Topp 5 filmer jeg gleder meg til å se på Disney +

 Det er slutten på en æra, æraen der "smakebit på søndag"-innlegg garanterte kommentarer. Jeg fikk én kommentar, men det er en av dem som kommenterer ellers også, ikke noen som kom over innlegget mitt på oversikten over "smakebit på søndag"-innlegg. Og jeg gir fullstendig blaffen. Det kan hende det er pandemien som har gitt meg perspektiv, det kan hende jeg bare har blitt voksen endelig, men for tiden så bryr jeg meg virkelig ikke om folk kommenterer eller ei. Jeg blir glad for kommentarer selvfølgelig, men det føles ikke viktig så lenge jeg har hatt det fint med å skrive blogginnlegg. Og jeg koser meg så mye med å skrive om ting og tang at jeg vil gjøre det uansett :)

Ellers så har det ikke skjedd så mye spennende, men jeg koser meg skikkelig med Paper Mario: Origami King på Switch og Glee på Netflix, jeg leser fine bøker og tegner og fargelegger og jeg har fine teaterplaner på lørdag, dessuten skal jeg ENDELIG låne masse bøker på Deichman i Bjørvika i morgen ettermiddag =D 

Men nå tenkte jeg å bable litt om Disney +, som kommer til Norge endeligvis om ca. en måned (15. september) og som jeg definitivt skal ha (har tenkt å forhåndsbestille det for et år neste uke når jeg får lønn og føler meg rik) fordi det er det og Nintendo som vil redde høsten min om alt for mange ting må stenges ned igjen etter hvert. Og jeg gleder meg mye til Disney + fordi det skal ha det beste fra Disney, Pixar, Star Wars (kanskje jeg endelig ender opp med å se Star Wars-filmene da), Marvel og National Geographic (har fått litt lyst til å se dokumentarer om dyr som elefanter og sånt og i dette innlegget tenkte jeg å presentere de fem filmene jeg gleder meg aller mest til å se. God fornøyelse =D

Disney + Topp 5 filmer i tilfeldig rekkefølge som jeg gleder meg supermye til å se 

- Hamilton

Det kan nok hende et bittelite høydepunkt blir å kunne se Hamilton med de originale skuespillerne og at jeg syntes fryktelig synd på meg selv da Disney + ble forsinket i Norge sånn at jeg ikke kunne se Hamilton alt i juli. For bare ååå som jeg elsker Hamilton-musikalen <3 Musikken er awesome, skuespillerne er topp, at jeg fikk sett Hamilton i London i 2018 er noe av det mest magiske som har hendt meg og bare ååå, Hamilton hjemme i stua mens jeg fryder meg skikkelig =D Jeg tror jeg kommer til å like det veldig mye!

- Broadway's Newsies

Imidlertid er det en del av meg som gleder meg omtrent akkurat like mye til å se Newsies. Newsies var opprinnelig en musikalfilm fra 1992 (med en svært ung Christian Bale i en av hovedrollene), før den deretter ble satt opp som musikal på Broadway i 2012. Denne Broadway-produksjonen ble deretter filmet og for noen år siden var jeg skikkelig bitter fordi den filmede oppsetningen ble vist på et par kinoer i Sverige, men ikke i Norge. Og så har Jeremy Jordan hovedrollen i Broadway-oppsetningen og jeg er nok litt småbetatt av Jeremy Jordan og ja, det er en hel greie, men nå! Broadway's Newsies ER på Disney + og dermed kan jeg se den om en måneds tid og det blir kos. For det er ikke bare superkjekke folk som Jeremy Jordan med, men haugevis med menn i tjueårene med papirgutt-look (en look jeg i utgangspunktet har veldig sansen for) som er superflinke til å danse, så vel som fengende musikk. Jeg bare tror det er veldig mye med Newsies som vil tilfredsstille meg ;)

- Live-action Mulan

Disney har jo hatt veldig sansen for å lage live-action-versjoner av animasjonsfilmene sine med varierende hell. Og selv har jeg jo sett disse filmene og likt dem, men jeg har likevel syntes at de har vært unødvendige. Noe som gjør utfordringene til live-action Mulan bare desto mer frustrerende for her kom det en live-action-versjon som hadde større ambisjoner og som vil gi noe annet enn det man fikk i animasjonsfilmen. her droppes musikalnumrene (som jeg elsker riktignok, men som jeg innser at ikke alltid passer like godt, dessuten viser traileren her at melodiene jo er der som instreumentaler og det vil gi den rette stemningen), de dropper Mushu og de satser mer på action og å gi en mer moden tolkning av historien. Personlig tror jeg virkelig live-action Mulan vil være awesome og et nødvendig supplement til animasjonsfilmen, noe som bare gjør det mer kjipt hvordan denne filmen har strevd med å kunne utgis pga. pandemidritten. Imidlertid vil man kunne se live-action Mulan på Disney + i september, riktignok for en ekstra sum, men likevel og da vil jeg endelig få sett denne filmen selv, en film jeg har venta leeeenge på. Og jeg håpet litt at live-action Mulan ville settes opp på kino først i Norge siden premieren til den på Disney + er 11 dager før Disney + kommer til Norge og det ser det dessverre ikke ut til at vil skje, men det er i alle fall veldig stor sjanse for at jeg endelig får sett Mulan i løpet av september <3

- Howard 

Person som er veldig viktig for barndommen min: Howard Ashman. På slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet samarbeidet han med Alan Menken om musikken til henholdsvis Skjønnheten og Udyret, Aladdin og Den Lille Havfruen. Alan Menken skrev musikken og Howard Ashman skrev sangtekstene. Dette var filmer og musikk jeg elsket som barn, dette var soundtracket til barndommen min og jeg aner ikke hvem jeg ville vært uten det. Og så døde Howard Ashman i 1991 av AIDS og nå har det blitt laget en dokumentarfilm om ham som man vil kunne se på Disney + og jeg trenger å se den selv om bare traileren for den gir meg tårer i øynene og denne dokumentarfilmen nok vil gi alle følelsene. Jeg tror det vil være så fint å se likevel, dessuten kan det jo være noe god lærdom der som jeg kan ta med meg videre siden jeg selv ønsker å skrive og blant annet dagdrømmer om å skrive musikalsanger. Det er definitivt en plass i hjertet mitt til denne dokumentaren.

- Stargirl 

Som tenåring var en av yndlingsbøkene mine Stargirl av Jerry Spinelli; en bok som handlet om Leo på 14 som bare vil gli inn i mengden. Og så starter Stargirl i klassen hans og hun er sær og annerledes og det oppstår et vennskap mellom dem, men så oppstår det utfordringer fordi hun alltid skiller seg ut mens Leo er redd for å være annerledes og slike ting. Og i ettertid så innser jeg at mye med Stargirl har "manic pixie dreamgirl"-elementer, men som tenåring så elsket jeg Stargirl som karakter på samme måte som jeg var superglad i Luna Lovegood, jeg elsket at de turte å være sære og magiske og ønsket å være som dem selv. Og nå har det kommet en film basert på boka Stargirl som man kan se på Disney + og det er selvfølgelig alltid en risiko med filmer basert på bøker man en gang var utrolig glad i, men jeg gleder meg likevel, ikke minst fordi Grace Wandervaal har rollen som Stargirl og hun har jeg vært litt fan av siden hun vant America's Got Talent i 2016. Jeg tror Stargirl uansett kan bli en trivelig filmopplevelse.

*

Det finnes nok mye annet jeg kommer til å se på Disney +, men dette er de fem filmene jeg for øyeblikket gleder meg aller mest til :)

Men da tenkte jeg å drive med litt andre ting og så bables vi. Yay!

Kommentarer

 1. Jeg trur Disney + for deg er litt som det Wow Presents Plus er for meg :) Fint at du har masse å glede deg til, og jeg håper jo du får sett Star Wars-filmene, for det er filmer jeg er veldig glad i sjøl, og helt ærlig trur jeg du vil like dem ganske godt, for de er veldig eventyrlige og underholdende på en litt barnlig måte. Jeg får nesten litt lyst til å se Hamilton sjøl, for jeg hører så utrolig mange snakke skikkelig varmt om den (og jeg liker Jonathan Groff veldig godt som skuespiller), men jeg trur nok ikke jeg kommer til å skaffe Disney + bare for det, men om den skulle finne det for godt å dukke opp på Netflix er sjansen for at jeg ser den definitivt til stede :) Forøvrig blei jeg litt nysgjerrig på hva "papirgutt-look" innebærer, haha.

  SvarSlett
  Svar
  1. Anser det som særdeles usannsynlig at Hamilton dukker opp på Netflix, men det er lov å håpe. Og jaaaa, det er kult å ha masse å glede seg til, jeg kommer nok til å sette veldig pris på Disney + :)

   Slett
 2. Hamilton og Mulan er definitivt på min liste også! Må kanskje sjekke The Mandalorian også. Jeg er egentlig ikke kjempefan av Star Wars universet, men har vært nysgjerrig etter at hele internettet esploderte med "baby Yoda", og hører av en venninne at man godt kan se den serien uten å være godt kjent med filmene

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan godt hende jeg sjekker ut Mandalorian selv (og jeg har tenkt å benytte Disney + til å endelig se mye mer Star Wars-filmer enn jeg har sett). Og Hamilton og Mulan blir topp!

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg