Smakebit på søndag og oppsummering av februar :)

Fin ting: det er mars og jo da, det snødde i går og er ikke akkurat vårlig ute, men vi er i det minste i en vårmåned og det er et sted i riktig retning. Og ellers er livet fint selv om jeg er i en periode der jeg er alt for opptatt av uvesentlige ting som at jeg ikke vinner nettkonkurranser for tiden og har så himla lyst til bare å ha litt flaks. Dessuten har jeg lenge ikke tatt Corona-viruset helt på alvor fordi jeg selv er frisk og har godt immunforsvar og så vidt meg bekjent aldri har hatt en vanlig influensa en gang. Men de siste dagene har det slått meg at jeg nok kunne vært bedre på håndhygiene (jeg peller på ting og tar meg til ansiktet for mye og har noen uvaner det er vanskelig å venne seg av med) og det har gjort meg bekymret for å være smittefarlig for andre (for det er mer sannsynlig at jeg smitter folk enn at jeg blir syk selv om sant skal sies), dessuten er det mange ting som blir avlyst og det har gjort meg veldig redd for Eurovision. For jeg elsker Eurovision, det er som jul og bursdag samtidig og perioden før det når jeg lytter til og kommenterer alle sangene, så vel som Eurovision-uka i seg selv er basically noe av det beste jeg vet. Og jeg vet at det er så patetisk at det er der prioriteringene mine ligger, men likevel. Hvis 2020 blir året uten Eurovision så vil dette offisielt være det verste drittåret ever etter min mening og jeg vil ikke se vitsen med mai som måned i det hele tatt for hva annet har mai å by på? 17 mai? Gøy hvis man har familietradisjoner, trivelig for småbarnsfamilier, ganske uinteressant hvis man er singel og lite nasjonalromantisk av seg. To ekstra fridager som til forskjell fra 17 mai havner på ukedager der 17 mai i år er på en søndag, noe som egentlig burde vært forbudt? Hele vitsen med mai for meg er Eurovision og jeg håper inderlig at det blir i år, i verste fall i en annen sort der landene fremfører fra landene sine eller synger for tomme tribuner eller har en intens helsesjekk inkludert for å begrense smitte, men ellers har Eurovision som normalt. Pliiiis!
*
Nok om det. I dag skal jeg oppsummere februar, men først skal jeg dele en smakebit. Og mens jeg kunne delt smakebit fra en av de to grafiske romanene jeg starter måneden med, så velger jeg heller å dele en smakebit fra boka jeg anmeldte i mitt forrige blogginnlegg, nemlig denne:


Her er et kort synopsis:

Møt Buffy By, fattig jente i rike Oslo. Talentløs med ball, men naturtalent i slalåm, verdens tredje dyreste sport. Hvordan skal det gå?

Klasse 6B på Refstad skole skal skrive selvbiografi. Buffy By vil helst skrive om slalåm - eller aller helst vil hun kjøre slalåm. På gratiskurset i vinterferien viser det seg at hun er et naturtalent! Bare så synd de ikke har penger til treningsavgift - eller ski eller staver eller klær eller noen ting, egentlig.
Men Buffy By mister ikke motet av den grunn. Og hun har alltid en god idé eller tre.


Jeg likte denne boka veldig godt og her er to smakebiter som viser grunnen til det ganske godt:


Flere smakebiter finnes hos Flukten fra Virkeligheten :)
*
Ellers så kom jeg på tre fine ting. Det ene er spillet A Hat in Time som jeg tok meg råd til i går og som er sååå elsk, jeg liker det skikkelig godt <3 Det andre er at jeg fikk en veldig god ide til påskekrim forleden dag og har tenkt å skrive flere påskekrimmer fremover om en kosedyrdetektiv. Den ene av de historiene har jeg alt begynt på og jeg tror det blir veldig fint. Det tredje er at jeg om noen dager kan anmelde den nyeste Pixar-filmen fordi jeg fikk sett den på kino i går.

Og da kan jeg sette i gang med å oppsummere februar; en måned som inneholdt mye mer film enn januar og også en del bøker. 


Oppsummeringsinnlegg for februar 2020

Bøker

- Guts av Raina Telgemeyer

Sår og fin grafisk roman som jeg tror kan være viktig for mange barn fordi den tar opp mageproblemer i forbindelse med psykisk helse og det har jeg ikke sett tatt opp før. Terningkast 5!

- Utstøtt av Ethan M. Aldridge

Sympatisk Fantasy og grafisk roman som det er lett å like. Terningkast 5!

- Bob av Wendy Mass og Rebecca Stead

Søt, finurlig og sjarmerende. Terningkast 4!

- The other mother av Matthew Green

En positiv overraskelse og en bok jeg syns var skikkelig fint formidlet. Terningkast 5!

- The Princess Beard av Delilah S. Dawson og Kevin Hearne

Underholdende eventyr med mye humor og sjarm. Terningkast 5!

- The Magic Place av Chris Wormell

Gammeldags, men søt liten fortelling som føltes som om den var skrevet for lenge siden selv om den ikke var det. Terningkast 4!

- The Poppy War av R.F. Kuang

Svært velskrevet og supergodt researchet militær Fantasy som jeg er stolt over å ha lest fordi det var en bok jeg har hatt stående i hyllene mine alt for lenge bare fordi den er ganske tykk. Terningkast 5!

- Buffy By er talentfull av Ingeborg Arvola

Anmeldt i forrige innlegg, men veldig fin bok som var skikkelig karolinsk. Terningkast 5!

- No ballet shoes in Syria av Catherine Bruton

Klok, sår og svært fint om dans og å være en flyktning. Også en bok som føltes viktig. Terningkast 5!

FILMER

- Little Women 

Velspilt, rørende og tilfredsstillende tolkning av en historie jeg er veldig glad i. Terningkast 6!

- I lost my body

Sær, observant og unik animasjonsfilm. Terningkast 5!

- Jojo Rabbit

Mindre traumatisk og litt lettere enn forventet, men likevel en svært fin film. Terningkast 4!

- Onward

Ikke en av Pixars beste filmer, men veldig tilfredsstillende, passelig rørende og lett å sette pris på. Terningkast 5!
*
Og da har jeg oppsummert februar og med det kan mars bare komme :)

Kommentarer

 1. Det hørtes ut som en interessant bok, den kunne jeg tenke meg å lese. Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 2. Tack för smakebiten känner inte till boken.

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten! Nu bok och författare för mig.

  SvarSlett
 4. Jag tänker att det här viruset i princip är en typ av influensavirus, och influensasäsongen brukar vara slut i maj. Så det finns hopp!

  SvarSlett
 5. Takk for kommentarer, boka er veldig fin :) Og jo da, Sara, det finnes jo håp, det er verdt å huske på :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg