Smakebit og designforsøk :)

Heisann! Det er søndag, livet er fint og i går tegna jeg verdens søteste enhjørning:Deretter googlet jeg "how to make a header", brukte et program som het Canva og derfor er enhjørningen nå del av headeren min. Og imidlertid var det meningen at headeren skulle ha noen ekstra detaljer, noe man kan se eksempel på her:


Men etter utallige forsøk på å få med alle detaljene har jeg gitt opp for nå og så får vi se om jeg får det til senere. Uansett er jeg fornøyd :)
*
Ellers er det ikke så mye spennende å melde. Jeg har mye fint å lese på, jeg spiller mye Nintendo og jeg prøver å fortrenge litt at det snart er helt slutt på forlagspraksis sånn at jeg etter hvert må se etter noe annet å fylle mandag, tirsdag og torsdag med som ideelt sett er en jobb (og ikke Norsk Gallup for jeg orker ikke å jobbe der mer enn to dager i uka selv om jeg er flink til det og nå har fått kinobillett som takk for god innsats tre ganger på under en måned). Det ordner seg nok, dessuten er det ikke så stress med det første, om to uker har jeg nesten en måneds ferie, så det er først og fremst august som er et mysterium. 

Her er for øvrig boka jeg leser nå:


Det er Felix Ever After av Kacen Callender, noe som er en skikkelig fin ungdomsbok som det godt kan tenkes at jeg anmelder her om et par dager. 

Her er et synopsis:

Felix Love has never been in love—and, yes, he's painfully aware of the irony. He desperately wants to know what it's like and why it seems so easy for everyone but him to find someone. What's worse is that, even though he is proud of his identity, Felix also secretly fears that he's one marginalization too many—Black, queer, and transgender—to ever get his own happily-ever-after.

When an anonymous student begins sending him transphobic messages—after publicly posting Felix's deadname alongside images of him before he transitioned—Felix comes up with a plan for revenge. What he didn't count on: his catfish scenario landing him in a quasi–love triangle....

But as he navigates his complicated feelings, Felix begins a journey of questioning and self-discovery that helps redefine his most important relationship: how he feels about himself.

Felix Ever After is an honest and layered story about identity, falling in love, and recognizing the love you deserve.

*

Og altså, dette er en skikkelig fin ungdomsbok som tar opp mye viktig og som i samme slengen skaper en karakter i Felix som på ingen måte er perfekt, men som man heier på hele veien og har store mengder med sympati overfor. Videre føles denne boka veldig riktig å lese i pridemåneden juni, jeg elsker coveret og ja, dette er en bok som er sår og vond til tider, men mest varm og flott og svært inspirerende. Her er en smakebit:


He shrugs with a smile. “I honestly don’t care that much about labels. I mean, I know they’re important to a lot of people, and I can see why—I’m not knocking them. It’s just . . . I kind of wish we could exist without having to worry about putting ourselves into categories. If there were no straight people, no violence or abuse or homophobia or anything, would we even need labels, or would we just be? Sometimes I wonder if labels can get in the way. Like, if I was adamant that I’m straight, does that force me into only liking girls? What if that’d stopped me from falling in love with a guy? I don’t know,” he says again. “I get that labels can be important.”

“They connect us. They help create community,” Leah says. “I can see what you’re saying. If the world was perfect, maybe we wouldn’t need labels. But the world isn’t perfect, and labels can really be a source of pride—especially when we’ve got to deal with so much crap. I’m really freaking proud to be a lesbian.”

*
Flere smakebiter finnes hos Flukten fra Virkeligheten :)
*
Ellers har jeg ikke noe annet spennende å fortelle, men moren min har i dag reist på miniferie til Stavern (hun kommer tilbake på onsdag) og det betyr at jeg skal være kattevakt i mellomtida. Imidlertid må jeg av ymse årsaker være hjemme hos meg selv for å få vært på nettet de neste dagene, så planen er å være hjemme på dag/ettermiddag og så pakke masse filmer og bærbar dvd-spiller og tilbringe kveldene og nettene i mammas leilighet sammen med Luna. Så blir kveldene tid for alt annet enn internett, mens dagene og ettermiddagene blir internettkos, det funker nok greit. 

Vi bables nok uansett om noen dager. Yay! 
Kommentarer

 1. Nydelig enhjørning!
  Det hørtes fint ut med forlagspraksis, det kunne jeg også tenke meg. Dessverre er det ikke noen å velge i her langt ute på landet :-)
  Jeg håper du finner noe hyggelig å fylle dagene med.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 2. Roligt, men pulligt att hålla på med bloggdesign. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten! Jag har lagt till den på min Storytel-hylla och tänker lyssna på den snart.

  SvarSlett
 4. Den boken kände jag inte till. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 5. Jättefin header! Boken har jag lagt till i min ljudbokshylla så den ska jag lyssna på snart :)

  SvarSlett
 6. Flott tegning, og boken virker bra! Fint å lese om ungdom og identitet :)

  SvarSlett
 7. Vær så god angående smakebiten og takk for komplimenter angående headeren og tegningen :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg