Om Pixar's Onward og ymse annet :)

Heisann! Det er onsdag og livet er fint, men med det sagt så skulle jeg ønske at 2020 var som et tv-spill for der kan man når som helst starte en ny fil om man står helt fast og jeg har lyst på et 2020 der man ikke trenger å forholde seg til Corona-viruset. For jeg er så lei av å lese om det, så lei av å tenke på det og jeg er ikke redd for å bli syk selv, men jeg er redd for å smitte andre fordi håndhygienen min nok kunne vært litt bedre. Dessuten er det masse ting som avlyses og jeg er så redd for at Eurovision skal bli avlyst at det er helt patetisk fordi det viser at jeg prioriterer så veldig feil, men jeg klarer ikke å la være. Og det kan hende jeg vil bli nødt til å jobbe hjemmefra som telefonintervjuer og jeg merker at det virkelig ikke frister fordi jeg vet med meg selv at jeg blir lettere distrahert hjemme. Jeg vil at hjemme skal være fritid og Nintendo og å fargelegge mens jeg ser Youtube-videoer og ikke et sted der jeg jobber og grensen mellom hverdag og jobb dermed blir mer visket ut om det gir mening. Og jeg er så redd for å bli forkjølet fordi jeg vet folk på jobb eller t-banen og slikt vil sende myrdende blikk om man nyser eller snyter seg og jeg er en sånn person som fortsetter som normalt og aldri tar fri hvis dagsformen er god, noe den i grunnen alltid er, noe som er en holdning som nok er mindre akseptert i disse tider. Og jeg bare vil ikke forholde meg til Corona-viruset, jeg vil bare at alt skal være tilbake til normalen og hadde 2020 vært et tv-spill så ville jeg startet ny fil og da en fil uten Corona-virus og alt det upraktiske maset slikt fører med seg.
*
På den positive siden så inneholder livet bøker og fargelegging og spillet A Hat in Time som jeg anskaffet for noen dager siden og virkelig elsker. Det gjør meg tidvis sprø med plattforming som utfordrer veldig, men det er så himla sjarmerende og har så kule karakterer. Dessuten er musikken awesome, noe denne melodien er et eksempel på:
Denne melodien heter "Clocktowers Beneath the Sea" og brukes i plattformleveler som minner sååå mye om Super Mario Sunshine og det er så fredfullt, sånn i tillegg til at det nettopp høres både undersjøisk og tidløst ut. Et annet musikalsk høydepunkt er dette:
Denne melodien spilles i levelen Subcon Forest og er så stemningsfull, småcreepy og besnærende og jeg elsker instrumentbruken her, hvordan det er noe med melodien som gjør at det føles som den spilles på nøttetrommer av ekorn, om det gir mening.

Uansett, A Hat in Time anbefales virkelig for alle som har Windows/Mac, PS 4, Xbox One eller Nintendo Switch og det eneste dumme med spillet er at Switch-versjonen i alle fall har litt lang loading, dessuten har jeg lest at kontrollene og grafikken er svakere på Switch enn på andre konsoller, uten at det så langt har vært noe stort problem. Jeg elsker dette spillet <3
*
Her er en trailer for den nyeste Pixar-filmen:Nå tenkte jeg å dele min anmeldelse av denne filmen og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse :)


Pixar’s Onward

Et luksusproblem Pixar har er det at de er et studio man forbinder med kvalitet og derfor forventer man gjerne mer enn med en del andre animasjonsfilmstudioer. Dette gjør at sannsynligheten for å bli småskuffet er større enn muligheten for å bli positivt overrasket, noe som føles litt urettferdig overfor et filmstudio som virkelig gjør så godt de kan. Og Onward føles ikke som en av Pixars beste filmer. Samtidig så er det likevel en film jeg nesten utelukkende har positive følelser overfor, noe som også til dels skyldes at Onward ikke føles som et forsøk på å skape et mesterverk. Det føles som en film som bare vil fortelle en sympatisk og engasjerende historie om familie og magi og slikt og det gjør denne filmen til gangs, noe som gjør at jeg i alle fall syns Onward var utrolig tilfredsstillende.
Uansett, her handler det altså om en verden som pleide å være magisk, men så var teknologi mer praktisk enn magi og tok over. Dette gjør at vi møter et univers med havfruer, kentaurer og to blå alver i hovedrollen, men de lever liv som er veldig alminnelige. Det vil si frem til Ian, den yngste av to brødre, fyller 16 år og får en helt spesiell gave. Ian og broren hans Barley bor sammen med moren sin og en drage som oppfører seg mest som en hund (fordi det fins en uskreven regel i animasjonsfilmer om at hvis man møter på et dyr eller et fabeldyr som ikke er en hund eller katt, så er det enten hund eller katt dyret likevel aller mest oppfører seg som). Faren til Ian og Barley døde da brødreparet var små, men han etterlater en tryllestav og en trolldom som gjør at han kan bringes tilbake for 24 timer. Når guttene prøver denne trolldommen slår det feil og de bringer bare tilbake underkroppen til faren sin og så handler det om deres episke reise for å bringe resten av farens kropp tilbake for å kunne treffe ham igjen.
Dette, på mange måter ganske originale, premisset ligger til bunn for en film som er veldig god på å formidle historien sin. For det er en fin historie og der Pixar noen ganger har vært litt sånn «nå er det meningen at du skal gråte», så får de til denne balansen optimalt i denne filmen og når man på slutten sitter med tårer i øynene føler man ikke at det er fordi man har blitt manipulert, men det kommer helt organisk fordi historien er så fint fortalt.
Videre liker jeg karakterene og hvordan alle karakterer blir viktige her og da også karakterer som ofte ville vært mer biroller. Og jeg liker stemningen, magien, soundtracket og bare ja, denne filmen gjør veldig mye riktig og føles derfor svært tilfredsstillende. Dessuten er stemmegivingen i originalversjonen topp.
Når denne filmen likevel ikke føles som en av Pixars beste filmer handler det om at historien føles litt for lett og for lite ambisiøs. Og det virker jo bevisst, men det er likevel noe ekstra magi som mangler som gjør at det bare blir en veldig fin film og ikke en film som er elsk. Dette føles heller ikke som en film man trenger å se mer enn en gang eller to.
Konklusjonen er likevel at denne filmen er veldig fin og jeg havner jo fortsatt på en femmer terningkastmessig sett så det kan man jo være fornøyd med.

Kommentarer

  1. Det hade verkligen varit smidigt om man bara kunde ladda om det som en fil och på så sätt undvika viruset helt och hållet!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg