallet og jeg tror at hvis man er veldig fan av perioden så vil denne boka være elsk.

Dessuten er denne boka mer rørende enn jeg forventet. For av tittelen forventet jeg en bok som ville være småskummel, underholdende og fornøyelig, men jeg var egentlig ikke forberedt på at dette også ville være en av de fineste bøkene jeg har lest om vennskap i år. Og historien om Abby og Gretchen ER et skikkelig fint portrett av et vennskap som opplever store utfordringer.

Jeg liker også hvordan man i begynnelsen leser tittelen, men samtidig tenker at ting antakelig har en naturlig forklaring, man er ikke nødvendigvis villig til å tenke at det faktisk er demoner involvert fra første stund. Hvor overnaturlig boka faktisk er har jeg ikke tenkt å røpe, men jeg liker retningen boka tok og jeg syns slutten var ganske tilfredsstillende.

For min del så var det likevel noe udefinerbart som manglet og som gjør at jeg bare likte denne boka veldig godt og jeg vet ikke hva. En liten småting var et sted der en karakter ble kalt feil navn, noe som jeg syns skulle vært redigert bort i en utgitt roman for det tok meg litt ut av handlingen. Jeg syns også at boka funka bedre i begynnelsen og på slutten enn i midten, men for mange er nok midten vel så super.

Uansett så er hovedinntrykket mitt likevel veldig positivt. For dette er en nostalgisk og super historie om vennskap med fine skrekkelementer og 80-talls stemning. Og noen ganger er det akkurat det man trenger. Og sånn seriøst: noen burde lage en film basert på denne boka OG en film basert på Horrorstör for begge bøkene jeg har lest av Grady Hendrix er så filmatiske allerede at bare ååå.

Terningkast 5! 


Kommentarer

  1. Jeg har faktisk hørt om denne boka før og har fått ganske lyst til å lese den! Og det du skriver om den gjør at jeg tenker at jeg sannsynligvis vil ende opp med å like denne veldig godt :) Samtidig er det en rar del av meg som, altså overhodet uten å ha lest boka, umiddelbart tenker at jeg kanskje heller vil se dette som en film, men det har kanskje mest å gjøre med at jeg veit med meg sjøl at jeg leser sakte og syns det er lettere å holde på konsentrasjonen gjennom en film enn gjennom ei bok. Coveret er forøvrig helt fantastisk :D

    Jeg kan gi deg oppskrift på min yndlingsjuksekjøttdeig, som er den jeg alltid bruker når jeg lager pasta bolognese, lasagne og moussaka (som er de eneste matrettene der jeg faktisk har lyst på kjøttdeigkonsistens og -smak), men jeg trur nok du kanskje vil syns at dette er en litt for omstendelig prosess, særlig når man som du ikke er så glad i å lage mat. Med det sagt er det ganske lett og fort gjort når man først har kommet inn i det, og mye billigere enn å kjøpe ferdigprodukter. https://greenbonanza.com/2018/09/22/pasta-bolognese-med-tofu/

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for oppskrifttips. Det hørtes litt avansert ut, men jeg noterer meg det likevel for det er en god ide og jeg liker Green Bonanza litt (brukte hennes oppskrift til blomkåltaco blant annet). Og coveret er supert og denne boka er veldig kul og jeg tror også du ville likt den veldig godt. Men den skulle definitivt vært film og for den er veldig filmatisk.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg