Der jeg oppsummerer november 2020 :)

 Heisann og adventshilsener fra meg 🎅 Det er 30 november og i går lagde jeg årets første pepperkaker:


Og ellers så er det jo mange ting jeg er lei av for tiden og som jeg bekymrer meg for og sånt, men sånn helhetsmessig sett så har jeg det forholdsvis fint. For jeg elsker adventstiden som kommer nå med julekalendere (har fått Kinder-kalender av verdens beste mamma, har tenkt å kose meg med den nye julekalenderen til Nrk OG sjekke ut et par danske og svenske julekalendere fra noen få år tilbake som jeg fant i Nrks julekalenderarkiv og skal delta på haugevis med julekalenderkonkurranser som vanlig) og førjulshygge. Og for min del blir ikke nødvendigvis førjulstida så veldig annerledes enn vanlig og jeg skal gjøre mitt for å gjøre den skikkelig koselig på ren trass. For eksempel skal jeg ha tegnejulekalender der jeg har skrevet opp 24 ting på lapper og så skal jeg trekke en lapp hver dag frem mot jul og da må jeg tegne det. Noe som betyr at jeg en dag skal tegne en "rev som ønsker å bli musikalkomponist" blant annet og det gledegruer jeg meg allerede til. Og jeg begynner å nærme meg slutten på Nanowrimo-historien min og målet mitt nå er å skrive ca 1000 ord hver dag (men det er alltids lov å skrive mer om jeg vil) og ideelt sett bli ferdig i løpet av uka. 

Siden jeg har fått litt dilla på Among Us i det siste (selv om jeg irriterende nok ikke har folk å spille med som jeg kjenner, dessuten liker serveren på nettbrettet mitt å klikke mens jeg spiller og så må jeg forlate runder jeg er i gang med og det er teit) og i årevis har digget musikalen Hamilton, likte jeg denne videoen jeg fant på Youtube som kombinerer Hamilton og Among Us:


Og ellers er det desember i morgen og i den forbindelse tenkte jeg herved å oppsummere november bok- og filmmessig sett. Da setter jeg i gang :) (Innsett hurra over at vi skal i gang med 2020s siste måned nå, jeg ser så frem til 2021, ikke minst fordi det eneste som skal til for at 2021 skal bli bedre enn i år er a) å ikke havne på sykehus i to uker og deretter være delvis sykmeldt i over en måned og b) å få sett mer enn tre teaterstykker. Sannsynligheten for å unngå å bli skikkelig syk og å få sett mer teater enn i år burde jo være veldig stor.)

Oppsummeringsinnlegg for november 2020

BØKER

- Kikki og den mystiske boka av Joris Chamblain

Lettlest og ålreit grafisk roman som reddes av en tegnestil jeg likte skikkelig godt. Hadde tegnestilen ikke vært såpass flott så ville nok denne boka falt mye mer igjennom siden selve mysteriet ikke var all verden. Terningkast 4!

- Nordlys: Vikingene og Orakelet av Malin Falch

Flott tegnet Fantasy-eventyr og en god fortsettelse på noen bøker som jeg finner ganske så likbare. Terningkast 5!

- Boy Queen av George Lester

Supre popkulturelle referanser i en svært fin ungdomsbok om en musikalfrelst tenåring som ikke kommer inn på teaterstudiet han har søkt på, men så trøstes han av å bli dragfrelst i stedet. Terningkast 5!

- The Gravity of us av Phil Stamper

En ungdomsbok med flere interessante aspekter som jeg likevel ble fort lei, mye fordi jeg ikke likte hovedpersonen i det hele tatt, noe som er synd siden gay love mellom to astronautsønner egentlig var en ganske lovende ide. Terningkast 4!

- Lightfall bok 1 av Tim Probert

Nydelig tegnet eventyr som jeg dessuten likte veldig godt fordi hovedpersonen har angst eller noe annet psykisk som påvirker henne og i en grafisk roman ment for barn og unge liker jeg at de har dette elementet med fordi det er noe som jeg tror kan bety mye for mange barn. Terningkast 5!

- Among the beasts and briars av Ashley Poston

Veldig fint skrevet eventyr som inspirerte meg en del da jeg skrev Nanowrimo og fikk lyst til å skrive noe liknende selv. Det løser seg litt for lett på slutten dog, men jeg leste at forfatteren ønsket å skrive et eventyr som tidvis var creepy, men der det gikk bra til slutt og det fikk hun veldig godt til. Terningkast 5!

- Why you should read children's books, even though you are so old and wise av Katherine Rundell

Et åtti sider langt essay om barnelitteratur og hvor viktig det er. Innmari godt skrevet og jeg er selvsagt enig i alt. Terningkast 5!

- The spinner of dreams av K.A. Reynolds

Sår og nydelig Fantasy for barn og unge som jeg må anmelde her etter hvert og som jeg ble skikkelig glad i. Terningkast 6!

FILMER

- Phineas & Ferb: Candace against the Universe

Karolinsk, fornøyelig og usedvanlig tilfredsstillende animasjonsfilm og musikal som jeg likte veldig, veldig godt. Terningkast 6!

- Jingle Jangle: A Christmas Journey

Fantastisk musikal med hovedsakelig afro-amerikansk cast der jeg elsket historien, den eksepsjonelt fengende musikken, de flotte sangstemmene og hvordan alt fra hårfrisyrer til scenografi var så himla flott gjennomført. Terningkast 6!

Kommentarer

  1. Tegneadventskalenderen din høres veldig fin ut! Hvis du vil kan jeg godt lage en lignende kalender til deg en gang (som ikke trenger å være en kalender i det hele tatt), der jeg for eksempel hver dag i en måned gir deg et ord eller et konsept som du kan tegne eller skrive noe inspirert av :)

    Jeg vurderer litt å se Jingle Jangle sjøl, selv om jeg i utgangspunktet ikke er noen utprega fan av julefilmer – med enkelte unntak, så klart. På et vis ser den litt i overkant koselig ut for meg bare basert på tittelen og filmplakaten, men jeg har hørt mye fint om den, og om ikke for annet, så tenker jeg den kanskje er verdt å se bare på grunn av produksjonsdesignet. Vi får se, jeg trur jeg trenger å være i humør til å se noe fargesprakende og gøyalt, og ofte er jeg mer i humør til å se vesentlig mindre koselige ting, haha.

    Gøy at du har lest ei bok om dragmiljøet, jeg har lenge hatt lyst til å skrive ei novelle som på et eller annet vis handler om drag, men så har jeg ikke klart å konstruere en faktisk idé rundt det.

    SvarSlett
    Svar
    1. En liknende kalender eller noe i samme nabolag en eller annen gang hørtes fint ut, takk for tilbudet :) Og Jingle Jangle var innmari fin, håper du på et eller annet tidspunkt ender opp med å se den. Boka om dragmiljøet fikk det til å virke ganske interessant, det var i alle fall en veldig fin ungdomsbok.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg