Høydepunkter fra første halvdel av 2020 :)

Heisann! Det er fredag og en viktig ting i livet er at etter jobb i dag har jeg ferie og her er noen mål for den ferien:

- lese masse bøker!!! (det er hovedplanen selvsagt)
- bade for første gang på årevis

(grunnet en ny oppdatering HAR jeg badet i dag på Animal Crossing, men det gjelder ikke)

- forholde meg til retningslinjene og være forsiktig og fornuftig selvsagt, men ellers ta pause i sommer fra å sjekke tall og å lese nettaviser fordi det er sunt for hjernen min når jeg ikke tenker for mye på pandemien og nyheter, sistnevnte skal være forbeholdt aviser i ny og ne og hvis mamma ser nyheter på tv og jeg tilfeldigvis er i nærheten
- ideelt sett få skrevet litt på Camp Nanowrimo (siden jeg vil prioritere en del ting som ikke er skriving også, så er målet mitt 10 000 ord i løpet av måneden og så er alt ekstra bonus)
- gjøre det beste ut av det bedrøvelige faktum at det er spådd kun regn og ganske kjølig vær de tre dagene jeg skal til Stavanger neste uke (det spøker for Kongeparken-planen vi egentlig hadde dessverre), men Stavanger-visitt blir trivelig uansett, ikke minst fordi det betyr tre dager med MASSE BRETTSPILL MED ONKEL A OG MR D =D 
- kose meg masse i Stavern <3

Hva angår denne bloggen så kommer det ét innlegg neste torsdag med fokus på Stavanger-turen, men etter det regner jeg med at denne bloggen tar litt ferie i sommer fordi jeg ikke gidder å drasse med hele dataen ned til Stavern og sånt, der holder det med nettbrett. 
*
Og ellers er det mest interessante å nevne av ny utvikling det faktum at jeg har levert inn dataen min fordi løs musetast som irriterte meg. Så nå bruker jeg mammas pc. I tillegg har jeg sett første halvdel av Eurovision-filmen på Netflix og det er veldig fornøyelig og jeg gleder meg til å se resten. Her er et klipp:


Yay!
*
Nå tenkte jeg å trekke frem noen høydepunkter fra først halvdel av 2020. For 2020 har ikke vært et spesielt fint år for verdens del (i hovedsak fordi pandemien, en pandemi jeg for øvrig fortsatt sliter med å akseptere at vi må leve i og med, men også fordi så mange andre saker fordi dette har vært et sånt år der alt skjer), men det har likevel vært fine ting med 2020 tross alt og her er noen høydepunkter.

Høydepunkter fra første halvdel av 2020

Bøker

Jeg har lest ut 53 bøker så langt i år og den beste av de bøkene var nok denne:


"Scary stories for young foxes" av Christian McKay Heidicker var creepy, atmosfærisk, flott illustrert og merkelig rørende oppi alt sammen. Jeg elsket den boka <3 To andre bøker som har fått terningkast 6 av meg i år er henholdsvis "Robin" av Dave Itzkoff (fantastisk fin biografi om Robin Williams) og "The house in the Cerulean Sea" av T.J. Klune (varm, fantasifull og nydelig fortalt bok som føltes som en klem i bokform). Jeg har lest mye annet fint i år i tillegg og jeg holder på med "Beach Read" av Emily Henry som jeg også tror vil bli et av årets høydepunkter fordi jeg liker den så himla godt så langt :)

Noen andre skikkelig fine bøker jeg har lest er "Felix Ever After" av Kacen Callender, "Wink" av Rob Harrell, "Wanderers" av Chuck Wendig og "The last human" av Lee Bacon.

Filmer

En konsekvens av pandemien er at jeg har sett filmer hjemme litt mer enn ellers og at jeg har fått streamet en del musikaler som jeg ellers nok ikke ville ha fått sett. Og likevel er ikke favorittfilmen min så langt i år en musikal, men heller "Little Women"-filmen som jeg så på kino i januar og som jeg syntes var bortimot perfeksjon. Og av de 19 filmene jeg har sett så langt i år er det veldig mye fint så det er jo bra :) To filmer jeg vil trekke frem litt ekstra ellers er "Weathering with you" og "Parasite" som jeg anbefaler veldig. Jeg tror også at "Eurovision: The Story of Fire Saga" som jeg ser på nå blir et høydepunkt, det lover veldig godt så langt det jeg har sett ;)

Teater og musikaler

I en ideell verden inneholder jo teatervåren langt mer enn kun et teaterbesøk, men jeg satser på at denne våren er unntaket som bekrefter regelen og at høsten blir mye bedre. På den annen side betyr jo dette at "Vårløysing" på Det Norske Teatret har ikke-eksisterende konkurranse når man skal velge vårens fineste teateropplevelse, så yay, gratulerer "Vårløysing" ;) Med det sagt så har jeg fått streamet en mengde musikaler hjemme som nevnt og det har vært veldig supert =D 

Av musikaler jeg har streamet hjemmefra er mine favoritter "Fun Home", "Band Stand", "Fame: The Musical" og "She loves me" så langt.

Hva angår musikalmusikk så har jeg ikke oppdaget så mye nytt i år. Jeg ble litt små-fascinert av "A Strange Loop" og jeg hadde en helg der jeg lytta ganske mye til "The Prince of Egypt", men utover det så har ikke dette vært våren for de virkelig storslagne nye oppdagelsene. Og likevel, i januar tror jeg det var, så kom det endelig en musikalcd kalt "The Mad Ones" som samlet musikken i en musikal som opprinnelig hadde et mye lengre navn og som inneholdt sanger jeg har elsket i årevis. Og "The Mad Ones" er nok den musikalcden jeg har lyttet mest til i år fordi jeg liker musikken der himla godt, dessuten understreket denne cden en gang for alle hvor intenst, eksepsjonelt mye jeg elsker denne sangen:
Nesten uansett versjon så elsker hjertet mitt sangen "Run away with me" <3

Nintendo

Det var noen som posta en tweet tidligere i år om at den eneste konspirasjonsteorien han trodde på angående pandemien angikk timingen av når Animal Crossing ble utgitt av Nintendo og det var jo ment morsomt, men det er også et faktum at Animal Crossing: New Horizons var EKSTREMT GODT TIMET i og med at det kom ut 20 mars. Når omtrent alle var ment til bare å være hjemme så kunne man rømme inn i Animal Crossing og jeg tror det har vært direkte terapeutisk å ha Animal Crossing denne våren, jeg vet ikke hvor godt jeg hadde taklet tingenes tilstand om jeg ikke hadde stabiliteten og tryggheten det finnes i alt man kan gjøre på Animal Crossing.

Andre høydepunkter spillmessig sett er "A Hat in Time" (som jeg har måttet ta en lang pause fra fordi det er et utrolig søtt og kreativt spill med masse sjarm, men det er også et plattform-spill der jeg ender opp med å skrike til Nintendo-konsollen min i frustrasjon fordi det er virkelig vanskelig mye av tiden og jeg blir gal, dvs. er "A Hat in Time" noe man må ha i små doser) og den nye filen jeg startet på Breath of the Wild fordi jeg aldri blir lei av å gi meg hen til det spilluniverset <3 Jeg har også spilt i gjennom både Link's Awakening og et nytt Pokémon-spill (som jeg fant heller skuffende) og jeg endte spontant opp med å laste ned Luigi's Mansion 3, men der vendte jeg meg aldri til kontrollene og kom aldri ordentlig inn i det, sånt skjer i ny og ne.
*
Men da tenkte jeg å få en del annet ut av dagen før jobb. Neste innlegg kommer altså på torsdag i neste uke så da bables vi!

Kommentarer

 1. Jeg har vurdert å se The Story of Fire Saga sjøl, men personlig trur jeg jo innerst inne at det er en film som ville irritert meg mer enn underholdt meg. Det er jo meninga at det skal være en tulle- og tøysefilm, og jeg kan sette pris på fornøyelig tull og tøys, altså, men jeg syns jo egentlig at Will Ferrell er ekstremt lite morsom, og jeg innser jo at jeg har litt sær humor, for jeg syns bare ikke de fleste fjasekomedier er spesielt morsomme. Med det sagt trur jeg nok det er en gøy film for blodfans av Eurovision, har hørt at den skal inneholde massevis av påskeegg og denslags.

  Håper du får bada på Stavern, jeg har faktisk bada to ganger i år, som er første gang jeg bada siden sommeren for to år siden, og da hadde jeg ikke bada siden... Cuba i 2010, trur jeg? Kjedelig at det er regn når du først har ferie, men håper du får noen fine dager likevel.

  SvarSlett
 2. Hoppas du får en härlig semester och hinner läsa många bra böcker :D

  SvarSlett
 3. Syns ikke Ferrell er særlig morsom selv, men likte The Story of Fire Saga veldig godt selv. Med det sagt så er det ingen garantier for at man digger Eurovision-filmen selv om man elsker Eurovision, men den underholdt meg veldig. Hadde fine dager i Stavanger og takk, håper du får en herlig ferie der du får lest masse bøker selv, Vargnatt :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg