Smakebit på søndag og ymse annet i augustlivet :)

 Heisann! Det er søndag og livet er fint fordi teaterplaner lørdag neste uke da jeg skal se Sound of Music på Folketeateret med mamma (en forestilling jeg så i fjor, men den var så bra at den virket som en fin ting å se igjen). Utover det hadde jeg en skikkelig fin tur til Lillestrøm i går. Den ble litt mer kronglete enn forventet fordi planen var å ta buss til Furuset og så buss videre til Lillestrøm derfra, men så viste det seg at jeg ikke kom meg videre med buss fra Furuset fordi det var anti-rasismedemonstrasjon på gang og jeg var sånn "jammen hva gjør jeg da?" før jeg i en telefonsamtale med mamma fant ut at det beste var å ta t-bane til Oslo S og så tog derfra til Lillestrøm. Det fine var at jeg dermed fant ut at det kun koster 61 kr for en togbillett mellom Oslo og Lillestrøm og når jeg dessuten syns tog er mer trivelig enn buss selv når det ikke er pandemier i verden så var det en fin lærdom som gjør at jeg ser for meg å ta toget oftere når jeg vil finne på noe på lørdager og er lei av de samme omgivelsene alltid. Og i Lillestrøm tok jeg lunsj på Peppes, jeg titta i bokhandel etter noen av bøkene jeg vet kommer ut denne måneden og har veeeldig lyst på uten å finne dem, jeg brukte gavekort på Lindex til å anskaffe nye underbukser og jeg fant ut at de ikke lenger selger Shave Ice i Lillestrøm heller (har intenst, eksepsjonelt lyst på Shave Ice for tiden og aner ikke hvordan jeg skal få tak i det siden ingen selger det lenger). Deretter dro jeg hjemover og tilbrakte lørdagskvelden sammen med Glee (som jeg begynte å se fra begynnelsen for to uker siden fordi jeg bare hadde sett hele av første sesongen før og nå har jeg kommet til sesong 3 fordi det fenger en del), brus, snacks og Nintendo. 

Ellers så har jeg irritert meg over et par småting i det siste, hovedsaklig at det har verket litt i det ene øret mitt og at den ene fingeren min har vært skikkelig hoven et par dager. Det med øret vet jeg kommer til å gå over av seg selv og fingeren er mindre øm nå etter at mamma tok på et fingerplaster i går, men for noen dager siden så var dette og at jeg for tiden må på do litt oftere enn jeg må vanligvis, ting som gjorde at min hemmelige indre hypokonder tittet frem. Men så klaget jeg bittelitt til mamma i stedet for å bare late som ikke noe (som jeg ofte gjør i en fin kombinasjon med å google for mye) og etter det så har ting bedret seg litt, dessuten tror jeg at mye egentlig handler om hodet for jeg prøver å være flink til ikke å lese nettaviser og jeg prøver å tenke positivt så godt jeg kan, men samtidig så var det to forskjellige teaterproduksjoner som ble avlyst på onsdag, det er mye fokus på korona-viruset i media og det er mange ting å tenke på og man blir påvirket av alt som skjer, uansett om man prøver å distansere seg og rømme inn i bøker, Netflix og Nintendo så godt man kan. Jeg vet ikke, men jeg tenker jo for mye uansett selv når verden er frisk og alt er vanlig.

Her er for øvrig boka jeg leser nå:

Det er Illumina av Amie Kaufman og Jay Kristoff

This morning, Kady thought breaking up with Ezra was the hardest thing she’d have to do. This afternoon, her planet was invaded.
The year is 2575, and two rival megacorporations are at war over a planet that’s little more than a speck at the edge of the universe. Now with enemy fire raining down on them, Kady and Ezra—who are barely even talking to each other—are forced to evacuate with a hostile warship in hot pursuit.
But their problems are just getting started. A plague has broken out and is mutating with terrifying results; the fleet’s AI may actually be their enemy; and nobody in charge will say what’s really going on. As Kady hacks into a web of data to find the truth, it’s clear the only person who can help her is the ex-boyfriend she swore she’d never speak to again.
Told through a fascinating dossier of hacked documents—including emails, maps, files, IMs, medical reports, interviews, and more—Illuminae is the first book in a heart-stopping trilogy about lives interrupted, the price of truth, and the courage of everyday heroes.

Over er synopsis fra Goodreads og denne boka er virkelig svært original, sånn med tanke på hvordan den fortelles via mailer, reporter og liknende. Utover det så liker jeg coveret skikkelig godt og jeg syns jo at det er spennende og fengende, samtidig som jeg likevel må innrømme at det er en distanse mellom meg og materialet, for øyeblikket merker jeg at jeg egentlig ikke bryr meg så mye. Jeg kommer til å lese ut denne boka for jeg er spent på hva som skjer videre, men jeg anser det for øyeblikket som lite sannsynlig at jeg leser noen av oppfølgerne til denne boka. At den er godt researchet og puslet sammen er dog ikke til å komme bort i fra.

Her er en smakebit:

Flere smakebiter finnes hos Astrid Terese :)

*

Her er en opptreden fra Glee sesong 3 som jeg elsket:

Det er en skikkelig brilliant versjon av Ding Dong! The Witch is dead fra Wizard of Oz =D 

*

Anyway, nå tenkte jeg å finne på litt andre ting og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse :)

Kommentarer

  1. Illuminae gillade jag :) Läste även de två andra i serien. Spännande och lättlästa :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Likte boka bedre og bedre utover. Føler ikke noe stress med å lese oppfølgerne, men om de sitter og venter på meg på biblioteket på torsdag så gjerne :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg