Der jeg kommenterer sangene som ville gått direkte til Eurovision-finalen i år :)

Heisann! Det er tirsdag og livet er fint fordi jeg i går fant ut at man kan levere bøker på Stovner-biblioteket igjen. Da kan jeg levere bøkene jeg lånte i februar nå snart og så kan jeg legge planer og benytte takeaway-bibliotektjenesten neste uke. OG det er to uker siden de startet med takeaway-tjenesten og nå legger de til levering og det gir meg håp om at det kanskje går an å faktisk være i biblioteklokalet om to ukers tid. Og ja, det vil sikkert være noen begrensninger i begynnelsen, men det vil jo bli færre begrensninger etter hvert, ting vil gradvis nærme seg normalen i så stor grad som mulig og jeg er spent på å følge prosessen. Ellers går ting ganske greit for tiden, selv om en del av meg syns det er litt vemodig å IKKE ha en semifinale av Eurovision å se på i kveld og torsdag kveld. Men Nrk kommer til å sende noe Eurovision-aktig både fredag og lørdag som vil gi et finfint alternativ. Og jeg har allerede begynt å bekymre meg for om det blir Eurovision i 2021, men veldig mye kan skje innen den tid og det er bedre å satse på det beste enn å ta alle sorger på forskudd. Dessuten fant jeg gledelig nok ut at det fortsatt er planer om ny sesong av SYTYCD på sensommeren og at det er alternative planer hvis det ikke går an å sende vanlig sesong sånn at det blir en slags form for SYTYCD i år nesten uansett. Yay! Jeg vet, jeg bryr meg om teite ting, men det må være lov.

Utover det så handler livet om bøker, musikalmusikk og Nintendo for tiden og nå tenkte jeg å følge opp tidligere ESC-innlegg og kommentere sangene som ville gått direkte til finalen. Da setter jeg i gang :)

Kommentarer angående sangene som går direkte til finalen i alfabetisk rekkefølge (sangtitlene er link til sangene på Youtube)Frankrike - Mon Alliée

Dette er veldig fint. Egentlig er jo dette for stillestående og kjedelig, men jeg syns også at det er ganske pent, godt hjulpet av at Tom Leeb har en innmari behagelig stemme å lytte til. Dessuten liker jeg at denne sangen fremføres på en blanding av fransk og engelsk og jeg liker melodien, en melodi jeg føler har noe litt musikalaktig ved seg i hvordan den er oppbygget. Så ja, dette er en typisk karolinsk sang, me like! Terningkast 5!

Italia - Fai Rumore  

Jeg liker at denne sangen synges på italiensk og jeg liker også at det er noe veldig insisterende ved denne sangen, den synges av en som tydelig lever seg godt inn i sangen og mener hvert ord. Utover det så gir ikke denne sangen meg så mye. Det er fint fremført, det er en ålreit melodi og jeg syns egentlig at det er lite man kan kritisere denne sangen for, men det føles som noe ekstra mangler likevel. Uansett så er dette mest fint. Terningkast 4!

Nederland - Grow 

Fun fact: dette er den første sangen jeg har hørt i år som gikk rett inn på ESC-spillelista mi på Spotify, dessuten begynte jeg å lytte til sangen på nytt med en gang jeg hadde hørt den en gang. Dette skyldes at ååå, denne sangen liker jeg utrolig godt og denne sangen føles som en jeg bare vil like bedre og bedre. Jeg syns både melodien og teksten her er flott, jeg syns Jeangu synger helt fantastisk og det er en stemning ved denne sangen som er moden og suggerende og bare veldig fin. Og man kan innvende at denne sangen egentlig ikke passer ESC-konseptet særlig godt, dette er egentlig en litt for oppriktig god låt, men jeg elsker dette litt. Terningkast 6!

Spania - Universo 

Radiovennlig spansk pop som fenger godt er det Spania byr på i år. Og jeg liker dette. Det er godt fremført, det er en melodi man får litt på hjernen og det klarer den balansegangen med at det føles ganske riktig for Eurovision, samtidig som det har en modenhet ved seg også, det blir aldri for lett. Og så langt har jeg vært ganske positiv, men jeg skal ikke bare være positiv, sannheten er nemlig også den at jeg aldri virkelig bryr meg om denne sangen. Det er en sang som fenger og som jeg liker, men utover det er ikke dette en sang som gir meg så mye. Men likevel, Spania hadde nok klart seg greit i år tror jeg og særlig om sceneshowet funket fett. Terningkast 4!

Storbritannia - My last breath

Jeg syns det er en del med denne musikkvideoen som jeg ikke ser poenget med, men det viktigste er jo sangen og mens denne sangen kanskje ikke er veldig unik eller minneverdig i lengden, så er dette også en sang jeg tror Storbritannia kunne kommet langt med. Ikke at det skal så mye til siden de har havnet langt nede på resultatlistene flere år på rad nå, men dette er faktisk ganske fengende og kult og det har en melodi som føles sympatisk. Videre syns jeg James synger bra, jeg syns ikke stemmen hans er særlig interessant, men den er solid og den bærer godt en låt som har en del fint ved seg. Terningkast 4!

Tyskland - Violent Thing 

Ben synger ganske bra og har en stemme som tidvis har noe litt eget ved seg. Og denne sangen har en melodi som groover greit mye av tiden, det er småfengende og radiovennlig og aldri for kjedelig. For min del så mister jeg likevel interessen fort og dette er nok en sang jeg ville brukt til å hente mer snacks på kjøkkenet eller å gå på do. Det er jo ikke noe denne sangen gjør feil, men jeg klarer ikke å bry meg så mye og det er bare ikke helt min smak. Likevel så er dette en sang jeg tror kan appellere til mange og det er jo en fin ting. Terningkast 3!
*

Og med det har jeg lytta til alle sangene i år og jeg syns i grunnen at det er veldig mange gode sanger i år. Personlig skulle jeg selvsagt gjerne hatt flere "høres ut som noe fra en Disneyfilm"-typen sanger, men jeg har innsett at jeg er omtrent alene om å elske slike sanger. Denne setningen linker til noen slike sanger ;) 

Uansett, nå gleder jeg meg til å se det de sender i stedet for Eurovision førstkommende lørdag, det blir nok kos det og :) Ellers kommer neste blogginnlegg om noen dager så da bables vi!

Kommentarer

 1. Jeg er både enig og uenig med deg i at det er mange gode sanger i år, fordi på én side er det ikke noe av det jeg har hørt som jeg har hata skikkelig, men det er heller ingen som jeg virkelig har elska, eller i det minste har syntes at har vært såpass interessante at jeg ikke klarer å se vekk. Sånn sett er det greit for meg at når det først ikke blir Eurovision et år, så er det i år, men jeg skjønner jo at du syns det er kjipt uansett. Ellers syns jeg jo faktisk at Salvador Sobral sitt bidrag var en velfortjent seier, og jeg syns fortsatt at Secret Garden er en av de beste vinnerne vi noen gang har hatt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Men jeg er jo litt enig med deg også. For jeg syns det var veldig mange gode bidrag i år, men det var få virkelig minneverdige bidrag på godt og ondt. Sånn sett så har du på en måte rett i at det kunne vært verre år for avlyste Eurovision-er, selv om jeg syns det er et stort savn uansett. Og yay for enighet angående Salvador (hundevalpen) og Secret Garden :)

   Slett
 2. Tycker också det är tråkigt att det inte blir något Eurovision! Men Sverige har också satt in program där de visar upp alla bidrag också får vi ha en egen liten röstning bara för att ha något :)

  SvarSlett
  Svar
  1. De har noe i samme stil som det der i Norge også i kveld og i morgen som jeg skal kose meg med. Det blir kjekt :) Men ja, synd at det ikke ble vanlig Eurovision i år :(

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg