Kvinne på krigsstien og ymse annet :)

Fine ting: desember, adventskos, pepperkaker, julekalendere og at jeg overlevde å jobbe ekstra i går uten varige men. Ikke så fine ting: at jeg fortsatt venter på en bok i posten som ikke har kommet, at vi har kommet helt til syvende desember uten flaks på en eneste julekalenderkonkurranse og at jeg har skikkelig lyst til å bruke penger på bøker og tv-spill for tiden uten at jeg kan det. For jeg er fortsatt ganske blakk, jeg har egentlig mye å lese på uansett og det er under tre uker til jul der jeg kanskje får penger og derefter kan kjøpe bøker, det er ingen gode unnskyldninger for å kjøpe bøker nå rent utover at jeg har veldig lyst (men hvis et mirakel skjer og jeg vinner enten gavekort på bokhandel eller kjøpesenter på en julekalenderkonkurranse, da får jeg lov til å kjøpe bøker, utenom det må jeg være fornuftig frem til romjulen). Og hva angår tv-spill så er problemet mest at jeg har rundet de fleste spillene mine på Switch flere ganger og de jeg ikke har rundet er spill som ikke frister så mye å spille som mange fine spill jeg ikke har som jeg har veldig lyst til å spille NÅ. Heldigvis er det flere tv-serier og annet som man kan se på mens man fargelegger så det er jo andre ting å drive med enn Nintendo, dessuten har jeg egentlig to, tre skriveprosjekter og noen brettspill og litt forskjellig jeg må lage innen jul så ja, det er alt for mange ting jeg vil og alt for lite tid.

Ellers har det kommet ny trailer for live-action Mulan og den ser skikkelig fin ut:
En liten del av meg syns fortsatt det er dumt at det ikke skal være en musikal og at karakteren Shang ikke skal være med (Mushu klarer jeg meg greit uten), men en større del av meg syns dette ser ut som en virkelig interessant live-action-versjon i og med at den prøver å være sin egen greie mer. Dessuten har jeg lest at mye av grunnen bak en del endringer fra animasjonsfilmen er det at kineserne ikke likte animasjonsfilmen særlig godt og at Disney vil at filmen skal falle i smak hos Kina og når Mulan tross alt er en kinesisk legende så syns jeg det er et riktig valg. Og hvis man først skal lage unødvendige live-action-versjoner så er det bedre å lage en film som gjør noen ting annerledes enn å lage den forrige filmen på nytt bare at det er live-action (slik Disney med vekslende hell har gjort med Lion King, Beauty and the Beast og Aladdin).

Ellers så kan man se en hel scene med sangen Into the Unknown fra Frozen 2 på Youtube nå:To uker og fire dager til jeg kan se Frozen 2 <3 Og bare en uke om jeg er villig til å holde ut norsk tale for å se den på førpremiere neste helg, men hvor mye mulighet jeg vil ha til å dra på kino neste uke er ganske så usikkert i og med at jeg skal på to jule-arrangementer og har en teaterplan neste uke så hvordan det skal være tid til kino i tillegg aner jeg ikke. Men jo da, det er muligheter til å se Frost 2 om kortere tid enn to uker og fire dager hvis man ser den på norsk. Uansett, jeg liker sangen Into the Unknown så godt, jeg syns animasjonen og stemningen er så flott og ååå <3 Og jeg liker at de har Aurora som aaaaaa-synger underveis ;)
*

Men da tenkte jeg å poste en trailer for Kvinne på krigsstien som jeg så forleden dag og så kommer neste innlegg til uka. Vi bables og god fornøyelse :)

Kvinne på krigsstien

Halla erklærer krig. Mot aluminiumsindustrien.
Til vanlig er hun en ydmyk kordirigent, men bak fasaden lever hun et dobbeltliv som brennende engasjert, buespennende miljøaktivist. Egenhendig iverksetter hun spektakulære aksjoner for å få bukt med monstermastene en gang for alle – Halla er beredt på å risikere alt for å beskytte de islandske viddene!
*
En veldig koselig ting er det at Humanismens Hus pleier å ha et førjulsarrangement der de serverer grøt og viser film. Imidlertid har dette sjelden endt opp med å være filmer som har interessert meg noe særlig. Imidlertid var årets valg, Kvinne på krigsstien, en film jeg faktisk husker at jeg leste om da den gikk på kino og var nysgjerrig på. Dette er en film jeg har tenkt at jeg har hatt litt lyst til å se og derfor følte jeg meg mer fornøyd enn noen gang før med valget. Og denne filmen er virkelig oppriktig fornøyelig.
Her handler det altså om Halla (fabelaktig spilt av Halldóra Geirharðsdóttir) som til hverdags er en kordirigent, men som på fritiden har et dobbeltliv som brennende engasjert miljøaktivist som kjemper med nebb og klør mot monstermastene. Og så viser det seg at en søknad hun har sendt inn noen år tidligere om å adoptere en ukrainsk jentunge har gått igjennom og Halla må vurdere om ønsket om et barn og miljøkampen kan forenes.
Fin ting: jeg likte denne filmen innmari godt. Det er underholdende og underfundig og rett og slett en godt fortalt historie. Dessuten har jeg sett lite islandsk film, men om flere islandske filmer er like sjarmerende som denne så er dette noe jeg må få gjort noe med. Og mye av appellen ligger i Halldóra Geirharðsdóttir sitt skuespill som er fremragende. Hun skaper en skikkelig super karakter som man virkelig heier på og det liker jeg. Videre er en kul ting det at Halla har en tvillingsøster (jeg brukte hele filmen til å lure på om skuespilleren virkelig har en tvillingsøster, men det er samme skuespiller som spiller begge rollene), noe som også blir et viktig aspekt i historien.
Og jeg liker mye her. Jeg liker at historien, med sitt miljøfokus, er svært aktuell og mens en del av meg kunne ønsket litt mer forklaring på hvorfor Halla er så imot mastene og aluminiumsindustrien, så trenger man det egentlig ikke heller. Det er bare litt fint å se noen som virkelig brenner for det, lidenskap og engasjement er noe av det vakreste et menneske kan ha. Og jeg digger hvordan soundtracket er spilt av tre musikere og et lite kor som dukker opp i omgivelsene når ting skjer. Sånn for eksempel når Halla står på et tak og kaster ut papirer med et manifest ut i verden og de tre musikerne står der på taket bak henne og spiller opp stemningen. Det kan godt hende dette grepet er blitt brukt tidligere, men det føles originalt.
Og noen anmeldelser jeg har lest har påpekt at Halla nok har litt vel mye flaks og at det er litt mange heldige tilfeldigheter, men jeg syns liksom ikke at det gjorde noe. I stedet bygget det under komedien som aldri er langt unna og det i en film som hele veien engasjerer. Så ja, dette er en film som jeg syns er veldig verdt å se. Den er ikke perfekt og jeg syns slutten er litt for brå, men den er fornøyelig og interessant og en film jeg virkelig koste meg med.

Terningkast 5!

Kommentarer

 1. Jeg merker jeg er spent på live action-Mulan sjøl. Husker at jeg ikke likte tegnefilmen så godt da jeg var liten, mye fordi den blanda sammen kinesisk og japansk kultur (jeg var intenst Asia-nerd da jeg var liten), og hadde den foregått i et asiatisk-inspirert eventyrland hadde det for så vidt vært greit, men fordi den foregår i Kina gir det meg en litt ubehagelig følelse. Det ser ut som at denne traileren har fått til akkurat dét aspektet litt bedre, i hvert fall :)

  Har lyst til å se denne filmen sjøl! Har i og for seg sett en del islandsk film, men alle de jeg har sett er egentlig skikkelig triste, så jeg veit ikke om jeg har noe å anbefale deg som kan kvalifisere som "sjarmerende", haha.

  SvarSlett
  Svar
  1. At kinesisk og japansk kultur blandes er en sånn ting jeg ikke har lagt merke til når jeg har sett Mulan, men jeg skjønner at slikt kan irritere. Og tror live-action Mulan vil være bedre der.

   Og håper du får sett Kvinne på Krigsstien, den var en svært sjarmerende film :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg