Ting jeg har bestilt og sånt :)

Heisann! Det er torsdag, sola skinner utenfor vinduet mitt og jeg droppa jakke i stad og det gikk helt fint :) Og ellers har jeg det ganske fint for tiden. Jeg har mye å lese på, jeg har bestilt bøker, noe jeg kommer tilbake til senere i dette innlegget, jeg koser meg med Nintendo og jeg kan drive nedtelling til 18. juni og å endelig se det nye hovedbiblioteket i Bjørvika ;) Og jeg syns skriving og konsentrasjon og å få noe fornuftig ut av dagen ikke er så lett for tida, men det vil sikkert bedre seg etter hvert.

Ellers så jeg nettopp første episode av Zoey's Spilleliste på Nrk nett-tv (tv-serie om en dame som får evnen til å høre folks tanker i musikalform, dvs. definitivt noe for meg) og den må jeg se resten av. Ikke minst pga. fine øyeblikk som dette:


'

Det er Mad World (som jeg i utgangspunktet syns er en veldig fin sang) fremført av en av kollegaene til hovedpersonen Zoey og jeg syns denne scenen er super. Dessuten understreker den hvordan jeg ble positivt overrasket av Zoey's Spilleliste rett og slett fordi jeg tenkte at den ville være mest lett og fornøyelig, men det øyeblikket her er jo veldig sårt, dessuten har vi også elementer som at Zoey's far har ALS eller noe liknende og ja, det er mer alvor her enn jeg forventet først og det gjør meg spent på resten.

Angående sangen Mad World finnes det for øvrig en fantastisk dans til denne sangen på SYTYCD som ble danset av Billy og Ade under sesong 7. Yay!Ellers tenkte jeg nå å dele en liten liste over bøkene jeg bestilte som forhåndsbursdagsgave fra meg selv til meg selv i går og de bøkene er:

Liste over bestilte underverker

- When my heart joins the thousand av A.J. Steiger

Dette er en ungdomsbok om en autistisk tenåringsjente som blir kjent med en tenåringsgutt med en sjelden sykdom. Og så handler det om deres forhold, minner fra fortiden hennes som er skjær i sjøen underveis og ymse annet og jeg vet bare at jeg ville ha denne boka pga. tittelen, som er hentet fra Watership Down (som er en av de fineste bøkene jeg har lest). Videre liker jeg å lese bøker som handler om karakterer som har autisme. Jeg har selv blitt utredet for aspberger og har det ikke, men jeg kan kjenne meg igjen i en del av trekkene likevel og syns det uansett er fascinerende å lese om. Og siden den andre hovedpersonen har en sjelden sykdom så tilfredstiller denne boka også den delen av meg som er merkelig fascinert av diagnoser og å lese om sykdommer (jeg har lest veldig mange kreftbøker opp i gjennom for eksempel). Uansett, dette tror jeg blir en sår, men fin leseropplevelse.

- Felix ever after av Karen Callender

Denne boka fikk jeg lyst på grunnet coveret, som etter min mening er fantastisk. Dessuten handler denne boka om en tenåringsgutt som er både afro-amerikansk, homofil OG transseksuell (han har gjennomgått kjønnskifte når denne boka foregår) og som selv tenker at det er for mange ting som er annerledes med ham samtidig, noe det er synd at folk må tenke siden man kan være annerledes av mer enn en grunn og det er veldig fint at flere og flere nyere ungdomsbøker viser dette mangfoldet. Uansett, denne boka har fått supergode kritikker på nettet og virker som en virkelig fin ungdomsbok som jeg gleder meg til å bli glad i.

- The one and only Bob av Katherine Applegate

Alt jeg har lest av Katherine Applegate (som i samarbeid med mannen sin, Michael Grant, står bak Animorphs-bokserien) har jeg likt veldig godt og denne historien om hunden Bob, som med hjelp av gorillaen Ivan (som man kunne følge i boka "The one and only Ivan") og elefanten Ruby leter etter den tapte søsteren sin, høres ut som en søt og trivelig barnebok som jeg kan flytte inn i til sommeren.

- The house in the Cerulean Sea av T.J. Klune

Synopsiset til denne boka virker ikke så lett å gjengi, så jeg kommer til å la det være, men denne boka er en sånn bok jeg kom over ved en tilfeldighet da jeg titta rundt på nettet og dette høres bare ut som en veldig fin bok i mellomsjiktet mellom Fantasy og Magisk Realisme (jeg liker ofte ting som ikke er helt klassifiserbart). En sånn bok som har god stemning og karakterer man blir glad i og som jeg håper lever opp til det finfine coveret.

- Wink av Rob Harrell

Det jeg nevnte med kreftbok-fascinasjon? Denne boka handler om en gutt på 12 år som får en sjelden form for kreft i øyet og hvordan han må leve med dette og ønsket om å være helt som alle andre. Og denne boka har jeg egentlig hatt lyst til å lese i et par måneder nå fordi det er en sånn type tematikk som jeg alltid liker å lese om, dessuten skal det være med illustrasjoner av forfatteren selv (som for øvrig hadde den samme kreftformen selv før, men for hans del var det i voksen alder) og anmeldelsene er skikkelig positive. Anyway, dette tror jeg vil være en sånn bok som kan være veldig rørende og jeg tror dette kan bli en utrolig god leseropplevelse.

- An Enchantment of Ravens av Margaret Rogerson

Denne boka inneholder fe-folk (det er ikke noe godt ord for "faery" på norsk, når det er snakk om magiske skapninger som man kunne kalt feer, men så er de ikke søte små skapninger med vinger, men mer alveaktige egentlig) og kjærlighet og i følge kritikkene så er det litt klisjé og kjærlighet ved første blikk-elementer, men det er også flere som beskriver denne boka som god komfortlesning. Og jeg har ikke lyst til å oppleve kjærligheten selv, men jeg har lyst til å lese minst én bok denne sommeren som er skikkelig romantisk og eventyrlig og denne boka virker i så måte som et supert alternativ.

- Cat Pictures please and other stories av Naomi Kritzer

Dette er en samling sci-fi og fantasy-noveller og jeg liker coveret og syns novellene høres underholdende og interessante ut. Dessuten leste jeg at en av novellene er inspirert av eventyret Snødronningen av H.C. Andersen (yndlingseventyret mitt) og fokuserer på en karakter i det eventyret som alltid har fascinert meg litt ekstra og jeg har egentlig litt lyst til å lese denne boka bare på grunn av den historien alene, men så er en kjekk bonus at de andre historiene høres finfine ut de og :)
*
I tillegg bestilte jeg en fargeleggingsbok og den gleder jeg meg også til å få i posten. Og nå trenger jeg virkelig å få levert inn bøker et eller annet sted fordi jeg ikke egentlig har plass til nye bøker, men å finne et sted som tar i mot bøker etter hvert burde jo være mulig.
***

Anyway, nå har jeg en del andre planer for kvelden, men takk for oppmerksomheten og så kommer neste innlegg enten søndag eller mandag, litt avhengig av hva som blir helgens planer, noe som i dette øyeblikk ikke er helt avklart.

Kommentarer

  1. Cat Pictures Please and Other Stories låter väldigt intressant! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg syns den høres veldig interessant ut selv :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg