En bok-utfordring og litt snikskryt :)

Det er lørdag, livet er fint og der jeg i det siste har brukt litt for mye tid til å irritere meg over ymse småting som ikke går helt som jeg vil, så har jeg i dag lyst til å være litt flinkere til å legge alt det der til side. For det er mye i livet som er kjekt, dessuten får jeg til fine ting som denne fargeleggingen i går:


Eller denne tegningen:


Go me!

Og nå har fargeleggingsboka jeg venta på kommet også så å så fargeglad fremtiden vil bli.

Ellers blir i dag kul fordi jeg skal på biblioteket og låne nye bøker og det er alltid et høydepunkt i tilværelsen. Og jeg leser og spiller De Blob og løser kryssord hver dag og allerede tirsdag er det igjen quiz på Stovner Senter som jeg kan være med på sammen med mamma. Yay!
*
Uansett. Jeg har mer lyst til å blogge for tiden enn jeg har brilliante ting å blogge om så jeg var ikke helt sikker på hva som skulle være tema for dagens blogginnlegg. Men SÅ fant jeg denne bok-utfordringen og tenkte at jeg kunne svare på den fordi det alltid er en ålreit løsning hvis man ikke har noe veeeldig essensielt å skrive om. Så god fornøyelse, her er mine svar og så kommer neste innlegg om et par dager (kopierte spørsmålene på svensk, gadd ikke å oversette dem til norsk og svarer på norsk, bare for å presisere):

Bokutfordringsdings


1. Favoritförfattare?
Fredrik Backman <3 Med et lite unntak har jeg elsket alt jeg har lest av ham, godt hjulpet av at han har en skrivestil som appellerer veldig til meg (og så skriver jeg litt som ham føler jeg selv, jeg mener ikke like bra selvsagt, men jeg føler ofte at det er noe litt barnlig og naivt over språket til Backman som jeg kjenner igjen i egen skriving). Bøkene til Backman får meg til å le med tårer i øynene på den beste måten og jeg elsker dem. En annen favorittforfatter, hvis man ikke fokuserer på bøker, men musikaler og sangtekster, er Stephen Sondheim fordi tekstene hans er så himla smarte og har så gode ordspill og en av dem jeg har aller mest lyst til å skrive som er Sondheim. Noen andre yndlingsforfattere er Catherynne M. Valente og A.S. King blant andre.

2. Favoritstandalone och favoritserie?

Å velge en bok som ikke er del av en serie som favoritt er jo bortimot umulig i og med at det er så mange bøker man kunne valgt. Hvis jeg må velge noe så blir det nok kanskje "Brøkdelen av helheten" av Steve Toltz for det er en bok jeg alltid vil være veldig glad i. Her kunne jeg også trukket frem "A monster calls" av Patrick Ness, "Stargirl" av Jerry Spinelli og "En mann ved navn Ove" av Fredrik Backman som bøker jeg er godt over gjennomsnittet glad i og jeg tror nok "Through the woods" av Emily Carroll er min favoritt blant grafiske romaner. Hva angår bokserier er jeg jo glad i Harry Potter, Den Mørke Materien og Hunger Games, men jeg vet ikke om noen av de seriene kan betegnes som min aller største favoritt og jeg har litt lyst til å velge "Hero's Guide"-bøkene til Christopher Healy eller "Fairyland"-serien til Catherynne M. Valente bare fordi det er undervurderte serier etter min mening som fortjener mange flere lesere. Og hvis man regner fargeleggingsbøkene til Kerby Rosanes som en serie så er det en bokserie jeg er veldig glad i, selv om det blir brukt på en annen måte enn lesing dog selvfølgelig. 

3. Favoritbokformat?

Jeg tror nok pocket, mest fordi det er veldig mye mer praktisk å bære rundt på enn hardcover-bøker.

4. Favoritgenre?

Barn og ungdomsbøker. Gjerne på engelsk. Jeg er veldig glad i den sjangeren på engelsk kalles Middle Grade der målgruppen er barn mellom 8-12 år fordi jeg kan relatere meg forbausende godt til dem, dessuten er det den aldersgruppen jeg har mest lyst til å skrive for selv så det er lærerikt i tillegg. 

5. Favoritkaraktär?

Vet ikke. Kanskje Javert selv om jeg forbinder ham mer med musikalen enn boka. Og ellers har jeg lyst til å være som Luna Lovegood, jeg kjenner meg alt for mye igjen i Jo fra Little Women og jeg syns Ken Kiang i den undervurderte, men særdeles underholdende boka "The order of Odd-Fish" av James Kennedy var utrolig tilfredsstillende fordi det er en scene der de prøver å rømme fra ham på et fly og så planlegger han å drepe dem og monologiserer om dette i lange drag på flyradioen deres:

The radio popped on again. "Ken Kiang here! It just occured to me – you're about to die. Rather makes you wish you'd spent more time cherishing life's little pleasures, doesn't it? Well, too late for that. And you're probably too panicked to remember those pleasures at all. But don't worry, I've drawn up a list! Let's remember them together." He cleared his throath. "Ah, warm summer days… your faverite song coming on the radio… a hot dog at the ballpark, extra mustard and relish…"
"I can't take it anymore!" said Sefino. "When will it all end!"
"In one minute ten seconds," crackled the radio cheerfully.
"The smell of freshly mowned grass… peppermints… shiny pennies…"
"For the love of Lenin, shut up, Kiang!" yelled Colonel Korsakov.
"Chamomile tea," droned Ken Kiang. "Funny puppies- oh, the silly things they do!… the smell of freshly baked bread… dandelions…"

Og den delen av meg som elsker pompøse skurker som er mer underholdende enn de er flinke til å være skurker, den delen av meg som elsker ond latter og Disneys beste skurker og slikt, elsket den scenen veldig. Det er slike karakterer jeg har lyst til å skrive om.

6. Favoritklassiker?

Little Women av Louisa May Alcott kanskje. Alternativt så ble jeg veldig positivt overrasket av De tre musketerer da jeg leste den og De Elendige (boka musikalen Les Miz er basert på) leste jeg som trettenåring og den er også en klassiker jeg syns var veldig god.

7. Favoritbok hittills i år?

Jeg har lest mye fint i år, men enda ikke lest noe som har vært helt elsk. Med det sagt så er nok høydepunktene så langt i år henholdsvis The other mother av Matthew Green bare fordi det var en bok jeg ikke hadde noen forventninger til, men så var den helt nydelig skrevet og veldig relaterbar og presis. Og The last robot av Lee Bacon fordi den var veldig tankevekkende og søt og en bok jeg ble veldig glad i.

8. Favoritomslag?

Jeg vet ikke helt. Kanskje Girl made of stars av Ashley Herring Blake fordi det er et så drømmende og inspirerende cover, dessuten minner det meg om fargelegging på en fin måte: 


9. Favoritbok som barn?

Jeg savner deg, jeg savner deg av Peter Pohl er jo verdt å nevne her siden det var yndlingsboka mi gjennom hele tenåringstida. En bok jeg ellers elsket da jeg var ganske liten var Minou av Mindy Bingham, jeg var veldig glad i den boka <3 Her er det sikkert masse annet jeg kunne nevnt, men det er de jeg kommer på i skrivende stund. 

Kommentarer

 1. Beklager at jeg ikke har fått kommentert bloggen din så mye i det siste, men jeg har vært veldig opptatt både denne uka og uka før der. Det er altså ikke fordi jeg ikke vil, men jeg har rett og slett vært for sliten til å tenke når jeg først har hatt tid. Håper du ikke har tatt det altfor tungt!

  Gøy å lese lista di! Du har lest veldig mange bøker jeg ikke har lest, men jeg husker jeg leste "A Fraction of the Whole" for en del år siden etter å ha kjøpt den på Mammutsalg i Bø. Jeg likte den, og jeg skjønner veldig godt hvorfor den er blant yndlingsbøkene dine, for den slo meg som veldig karolinsk ;) Og jeg kjenner meg igjen med det å ha litt lignende skrivestil som sine yndlingsforfattere. Jeg føler nesten det er litt innbilsk av meg å tenke sånn, men det gir jo mening at man skriver det man liker sjøl.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du trenger ikke beklage at du ikke har fått kommentert så mye på bloggen min. Jeg vet at jeg tidvis blir for opptatt av kommentarer, men jeg har også full forståelse for at livet til tider kommer i veien. Fint at lista falt i smak, gøy at du kan kjenne deg igjen i det å føle at man har litt lik skrivestil som sine yndlingsforfattere. Jeg tenkte selv at det kanskje kunne høres litt innbilsk ut når jeg nevnte det, men så tok jeg sjansen på å skrive det likevel.

   Slett
 2. Girl made of stars hade verkligen ett vackert omslag! Stargirl har jag hört att jag borde läsa så kanske borde göra det snart :) Tror den finns på bibblo att låna!

  SvarSlett
  Svar
  1. Girl made of stars er fin både utenpå og inni <3 Og Stargirl er veldig verdt å lese, er ganske glad i den boka :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg