Der jeg kommenterer en ny Cats-trailer og feirer Nanowrimo-seier =D

Heisann! Det er onsdag, jeg skal jobbe om et par timer og livet er fint fordi det inneholder bøker, Nintendo og soundtracket til Frozen 2 =D Og ideelt sett skulle jeg hatt mye mer penger på konto enn jeg har nå, men samtidig så vet jeg at det kommer penger inn fra både jobb og Nav tidlig i neste uke og da går det jo ganske greit ;)

En ting som fascinerer meg forresten er den nye traileren for Cats-filmen, som man kan se her:


I utgangspunktet syns jeg egentlig ikke at en film basert på musikalen Cats var en så veldig god ide og det handler ikke om at jeg ikke liker musikalen, for jeg syns mye med musikalen Cats er fint. Det har aldri vært en av mine største musikalfavoritter, men jeg syns mange av sangene er fine og jeg syns det er kult at Cats er en av de musikalene som virkelig handler masse om dans. I mange musikaler kunne man tatt bort dansen og bare hatt sang og skuespill og så hadde det funket like godt, men i Cats er dansen på mange måter det viktigste. Og den delen av meg som liker dansen i Cats liker jo at denne filmen kommer til å eksistere, rett og slett fordi det ikke er så ofte folk lager storfilmer med dans som et hovedelement. Problemet mitt i utgangspunktet med filmatisering av Cats-musikalen var heller det at det er en historie som har et veldig tynt plott. Og når noe har et veldig tynt plott så er teateret et bedre medium enn film tror jeg.

Men nå har jeg altså sett to trailere for Cats-filmen og det største problemet mitt, rent utover at jeg skulle ønske de heller laget Cats som en tegnet animasjonsfilm eller i stop-motion fordi det kunne vært magisk, i stedet for live-action/CGI-hybriden de har gått for, er at traileren er så forvirrende. Og selv er jeg blant de fem personene i verden som ikke har noe problem med ansiktene på kattemenneskene, for jo, det ser ganske feil ut, men det er også ganske likt looken til kattene i scene-oppsetningen og i så måte kan jeg vende meg fort til det. Problemet mitt er hvor forvirrende fokuset er i traileren og som en forlengelse av det misliker jeg fokuset på humor. For det er liksom slapstick-humor hele veien og Jason Derulo-katten som sier "let's dance" og James Corden som utbryter "yay" og jeg misliker sterkt hvordan de har gitt traileren dette fokuset for det får filmen til å se umoden ut og som om den har et mye større ønske om å virke kul og ungdommelig enn artsy liksom om det gir mening. Det føles så anstrengt og teit og jeg forstår ikke hvordan Andrew Lloyd Webber tenker for jeg liker mange av musikalene hans, men han gjør så rare valg når han får dem filmatisert og han bekrefter ofte inntrykket til de som har en fordom jeg vet mange har når det gjelder musikalene hans, nemlig at de har fengende musikk ja og er virkelig spektakulære, men så får man ikke så mye igjen for det om man graver dypere. Jeg vet ikke. Jeg skal definitivt se Cats-filmen, men enn så lenge så er det mest av nysgjerrighet og for å gjøre narr av den på bloggen i ettertid enn fordi jeg virkelig har tro på denne filmen og jeg skulle ønske jeg hadde mer tro på at det kunne bli oppriktig bra.
*
Nok om det. Se:


Jeg kan poste denne sangen nå for å feire at på mandag så VANT JEG NANOWRIMO IGJEN!!! Jeg nådde 50 000 ord mandag kveld og det er skikkelig fint. Imidlertid er ikke historien helt ferdig, det er en julekalender og det gjenstår tre og en halv dag å skrive om, men jeg har 53 500 ord etter at jeg skrev 1100 ord tidligere i morges og jeg tror det som gjenstår er max 7000 ord så jeg nærmer meg slutten.

Og det er sååå fint at jeg selvfølgelig besluttet å feire det med å bruke det meste jeg hadde på "spare penger hver gang jeg bruker bankkortet"-sparekontoen min. Siden jeg er litt blakk for tiden besluttet jeg å tenke litt fornuftig og jeg landet derfor på fire bøker (der jeg ofte bestiller 8 bøker som premie) og en teaterbillett til verdi av til sammen ca. 1000 kr. Vi kan starte med bøkene. Jeg har veldig lyst til å lese henholdsvis Deeplight av Frances Hardinge og de nyeste bøkene til Philip Pullmann og Erin Morgenstern, men de har jeg sett i norske bokhandler så jeg besluttet at det var bøker jeg kunne ønske meg til jul og anskaffe senere. I tillegg har jeg alltid lyst på grafiske romaner, men vanligvis får jeg i alle fall litt penger til jul og da kan jeg heller gå på Outland og kose meg i romjulen. Så jeg besluttet å bestille fire bøker som hver på sin måte fristet litt ekstra og som jeg også var ganske sikker på at jeg aldri ville komme over i noen norske bokhandler, i alle fall ikke med det første og det er bøkene:

- The Mysterious Benedict Society and the Riddle of Ages av Trenton Lee Stewart

Dette er den nyeste boka i en serie der jeg har lest og kost meg skikkelig med alt som er utgitt tidligere. Her har man mysterier, et fint cover med mange interessante detaljer, kule karakterer og masse sjarm og alt dette i en bok som jeg vet jeg vil like veldig godt.

- Frostheart av James Littler

Skrevet og illustrert av forfatteren, så er dette en bok jeg helt tilfeldigvis leste om for litt siden og så fikk jeg skikkelig lyst til å lese i vei. For jeg elsker bøker med mange illustrasjoner der målgruppen egentlig er tiåringer og dette virket dessuten som et skikkelig eventyr med masse fantasifulle påfunn og mye spenning.

- The Christmasaurus and the Winter Witch av Tom Fletcher

Jeg leste og koste meg veldig med den første Christmasaurus-boka da jeg leste den for noen år siden og dette er en oppfølger der bare tittelen alene appellerer veldig. Dessuten vet jeg at det også her kommer til å være mye humor, artige illustrasjoner og som bonus bare vet jeg at denne boka vil være ganske julete og det blir kos.

- The Year we fell from Space av A.S. King

Dette er en ny barn- og ungdomsbok av en av mine yndlingsforfattere og basert på det jeg har lest om denne boka så tror jeg det vil være en veldig sår og rørende leseropplevelse. Og så er jeg venn med forfatteren på Facebook og vet at hun har hatt et veldig vanskelig år og jeg tror ikke det gjør så veldig stor forskjell at jeg kjøper den nyeste boka hennes, men jeg liker å late som om det har noe å si.
*
Og alle disse bøkene har til felles at målgruppen er barn og unge fordi jeg ofte koser meg særlig mye med slike bøker, dessuten vet jeg at dette er fire leseropplevelser som hver på sin måte vil føles skikkelig karolinsk og det er fint. Og så vil jeg liksom skrive for barn og unge helst selv og jeg håper disse bøkene vil gi meg inspirasjon som en fin bonus.

I tillegg var en grunn til at jeg valgte fire nøye utvalgte bøker jo det at jeg ville ha råd til en teaterbillett fordi jeg har så veldig lyst på å se Charlie og Sjokoladefabrikken på Det Norske Teatret. Og nå har jeg en billett til torsdag 12. desember kl. 16:30 og det er til og med så langt foran som andre rad. Så nå har jeg enda en grunn til at den uka blir awesome og det gjør meg veldig fornøyd.

Men nå må jeg få skrevet minst 600 og helst ca. 900 ord til på Nanowrimo for å skrive ferdig alt som skal skje den 21. desember. Yay!

Neste innlegg kommer på lørdag regner jeg med så da bables vi :)Kommentarer

  1. Gratulerer med enda en Nanowrimo-seier! Og jeg trur det er en veldig god idé å lese masse av den typen litteratur man sjøl vil skrive. Jeg husker jeg fikk ei leseliste av min tidligere lærer Anne Oterholm med bøker hun mente jeg burde lese basert på tekstene jeg sjøl skriver – supernyttig. Heier på at du rekker å bli ferdig med adventskalenderen din innen desember, men kjenner jeg deg rett så gjør du nok det ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Å lese den typen litteratur man vil skrive selv er nok smart ja, og takk for gratulasjonen. Jeg har nå 1000 ord ca. og et kapittel igjen så at jeg fullfører det før desember føler jeg meg ganske sikker på :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg