Noen musikaler jeg har sett hjemmefra og som jeg skal se i nær fremtid :)

Fin ting: sola, våren, at jeg tross alt har en hel del å drive med for tida :) Ikke så fin ting: at jeg har manglet litt motivasjon for å holde ut i det siste og googlet ting som "vaccine" og slikt fordi jeg har så lyst på hverdagen jeg hadde for to måneder siden igjen. Jeg syns ikke alltid at et liv uten mulighet til å gå på biblioteket eller teater eller å ta lunsj på Peppes eller å kunne klemme moren min er like verdt det og det føles tidvis så uendelig lenge til noe vil forandre seg. I de mer konstruktive øyeblikkene klarer jeg likevel å tenke at ting vil bli bedre, dessuten handler jo en del om hvordan man definerer normalen. Hvis man fortsetter å holde avstand, vaske hender ofte og nøye og bruker sunn fornuft så vil jeg tro at det ikke er helt usannsynlig at f.eks. biblioteker kan åpnes i løpet av mai måned. Det samme anser jeg som sannsynlig når det gjelder enkelte kafeer og restauranter som nå er stengt så lenge man har gode tiltak gående for å unngå smitte. Og man tilpasser seg, man finner en normal i alt som er unormalt, så lenge jeg har noen jeg kan ringe når jeg uroer meg som kan roe ned hjernen min litt så skal nok dette gå helt fint :)

Her er en smakebit fra en bok jeg leste for ikke så lenge siden:The haunted season has arrived in the Antler Wood. No fox kit is safe.

When Mia and Uly are separated from their litters, they discover a dangerous world full of monsters. In order to find a den to call home, they must venture through field and forest, facing unspeakable things that dwell in the darkness: a zombie who hungers for their flesh, a witch who tries to steal their skins, a ghost who hunts them through the snow . . . and other things too scary to mention.
Featuring eight interconnected stories and sixteen illustrations.

*
Der er et synopsis for boka "Scary Stories for Young Foxes" av Christian McKay Heidicker, som jeg leste i påsken og som var årets fineste leseropplevelse så langt fordi den var så creepy og atmosfærisk og fascinerende. Og her er noen smakebiter:

Every day he was out with Mia felt like learning a secret he was never supposed to know.
*

It was true that Miss Vix had honeyed eyes and lush black ears and golden fur that smelled like butterfly dust. And it was true that the tip of her tail was as white as cloud fluff and her boots were as black as the space between the stars.


But Roa didn’t want to start a den with her. He wanted to be like her when he grew up. He admired the arc in his teacher’s back whenever she pounced on her prey … the way she could sniff out a scuttling from a distance of three hundred tails … and how she had once stolen a badger’s feast, piece by piece, by nipping at the badger’s ears and getting it to chase her.


The three siblings continued on, panting. They passed the sluggish river, fish glittering in the sun. They passed the bush with shriveled raspberries that tasted as bright as lightning. And they passed Lumpy Prairie, where cottontail season had finally come to an end. The grass was growing brittle, and baby bunnies were no longer as easy to pluck as blackberries off the vine.“Melting,” Marley said.“Evaporating,” said Mia.Roa just panted.
No birds sang in the Eavey Wood that morning. The leaves rasped like an old, dying snake.

Flere smakebiter finnes hos Flukten fra Virkeligheten :)

Og en fin ting er at, nei, jeg får ikke dratt på teater nå, men jeg har funnet veeeldig mange muligheter til å streame teater hjemmefra og nå tenkte jeg egentlig å dele litt tanker om noen musikaler jeg har sett de siste ukene, så vel som noen musikaler jeg gleder meg til å sjekke ut i tiden fremover. Yay! Linker til musikalene finner man i tråden, med unntak av et par som man heller finner om man går inn på Broadway HD (men man finner jo link til Broadway HD i tråden også så ;)

Noen musikaler jeg har sett de siste ukene og noen ting jeg har tenkt å få med meg i nær fremtid

Musikaler jeg har sett 

- She Loves Me

På 90-tallet var det en del romantiske komedier og en romantisk komedie fra den tiden er You've got mail der to rivaliserende bokhandlere som også hadde en romanse gående via mail uten å vite hvem den andre var in real life. Denne filmen var basert på teaterstykket Parfumeri fra 1937, et teaterstykke som også har inspirert andre adapteringer, deriblant altså She Loves Me, som er en veeeldig søt musikal som jeg i påsken så på Broadway HD. Her er en veldig fin sang fra denne musikalen, nemlig Vanilla Ice Cream (jeg elsker hvordan Laura Benanti fremfører den, hvordan det glir sømløst mellom det mer musikalaktige musikklandskapet og det operatiske):She Loves Me er ingen spesielt dyp eller avansert historie, men den er utrolig tilfredsstillende, godt hjulpet av svært god kjemi mellom skuespillerne, flotte prestasjoner og masse sjarm. Her har man en lett og søt kjærlighetshistorie og av og til er det akkurat det man behøver :)

- Daddy Long Legs

En annen musikal som handler om brevveksling og kjærlighet er Daddy Long Legs, som er en i mine øyne ganske undervurdert musikal basert på en bok med samme navn som ble skrevet så langt tilbake som i 1912 (jeg har for øvrig hatt en plan om å lese denne boka i en del år nå, jeg trenger bare å finne igjen lader til Kindle-en min der jeg har denne boka nedlastet og klar for lesning). Uansett, Daddy Long Legs er litt mindre tilgjengelig enn She Loves Me, mye fordi den har kun to skuespillere og er litt mer omstendelig fortalt, men den er fortsatt lettfordøyelig når man kommer inn i den og den hjelpes av to svært gode skuespillere, der jeg særlig liker Megan McGinnis som man her kan høre fremføre sangen Mr. Girl Hater:


Jeg syns Megan McGinnis synger så pent. Og kanskje blir det nesten litt vel pent og pyntelig, men det gjør liksom ikke noe. Jeg syns dette er en veldig sjarmerende sang fra en svært søt liten musikal.

- Kinky BootsI det siste har jeg hatt litt dilla på denne sangen fra Kinky Boots, nemlig The History of Wrong Guys, her fremført med stil av Annaleigh Ashford. Og ellers er Kinky Boots en musikal jeg så ganske nylig etter å ha vært unødvendig skeptisk overfor den i mange år grunnet at den i sin tid vant Tony Awards for beste musikal i et år der jeg heiet veldig på Matilda. Sånn etter at jeg har sett Matilda på ekte i London i 2015 og nå nylig streamet Kinky Boots så syns jeg fortsatt at Matilda er mer revolusjonerende og original, men med det sagt så ser jeg veldig godt appellen med Kinky Boots nå også. Her har vi en musikal om en mann som må ta over sin fars skofabrikk som sliter økonomisk. Og så finner han en nisje i å lage støvler til drag queens og slikt etter å ha truffet dragqueen-en Lola og dette utgjør rammene for en musikal som kanskje ikke har den beste historien, men som tar igjen mye på sjarm og underholdningsverdi. Dette er en musikal man oppmuntres av og det er i seg selv noe som gjør den verdt å se, oppmuntringer trenger vi alle nå når verden er dum.

- Bandstand

I en begrenset periode i påsken kunne man betale 6.99 dollar og deretter streame musikalen Bandstand i 72 timer, noe jeg selvsagt benyttet meg av og ååå så fint det var. For jeg har hatt lyst til å se Bandstand i mange år siden jeg allerede er ganske glad i både historien og den storband-aktige musikken og ja, dette var fint å få med seg. Her handler det om en mann som kommer hjem etter å ha tjenestegjort under andre verdenskrig og så dukker det opp en sangkonkurranse der man kan bidra med sang til en film og han beslutter å delta med et band der alle er tidligere soldater. Han får att på til med seg enken etter en bestevenn som døde i krigen og så blir dette en rørende historie om etterdønningene etter en krig, om musikk og om kjærlighet. Selv elsker jeg særlig denne sangen, Welcome Home, her fremført av Laura Osnes og gutta i bandet musikalen følger, fordi den er så sår og hjerteknusende, men fortsatt fengende i tillegg:*
Det er noen musikaler jeg har sett hjemmefra de siste ukene og ingen av disse musikalene ville jeg antakelig ha sett om det ikke var for pandemien, så i så måte har den vel vært godt for noe ;)

Et par musikaler jeg har mål om å få sett i nær fremtid

- Flowers for Mrs. Harris

Dette er en britisk musikal som jeg vet absolutt ingenting om, men som man vil kunne streame gratis i en måneds tid fra 9. april. Basert på det lille jeg har lest høres dette likevel ut som en veldig koselig og hjertevarm musikalopplevelse og jeg gleder meg til å sjekke denne musikalen ut.

- Fun Home

En musikal som står høyt oppe på listene over musikaler jeg ikke har sett som jeg har veldig lyst til å  se er Fun Home og fra 12. mai og to uker fremover så vil det gå an å se Victory Gardens sin oppsetning av denne musikalen fra 2017. Om dette er gratis eller koster noe har jeg ikke funnet helt ut av, men uansett så gleder jeg meg for Fun Home er en veldig rørende og viktig historie om familie, om seksualitet og om å finne seg selv.

- Pirates of Penzance

På Broadway HD oppdaget jeg forleden dag at de har en filmet oppsetning av Pirates of Penzance fra 1981 og så frydet geekehjertet mitt seg. For jeg er veldig glad i denne operetten og da særlig sangen Modern Major General (til den grad at bøker, filmer og andre ting automatisk får terningkast 5 minst av meg om de refererer til sangen Modern Major General) og sannsynligheten for at den settes opp i Norge på sikt føles ganske liten. Men nå kan jeg se en oppsetning av den fra 1981 og det tror jeg vil bli kos :)

- Ernest Shackleton loves me

Denne musikalen har jeg hatt en rar fascinasjon overfor ganske lenge uten at jeg helt kan forklare hvorfor. Det kan skyldes at tiden fra jeg først hørte om denne musikalen og til jeg faktisk fikk lyttet til musikalcden var ganske lang, noe som innebar at dette var litt som sjøormen i Loch Ness eller noe i samme nabolag, noe litt mytisk som jeg bare kjente til fra en sang og to, tre artikler på nettet, men nå er dette noe jeg kan sjekke ut på Broadway HD og det ser jeg frem til ;)

- The Lion

For et års tid siden fant jeg helt plutselig en liten musikalcd kalt The Lion med sanger av Benjamin Scheuer og nå kan denne musikalen sees på Broadway HD, noe jeg definitivt vil benytte meg av. Og på sett og vis er det litt på kanten å kalle dette en musikal siden det er mer som en konsert med en rød tråd som binder sangene sammen, dessuten er det bare en utøver med og det er Benjamin Scheuer selv som i disse sangene forteller en veldig personlig historie om familien sin og ting han har opplevd. Likevel tar jeg denne med for det blir jo fint <3

- Musikalmaraton

Göteborg Opera er jo, som så mange scener rundt om i verden, stengt nå, men de har tilbudt noen forestillinger på nett og i morgen fra 18-22 live-sender de en musikalkonsert der over 30 musikalartister er med og ååå så fint det vil bli. Dette SKAL jeg definitivt kose meg med i morgen den dag og jeg gleder meg allerede veldig til å ha dette på mens jeg spiser middag, fargelegger, spiller Nintendo kanskje og ellers bare gir meg skikkelig hen til musikalhygge <3
*
Og der har vi et utvalg ting jeg har tenkt å se i tiden som kommer også. Og det er selvsagt mye mer jeg har tenkt å få med meg, men her er et representativt utvalg som kanskje kan inspirere andre til å lete litt gjennom tråden min og finne noe finkultur å føre inn i stua. Yay!

Kommentarer

 1. Åh vilket fint omslag! Kände inte till boken. Ska kolla upp den.

  SvarSlett
 2. Ny bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 3. Jeg liker tittelen Scary Stories for Young Foxes!

  Min kjære og jeg skulle egentlig ha vært på Folketeateret i dag og sett Chess. Sånn ble det ikke. Spent på når det blir...

  SvarSlett
 4. Roligt med rävar som karaktärer. Tack för smakbiten. Ha en fin läsvecka!

  SvarSlett
 5. Musikaler er gøy! Jeg så akkurat en gratisvisning av Phantom of the opera på you tube. Den var kjempebra! Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
 6. Vær så god angående smakebiten, rever som karakterer er kult og tittelen er topp. Synd du ikke fikk sett Chess, Elin, selv gikk jeg glipp av Så som i himmelen 28. mars, men jeg krysser fingrene for at det blir teater til høsten. Og musikaler er gøy ja :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg