Oppsummering av juni og ymse annet fint :)

Heisann! Det er nesten juli og akkurat nå er livet ganske fint fordi det er under 75 timer igjen til jeg har ferie, en ferie som skal fylles med staver (dvs. Stavanger og Stavern, men begge stedene starter med "stav" så derfor) og hygge. Dessuten starter Camp Nanowrimo i morgen og der har de i år spesielt fokus på å lære å skrive en musikal og det må jeg jo i alle fall gjøre et lite forsøk på å få til selv om jeg ikke har noen klar plan enda :) Ellers har jeg spart ganske mye penger de siste månedene så i går bestilte jeg billett til henholdsvis Bienes Historie, Jersey Boys OG Den kjempestore pæra fordi jeg vil støtte teatrene med å ta sjansen på at teater er en mulighet til høsten. Og det er fint å vite at hvis ting går bra så har jeg i alle fall noe å se frem til denne høsten og i verste fall om ting avlyses har jeg besluttet at jeg ikke vil ha penger tilbake, men at teatrene bare skal få beholde de pengene fordi jeg trenger at teatrene i Oslo overlever korona-krisa, særlig når jeg nå har lest at Broadway for eksempel ikke setter opp teater igjen før tidligst januar 2021. Det er en del av meg som takler hvordan korona påvirker kunst og kultur-landskapet aller dårligst av alt fordi kunst og kultur er så viktig for meg og det gjør egentlig å hjelpe norske teatre bare enda mer viktig for meg. 

Ellers er en fin ting hvor magisk jeg har fått det i huset mitt på Animal Crossing:


Dette er bokhyllerommet der figuren min kan sitte i sofaen og lese i timevis eller spille marimba om hun heller vil det.


Dette er yndlingsrommet mitt fordi jeg liker estetikken her så godt med det tropiske tapetet og undervannsgulvet, badekaret og generelt sett interiør jeg gjerne skulle hatt in real life.


Og dette er rommet man kommer til først der jeg nå har pengeseddelgulv og gullklumper stående rundt blant annet. Dette er sannsynligvis det nærmeste jeg kommer å være onkel Skrue med pengebinge og hele pakka og jeg tenker egentlig litt for ofte at det hadde vært fint om man kunne flyttet inn i spilluniverser. Øya mi på Animal Crossing virker som et finere sted å bo enn real life for tiden.

*

Men nå tenkte jeg å skifte fokus til det faktum at det i morgen er første juli. Ergo tenkte jeg å oppsummere juni bok- og filmmessig sett og det setter jeg like godt i gang med nå. 

Oppsummeringsinnlegg for juni 2020

- Laura Dean driver og dumper meg av Mariko Tamaki

Smart og fin grafisk roman/ungdomsbok. Terningkast 5!

- Strange Planet av Nathan W. Pyle

Samling av Strange Planet-tegneserier som var sjarmerende og fornøyelig. Terningkast 5!

- Robin av Dave Itzkoff

Fantastisk fin bok å være i og en biografi som bare gjorde meg enda mer glad i Robin Williams. Terningkast 6!

- Mot stjernene er vi ingenting av Lars Mæhle

Lettlest og interessant nok bok som prøver seg på å være en slags kosmologisk versjon av Sofies Verden, men bare ment for enda yngre lesere. Terningkast 4!

- The Power av Naomi Alderman

Medrivende, feministisk bok med svært interessant premiss. Terningkast 5!

- Felix Ever After av Kacen Callender

Varm, sår, viktig og skikkelig fin ungdomsbok. Terningkast 5!

- Wink av Rob Harrell

Fornøyelig og søt kreftbok med mye humor og herlige illustrasjoner. Terningkast 5!

- The house in the Cerulean Sea av T.J. Klune

En fantasifull og omsorgsfull bok som man blir veldig glad i. Terningkast 6!

- Klovnen som rett og slett ikke var særlig morsom av Kim Fupz Aakeson og Stian Hole

Hvis en liten saga på under 50 sider ikke er for kort til å regnes med, så var dette en merkelig vakker liten skatt av en bok. Terningkast 5!

FILMER

- Pelle Svansløs

Søt og nostalgisk liten animasjonsfilm. Terningkast 4!

- Cyrano og jeg

Fornøyelig og herlig fransk film med mye teaterfokus. Terningkast 5!

- West End's An American in Paris

Flott dans i en super musikalklassiker. Terningkast 5!

- Falsettoland

Litt fragmentert og sær, men tidvis fantastisk musikal som man uansett blir ganske glad i. Terningkast 5!
*
Så, jeg har fått fylt juni med mye fint bok- og filmmessig sett og det er jo bra. Yay! Neste innlegg kommer om noen dager så da bables vi :) Kommentarer

 1. Jeg må innrømme at jeg får litt Animal Crossing-FOMO av å se bildene dine, haha, såpass at jeg har vurdert å skaffe meg Nintendo Switch, men så oppdaga jeg at den ikke er noe billigere enn PS4 til tross for at det "bare" er en håndholdt konsoll, så da kommer jeg nok til å prioritere sistnevnte når tida er inne for å skaffe seg en ny konsoll (og det må jeg jo, med tanke på remaken av Final Fantasy VII). Men det virker som verdens triveligste spill :)

  Forøvrig likte jeg tittelen "Laura Dean driver og dumper meg" skikkelig godt, og jeg syns det er gøy at du har lest Strange Planet-boka, i og med at de er noen av de mest fornøyelige tegneseriene jeg har vært borti i nyere tid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Liker at jeg gir deg lyst til å spille Animal Crossing, håper du får skaffet Switch på et eller annet tidspunkt. Men jeg vil presisere at Nintendo Switch ikke "bare" er en håndholdt konsoll, tittelen på konsollen spiller på at man kan veksle mellom å spille på tv og i håndholdt modus når man vil (det er bare jeg som foretrekker håndholdt av ymse grunner). Og jeg syns "Laura Dean driver og dumper meg" var en god tittel selv, dessuten likte jeg Strange Planet mer når de var samlet enn når jeg ser en og annen tegneserie på Instagram.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg