Smakebit på søndag og Knives Out :)

Heisann! Det er søndag, i morgen er det tilbake til hverdagen og mens en del av meg er sånn "nei, fillern", så er det også fint siden jeg er dårlig på å prioritere. Jeg bruker det jeg har av fritid mye mer effektivt når det er litt mindre av fritiden så jeg regner skikkelig med at jeg fortsatt vil finne masse tid til å lese, spille Nintendo, skrive og fargelegge og å løse kryssord også når jeg er tilbake til hverdagen. Og ellers syns jeg egentlig 2020 starter litt teit for det er brannene i Australia som jeg ikke helt orker å ta innover meg, det er Trump som virker klar for å sette i gang tredje verdenskrig, jeg har vært mer påvirket av Ari Behns død enn jeg forventet og jeg var selv litt trist og ettertenksom fredag og det er fortsatt bare femte januar. Og hjernen min har vært i brus og snacks og kos og jul og ferie-dvale som den ikke helt har våknet fra enda, det er vanskelig å tenke og jeg er så glad jeg kan flykte inn i Pokémon- og Zelda-spill for der er alt lettere.

Men bøker finnes og akkurat nå leser jeg denne boka her:


Her er synopsis fra Goodreads:

Sam Holloway has survived the worst that life can throw at you. But he's not really living. His meticulous routines keep everything nice and safe - with just one exception . . .

Three nights a week, Sam dons his superhero costume and patrols the streets. It makes him feel invincible - but his unlikely heroics are getting him into some sticky situations.

Then a girl comes along and starts to shatter the walls Sam has built around himself. Now, he needs to decide if he's brave enough to take off the mask, and to confront the grief he's been avoiding for so long . . .


Grunnene mine til å lese denne boka er at den virket søt og sympatisk og litt rørende på samme måte som "En mann ved navn Ove" og liknende historier, dessuten er jeg litt fan av forfatteren bare fordi han en gang var veldig snill mot meg (jeg anmeldte en bok av ham på en tidligere blogg, forleggeren hans fant anmeldelsen min og oversatte den til engelsk sånn at Rhys Thomas kunne lese den og han sendte meg en annen bok han hadde skrevet i posten bare for å være snill og slikt). Og jeg har ikke lest så mye av boka om Sam Holloway enda, men det jeg har lest er fint fortalt og jeg tror dette er en sånn bok som vil gå ganske raskt å lese når man først kommer ordentlig i gang, dessuten er det uansett en fin bok å være i siden jeg liker den "vanlig person er superhelt om natta"-ideen veldig godt i tillegg.

Her er en smakebit:Flere smakebiter finnes hos Flukten fra Virkeligheten :)
*

Nå tenkte jeg å poste en trailer og deretter min anmeldelse av filmen Knives Out og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse :)

Knives Out

Den suksessfulle krimforfatteren Harlan Throbey (Christopher Plummer) blir funnet død i sitt herskapshus rett etter feiringen av sin 85-årsdag, og den eksentriske detektiven Benoit Blanc (Daniel Craig) er av diffuse årsaker hyret som etterforsker. Fra Harlans dysfunksjonelle familie, til hans trofaste stab av tjenere, må Blanc manøvrere en stram line mellom sannheter, løgner og blindspor for å avdekke sannheten bak Harlans brå død.
*
Over er et utdrag fra synopsis på Filmweb angående en film jeg avsluttet 2019 med, noe som var et lurt valg. For jeg hadde egentlig tenkt å se Cats av ren nysgjerrighet, men så innså jeg at om man skal se en film på rundt to timer på kino, da er det kanskje best å velge noe som faktisk er en god film og ikke en film som tilsynelatende virker helt håpløs. Og Knives Out var faktisk veldig underholdende og kul.
Her har man den typen krim jeg liker. For jeg leser lite krim og det er i utgangspunktet ikke helt min greie, men det er en del av meg som elsker detektiver og ting som minner om Agatha Christie i stil og i så måte var Knives Out helt i min gate. Og det er mye denne filmen gjør riktig. Den har et interessant persongalleri med mange fascinerende karakterer, den er godt fortalt og engasjerende hele veien og den har stemningsfull musikk, sånn i tillegg til å være veldig fint fotografert og filmet.
Og mye av sjarmen her ligger i skuespillet som hele veien er preget av overskudd. Det virker som denne filmen, som basically er som brettspillet Cluedo, bare at det er en film og ikke et brettspill, er en film alle involverte riktig har kost seg med å lage og da smitter det over på publikum, da koser man seg i salen og.
Dessuten er mysteriet godt uttenkt og fortalt og slutten føles særdeles tilfredsstillende.
Om man skal kommentere på noe så er det jo noen av karakterene som ikke blir like godt utviklet som en naturlig konsekvens av at det er så mange karakterer og med de som er mindre godt utviklet blir det litt tell, not show fordi det fortelles at de er sånn og sånn, men det er ikke nok scener med dem til å vise det. I tillegg manglet det lille ekstra som gjør at en film også virker sterk eller rørende eller inspirerende og ikke bare svært underholdende.
Og likevel, dette er jo bare småting, hovedinntrykket mitt av denne filmen var veldig positivt. Terningkast 5!

Kommentarer

 1. Boken kände jag inte till och filmen vill jag gärna se!

  SvarSlett
 2. Ja, det lät som en söt bok. Den skulle jag kunna tänka mig att läsa. Och det var ju en söt historia om hur författaren skickade dig en bok också :)

  SvarSlett
 3. Som sagt har jeg også litt lyst til å se denne filmen, men kommer nok ikke til å se den på kino. Jeg skjønner for så vidt litt interessen din for Agatha Christie-aktig krim, for jeg har det litt på samme måten. Jeg er meeeeget mye mer velvillig innstilt til krim om det foregår på attenhundretallet enn i dag, for eksempel :) Med det sagt syns jeg ofte Agatha Christie føles litt for lett, jeg vil ha blod og gørr i Jack the Ripper-stil, haha. Dette får meg forresten til å lure på om du har sett Sherlock? Altså serien med Benedict Cumberbatch? For jeg elsker det, og det kan godt hende du ville likt det godt òg.

  Og takk for smakebiten :)

  SvarSlett
 4. Vær så god angående smakebiten, boka var søt :) Og selv liker jeg ikke blod og gørr, men gøy at du forstår hvordan krim interesserer meg mer med en gang det er mer Agatha Christie-aktig. Har for øvrig ikke sett Sherlock, skal notere meg den som mulig uttestingsmateriale :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg