Oppsummeringsinnlegg for april 2020 :)

Heisann og gratulerer med arbeidernes dag! Og ellers liker jeg egentlig alltid ganske godt når en ny måned begynner for da føles det alltid som det er mange positive muligheter foran meg. Det er ikke nødvendigvis slik at jeg får like mye ut av en måned som ønskelig, men i begynnelsen av måneden føles det likevel som mye kan skje. Og basert på pressekonferansen i går så virker det veldig sannsynlig at en del flere restauranter kommer til å åpne og bare å kunne dra til Peppes-restauranter for å ta lunsj på lørdager vil for meg være et langt skritt i retning normalen. Jeg håper at det vil være mulig å dra på biblioteker snart også, men vi får se. Håpet om biblioteket i mai og teater til høsten er det i alle fall ingen som kan ta i fra meg :)

Ellers så har jeg sett fine musikalkonserter i det siste, jeg har spilt mye Animal Crossing og jeg har ikke skrevet så mye som jeg ønsket, men det går bra. Jeg har også blitt litt hypnotisert av Katrina Lenks tolkning av sangen Johanna fra Sweeney Todd, som man kan høre her:


Katrina Lenk er veldig flink, dette er veldig behagelig å lytte til og ja, dette er verdt en titt :)

Uansett, nå tenkte jeg like greit å oppsummere april bok- og filmmessig sett. God fornøyelse og så setter jeg i gang :)


Oppsummeringsinnlegg for april 2020

Sånn helhetsmessig så syns jeg april var en bedre måned enn mars. For mars var liksom bare et eneste stort sjokk og jeg tenkte aldritanker alt for mye, men i april så fant jeg en slags normalitet i galskapen og det hjalp. Og jeg måtte være streng med meg selv for det er en del av meg som har litt for lyst til å lese nyheter og å google ting som man ikke bør google og dette bidro til at jeg var ganske nedstemt i uka etter påske, men de siste dagene har jeg igjen funnet litt tilbake til den optimismen som jeg egentlig har. For jeg tror det går an å finne noe nesten normalt, litt som det beskrives i denne sangen der karakteren Natalie et sted synger

"I don't need a life that's normal, that's way too far away
But something next to normal would be okay Yeah, something next to normal, that's the thing I'd like to try Close enough to normal to get by"
Og når jeg besluttet at jeg skulle følge retningslinjene, men utover det bruke resten av våren, sommeren og høsten til å finne det nærmeste normalen jeg kan komme så ble alt mer overkommelig. For jeg kan være ganske fornøyd med "nesten normalt":Uansett, jeg fikk lest en del bøker i april, selv om konsentrasjonen min har dratt litt på ferie under pandemien sånn at jeg bruker mer tid enn vanlig på hver bok, og jeg har også sett en del fine filmer- Og det skal jeg skrive om nå :)

Bøker

- New Kid av Jerry Craft

Fin og sympatisk grafisk roman som jeg husker lite av i ettertid. Terningkast 4!

- Just Jaime av Terri Libenson

Relaterbar og fin grafisk roman om vennskap og slikt. Pluss for en tegnestil jeg likte ganske godt. Minus for at både denne boka og New Kid ble lest via en ebok-app jeg har lastet ned på nettbrettet mitt der deler av tegningene manglet når man leste grafiske romaner, noe som var ganske frustrerende. Terningkast 5!

- Scary Stories for Young Foxes av Christian McKay Heidicker

Atmosfærisk, creepy og rørende revebok som er årets litterære høydepunkt så langt. Jeg ble veldig glad i denne boka. Terningkast 6!

- Heartstopper Volume 3 av Alice Oseman

Veldig søt og fin grafisk roman om kjærligheten og sånt. Terningkast 5!

- Only mostly devastated av Sophie Gonzales

Lett, søt og fin ungdomsbok med Grease som tydelig inspirasjon. Litt for uutviklede bikarakterer trekker litt ned, men denne boka var likevel mest fin og godt fortalt. Terningkast 5!

- Katt savnet av Caroline Paul

Søt bok med sjarmerende illustrasjoner som alle som liker katter nok kan like ganske godt. Terningkast 5!

- A boy and his dog at the end of the world av C.J. Fletcher

Veldig godt skrevet apokalyptisk roman om lojalitet og kjærlighet overfor ens hunder og ymse annet. Terningkast 5!

- Your robot dog will die av Arin Greenwood

En bok med et svært originalt og interessant konsept som dog var tørt skrevet, dessuten likte jeg ikke slutten og jeg syns egentlig mest at denne boka var ganske frustrerende og ikke spesielt godt fortalt. Terningkast 3!

FILMER

- Parasite

En innmari god film som har noe for enhver smak. Terningkast 5!

- Jesus Christ Superstar 2012 Concert

God konsertversjon av en av Andrew Lloyd Webbers beste musikaler. Terningkast 5!

- Kinky Boots

Kul og sympatisk musikal med noen veldig fine øyeblikk. Terningkast 5!

- Bandstand

Musikal jeg hadde hatt lyst til å se lenge som jeg endelig fikk sett i livefilmet utgave og det var så verdt ventingen. Terningkast 5!

*

Kommentarer

 1. Nå har vel, så vidt meg bekjent, Deichman begynt med et klikk og hent-system sånn at det er mulig å låne ting på biblioteket igjen :)

  Fin oppsummering, håper jeg kan få sett Parasitt snart!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja da, jeg vet at Deichman har klikk og hent-system, men jeg vil levere inn bøkene jeg lånte i februar før jeg låner nye bøker og jeg er kravstor og vil kunne lese aviser eller sitte på biblioteker og kose meg. Men kanskje det vil gå an om ikke så alt for lenge :)

   Bra at oppsummeringen var fin, håper du får sett Parasitt snart.

   Slett
 2. Håller tummarna för att du kan gå till biblioteket snart igen! :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg