Der jeg oppsummerer juli 2020 :)

Heisann! Det er lørdag og jeg er såpass nesten ferdig med ferie at jeg starter med jobb og praksis igjen på mandag. Men jeg har både vært i Stavern og Stavanger, jeg har lest maaaaasse bøker og jeg har kost meg skikkelig selv om jeg ikke endte opp med å skrive noe særlig (til gjengjeld har jeg tegnet en del, jeg tror jeg er mer i en tegneperiode for tida) og syns juliværet i hovedsak var ganske skuffende. Og om alt går etter planen får jeg endelig gjort Dyreparken-planen min neste helg, jeg satser på det ;) 

Ellers var jeg smart nok til å bli lurt av svindel på Facebook på onsdag. Jeg trodde jeg hadde vunnet en konkurranse, men så spurte de etter kontoinformasjon og så la jeg det inn og så fant jeg ut at det var svindel og tull etterpå så jeg måtte sperre kortet. Og jeg fikk heldigvis sperret kortet raskt nok til at ingen skade skjedde, dessuten hadde jeg til alt hell en del penger i cash og det eneste var at jeg måtte låne penger av mamma til å kjøpe månedskort og at jeg måtte droppe en liten shoppingplan. Og nytt kort kommer innen en uke så dvs. senest onsdag 5. august antar jeg så det går jo bra, det var bare en måte å ende opp med å føle seg ganske teit, dessuten blir det irriterende å måtte sette av tid til å bytte ut kortinformasjon overalt på nettet. Men ja ja, moralen er at man aldri må legge inn kortinformasjon når noe virker litt suspekt og at konkurranser som høres litt for gode ut til å være sant vanligvis er det.

Fin ting dog: har fått tilbake dataen min som jeg hadde til reparasjon og det gikk på garantien heldigvis. Har dessuten mye fint å lese på i august (både et par biblioteksbøker jeg lånte på Stovner og mye annet ulest og kjekt) og er i ferd med å planlegge lure metoder å holde på feriefølelsen også når jeg er tilbake til hverdagen igjen.

Her er et bilde jeg delte i det forrige innlegget mitt, men som kan deles på nytt:


Men da tenkte jeg å oppsummere juli bok- og filmmessig sett og hva angår film så jeg bare en film, men hva angår bøker leste jeg hele ti (!) stykker. Go me!

Oppsummeringsinnlegg for juli 2020

BØKER

- Gender Queer av Maia Kobabe

En interessant og personlig grafisk roman om forfatterens forhold til kjønn og slikt. Terningkast 5!

- Norroway av Cat og Kit Seaton

Grafisk roman med eventyrhistorie og selsom sjarm. Terningkast 4!

- Beach Read av Emily Henry

Smart, velskrevet, søt og riktig herlig bok om skriving og romantikk og sånt. Terningkast 5!

- The Secret of the Wind av Jim Pascoe 

Fantasy med kaniner i fokus i en flott tegnet grafisk roman. Terningkast 5!

- My Lady's Choosing av Kitty Curran og Larissa Zageris

Romantisk orientert choose-your-own-adventure-bok som dog kunne vært bedre skrevet enn den var. Underholdende dog, bevares. Terningkast 4!

- An Enchantment of Ravens av Margaret Rogerson

Eventyraktig, romantisk, tilfredsstillende og fint fortalt. Terningkast 5!

- Ti kniver i hjertet av Nora Dåsnes

Søt grafisk roman om forelskelse, vennskap og ymse annet. Terningkast 5!

- Kreativitet av Hilde Østby

Personlig, dypt fascinerende og rett og slett super bok om kreativitet som de fleste kreative sjeler burde lese i grunnen. Terningkast 5!

- Bienes Historie av Maja Lunde

Omsider lest fordi jeg skal se musikal basert på denne boka på Det Norske Teatret i september og en absolutt interessant bok som også er godt researchet. Jeg ble likevel aldri så veldig revet med som jeg skulle ønske. Likevel verdt å lese. Terningkast 4!

- An absolutely remarkable thing av Hank Green

Smart og fengende nok skrevet og på mange måter også en ganske original historie. Jeg ble likevel ikke hundre prosent overbevist, men denne boka har mye fint for seg like fullt. Terningkast 4!

FILMER

- Into the Woods London 2010

En filmet oppsetning av denne musikalen fra London i 2010 som skilte seg ut via en gjennomført steampunk-look hos flere karakterer som ga egenart. Jeg foretrekker andre versjoner av en del av sangene, men dette var likevel en fin påminnelse om hvorfor jeg er så veldig, veldig glad i denne musikalen. Terningkast 5!

***

Men da tenkte jeg å drive med ymse andre ting og så bables vi til uka :)

Kommentarer

  1. Håper det har gått noenlunde smertefritt å komme tilbake til jobb igjen! Og koselig bilde, geiter er ålreite dyr. Du gjorde meg nysgjerrig på Hilde Østby-boka, trur jeg må sjekke ut den en vakker dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Å starte med jobb/praksis har gått fint. Ellers kult at geitebildet var koselig og håper du får lest Hilde Østby-boka, den anbefales veldig =D

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg