Der jeg på etterskudd oppsummerer september :)

Heisann! Det er onsdag og livet er fint, men kjedelig. For jeg blogga jo om legetimen som endte opp med over to uker på sykehus sist og nå går jo ting bedre, men jeg er fortsatt ganske trøtt. Uansett, fredag kom jeg endelig hjem fra sykehuset og siden da har jeg bodd hos mamma. Og jeg føler meg jo i bedre og bedre form, men jeg sover dårlig om nettene og får ikke sove på dagen og der jeg forrige fredag tenkte at "ja, jeg kan gå rett tilbake på jobb", har jeg i stedet blitt sykmeldt fra Norsk Gallup frem til 25. oktober, noe som kanskje er like greit siden det viser seg at å ligge på sykehus i over to uker har stjålet alt jeg hadde av kraft i bena (jeg har fysisk ikke kreftene til å reise meg opp om jeg havner i sittende stilling på gulvet eller bakken for øyeblikket og det er litt upraktisk) og i det hele tatt har gjort at jeg er veldig slapp. Og jeg har så dårlig samvittighet for jobb, noe som er skikkelig teit, samtidig som jeg har en slags rastløs energi der jeg er uendelig lei av å slappe av, samtidig som jeg vet at det er det jeg trenger etter et par uker som jeg kanskje enda ikke har klart å ta helt innover meg. Det fine er at jeg får gjort praksisting hjemmefra og at jeg begynner å komme inn i det med nye medisiner og ting og tang å forholde meg til, dessuten er det bare så fint å ikke være på sykehus lenger og jeg vet jo også at jeg vil få mer energi etter hvert, akkurat nå trenger jeg bare å være tålmodig og å ta ting med ro og så vil ting bedre seg. Ellers blir fingeren min bedre og bedre, men det tar litt mer tid med ankelen (som i seg selv gjør at jeg ikke kommer meg så langt siden den har vært litt for hoven til å gjøre ting som å ta på seg sko). Og den store usikkerheten nå er lørdag for jeg har egentlig teaterbilletter til "Den kjempestore pæra" på Nationaltheateret førstkommende lørdag og å dra på teater føler jeg jo i utgangspunktet at jeg orker. Samtidig så er det mye trapper på Nationaltheateret (trapper er en av de tingene jeg ikke har krefter til for øyeblikket) og når jeg er så kraftløs som nå så er jeg litt nervøs for å gjøre ting alene, samtidig som jeg lengter etter å kunne ta lunsjer på Peppes og å finne på ting alene igjen. Jeg vet ikke... Ting går jo fremover og jeg vet jo at tingenes tilstand akkurat nå er midlertidig, jeg tror det er det jeg må prøve å huske på.

*

En ting som ER fint er det at jeg koser meg mye med å tegne for tiden fordi ymse tegneutfordringer jeg er med på i oktober, noe som resulterte i denne tegningen forleden dag, som jeg ble veldig fornøyd med:

Man skulle ta utgangspunkt i denne heksetegningen og lage sin egen versjon av den og jeg ble veldig fornøyd med det jeg fikk til :)

Ellers koser jeg meg med Disney +, jeg leser litt (men gir mer blaffen i lesemål og slikt enn vanlig for tiden fordi det for øyeblikket føles så uvesentlig og prioriteringer endres en del av å bruke så mye tid på sykdom) og jeg fryder meg over å lage en ønskeliste på Book Depository fordi en faktisk skikkelig fin ting som hendte for ikke så lenge siden var det at jeg vant en konkurranse Radio Metro arrangerte og nå har vunnet en bokpakke til verdi av 250 Euro. Det tilsier at jeg kan lage en ønskeliste med bøker til verdi av 2700 norske kroner som jeg sender til de rette folka i Book Depository 20. oktober og så sender de meg de bøkene i posten. Og det betyr også at jeg egentlig ikke trenger å bekymre meg så mye for å ha nok å lese på utover høsten, for det er jeg temmelig sikret =D Yay!

*

Nå tenkte jeg veldig på etterskudd å oppsummere september bok- og filmmessig sett. God fornøyelse :)

Oppsummeringsinnlegg for september 2020

BØKER

- Dunce: Lut og kaldt vatn av Jens K. Styve

Herlige nynorske tegneserier med en humor jeg liker ganske godt og mye sjarm. Terningkast 5!

- Aquicorn Cove av Katie O'Neill

Søt grafisk roman som var eventyrlig og miljøbevisst. Terningkast 5!

- The Midnight Library av Matt Haig

Filosofisk, fascinerende og tankevekkende roman om hva livet kan være og slikt. Litt for opplagt moral etter min mening, men en svært fin bok som mange vil sette pris på. Terningkast 5!

- Benny går igjen av Tom-Erik Fure

En bok jeg kanskje hadde litt for høye forventninger til siden jeg likte "Benny går berserk" fra i fjor så himla godt, men fortsatt en oppriktig sjarmerende og fornøyelig leseropplevelse som jeg ble ganske glad i. Terningkast 4!

- You're welcome Universe av Whitney Gardner

Ålreit ungdomsbok som tidvis var lærerik og som tok for seg tematikk jeg ikke har sett behandlet så ofte før, noe som var fint. Jeg klarte likevel aldri å bli særlig engasjert. Terningkast 4!

 - Yes No Maybe So av Becky Albertalli og Aisha Saeed 

Politisk bevisst ungdomsbok som var svært godt skrevet og en søt og riktig fin leseropplevelse. Terningkast 5!

FILMER

- Broadway's Newsies

Awesome fordi flott musikk, Jeremy Jordan, kul look og mye karolinsk generelt sett. Fin musikal å få sett :) Terningkast 5!

*


Kommentarer

  1. Så utrolig kjipt at du måtte være så lenge på sjukehus og at du har vært så dårlig i det siste! Jeg trur det kan være veldig nyttig for deg å prøve å bli flinkere til å slappe av, selv om det selvfølgelig er mye enklere sagt enn gjort. Og du trenger absolutt ikke å ha dårlig samvittighet for å være sjukemeldt fra jobben etter alt det du har vært gjennom! Du fortjener absolutt å bare ta det med ro, se fjollete serier på Netflix og kose deg med lavaktivitetsgjøremål. Det funker sikkert ikke for alle (og jeg innser at jeg står i fare for å sette meg sjøl i et muligens ufordelaktig new age-lys her), men kanskje meditasjon kan gjøre det flinkere til å slappe av? Jeg anbefaler virkelig appen Headspace hvis du aldri har meditert før – de har gratis prøveperiode på en måned (hvis jeg ikke husker helt feil), så du risikerer ikke å kaste bort penger hvis du finner ut at det ikke er noe for deg. Ellers har jeg hatt noen dager med ekstremt lite energi i det siste sjøl (dog av andre grunner enn deg) og det eneste jeg har orka, er å ligge i et mørkt rom og høre på podcast. Det føles litt som ei blanding av å høre på lydbok og ha venner som snakker med deg, men der du ikke trenger å tenke ut noe smart å si tilbake.

    Og oppi det hele har du likevel lest langt flere bøker enn meg, så jeg trur ikke du trenger å stresse for mye med at du ikke har fått lest så mye som du pleier ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for mange gode "slappe av"-tips, jeg skal vurdere meditasjon. Synd at du selv har hatt dager med ekstremt lite energi, det høres dumt ut. Og jeg har fått et mer avslappet perspektiv på bøker og sånt nå, jeg har ikke tenkt å stresse med sånt.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg