Oppsummeringsinnlegg for oktober og ymse annet :)

Heisann! Kul ting: har vunnet noen konkurranser i det siste. Og riktignok har jeg ikke vunnet de konkurransene der jeg har hatt aller mest lyst til å vinne (eksempelvis hadde et kjøpesenter en konkurranse der man kunne vinne teaterbilletter til enten Det Norske Teatret eller Nationaltheatret, noe jeg hadde ekstremt lyst på fordi en del av meg er bitter over at jeg ikke har råd til å kjøpe musikalbilletter til Alice i Eventyrland eller Charlie og Sjokoladefabrikken, særlig sistnevnte har jeg utrolig lyst til å se), men man får glede seg over seierne man får og så er det bare å prøve på nytt. Dessuten var det faktisk skikkelig kult i stad for Lørenskog Kino hadde en konkurranse der en annen person vant og så bestemte jeg meg for å være den beste versjonen av meg selv og skrev en limerick i kommentarfeltet der jeg gratulerte vinneren og da var Lørenskog Kino sånn "for et sånt dikt og en sånn hilsen legger vi til side en fribillett til deg" og det er jo litt kult ;) Med andre ord, løsningen når man ikke vinner konkurranser er ikke å syns synd på seg selv, men å gratulere vinneren i poesiform, da kan man tydeligvis bli en vinner likevel =D

Ellers er verden dum om jeg tenker på penger og alle tingene jeg trenger som jeg ikke får kjøpt, men den er fin når jeg er kreativ og det har jeg vært masse i det siste med Inktober der jeg forleden dag tegnet denne tegningen som folk som følger meg på Instagram allerede har sett, men jeg er så himla fornøyd med den at jeg poster den her og:


Og jeg skrev en novelle som jeg sendte til en konkurranse i går (og poster her hvis den ikke når opp), jeg ser mye Grey's Anatomy, jeg vant nettopp en episk kamp mot en julebrus som nektet å åpnes (jeg har fått en hypotese om at korken er hardere skrudd igjen på flasker med julebrus enn Cola, noe jeg dog nekter å tolke som et hint om at det er for tidlig i sesongen for julebrus siden jeg liker det så godt) og jeg har herlig nok Halloween-godteri tilgjengelig.

Men ja, dette innlegget skal egentlig handle om to ting. Å oppsummere oktober og å introdusere mitt Nanowrimo-prosjekt og jeg tar sistnevnte først.

Og i år har det vært litt vanskelig for jeg fikk egentlig en ide for to, tre uker siden der jeg hadde kommet godt i gang med planlegginga. Problemet var det at jeg etter hvert fant ut at jeg hadde gått litt tom for ting å fylle historien med, dessuten nevnte jeg planen for noen som har veldig peiling og hun mente at det ikke var en så veldig sterk ide. Og så henvendte jeg meg til skriverne og forklarte situasjonen og de ga meg mange konstruktive kommentarer som kulminerte i at jeg for tre dager siden fikk en ny ide. Det fine er at mens jeg er litt stressa av det at jeg ikke har planlagt alt som skal skje i den nye ideen, så er det en ide som har en ganske mye bedre story og som jeg derfor tror vil bli lettere å skrive.

Ideen min nå heter "Musikalskatten" og handler om fjøsnissen Molefonkus som bor på en gård og trives godt med det. Så finner han ut at gården står i fare for å legges ned og ser etter løsninger da han kommer over manuset til musikalen "Luna og jakten på det store røde lyset" (musikalen er for øvrig omtrent ikke planlagt i det hele tatt, men det handler om en snakkende katt som er oppkalt etter yndlingskatten min og som må dra ut på eventyr for å finne et stort og magisk rødt lys og så opplever hun mye forskjellig og sånt). Blant sidene i manuset ligger et brev fra Molefonkus for lengst avdøde far der han skriver at han er sikker på at musikalen skjuler en skatt som han tenker at man vil finne om man leter på et av de fem stedene musikalhandlingen foregår. Og så sniker Molefonkus seg på toget for man har jo ingen garantier, men han følger musikalen og drar for å lete etter skatten. Dette er begynnelsen på en reise der fjøsnissen utvikler seg mye, møter ymse rare karakterer og opplever mye interessant. Imidlertid finner han ikke noen skatt og det viser seg til slutt at selve musikalen ER skatten fordi den viser seg å være skrevet av en prisbelønt og viktig forfatter som ingen visste at også skrev musikaler. Molefonkus drar da tilbake, får lagt manuset slik at gårdeierne finner det og de selger manuset til Fayville Teater, noe som de får nok penger for til å redde gården. Imidlertid har Molefonkus møtt en nissejente underveis som han har blitt forelsket i og historien skal slutte med at han igjen sniker seg på toget, denne gang for å komme tilbake til henne.

Og så skal historien være en julekalender og jeg vet jo ikke hvor godt det vil gå å skrive i år, men jeg regner med at alt kommer til å gå fint siden det alltid tross alt løser seg. Dessuten er jeg litt fornøyd med at jeg er så god til å få ideer at jeg kan forkaste en ide jeg har planlagt i over to uker tre dager før Nanowrimo og likevel ha en ny ide som er så klar at jeg vet hva som skal skje på de første elleve dagene av de 24 dagene/kapitlene historien skal ha :)
*
Nå tenkte jeg å oppsummere oktober; en måned som inneholdt åtte bøker (planen var ni, men bok åtte tok meg litt for lang tid og jeg orket ikke å stresslese i dag for å rekke en til siden jeg tross alt hadde Nanowrimo å planlegge og sånt) og en film. Da setter vi i gang og så kommer neste innlegg på søndag.

Oppsummeringsinnlegg for oktober 2019

Bøker

- A Sea of Love av Lupano/Panaccione

Brilliant og fornøyelig fortalt ordløs grafisk roman. Terningkast 5!

- Persephone av Loïc Locatelli Kournwsky

Fint tegnet og fortalt vri på myten om Persephone. Terningkast 5!

- Udyr av Kristine Tofte

Fengende, fornøyelih og herlig fortalt med supre røtter i norrøn mytologi. Terningkast 5!

- Benny går berserk av Tom-Erik Fure

Relaterbar, julete og genial bok som jeg ble skikkelig glad i. Av alt jeg leste denne måneden så var dette den desidert mest karolinske. Terningkast 5!

- Daisy Jones and the Six av Taylor Jenkins Reid

Usedvanlig velskrevet fiktiv rockebiografi av alle ting. Terningkast 5!

- Little Fires Everywhere av Celeste Ng

Svært godt skrevet om familier og hemmeligheter, dessuten et flott karakterstudie. Imidlertid var det litt for tydelig hvem forfatteren ville at man skulle heie på og sånt er litt teit. Terningkast 5!

- Evie and the animals av Matt Haig 

Fin og engasjerende med et viktig budskap. For meg ble budskapet og moralen litt for tydelig, men jeg tror barna som er målgruppen vil kose seg og bli svært inspirert. Terningkast 5!

- The ten thousand doors of January

Tidvis skikkelig fint fortalt og dessuten både fantasirik, original og fascinerende. Imidlertid tok det litt for lang tid før det ble virkelig engasjerende og jeg foretrekker når bøker tar meg mindre enn ti dager å lese. Terningkast 5!

*

FILMER

- The Christmas Prince: The Royal Wedding

Ingen spesielt god story, men underholdende og sympatisk nok og et ålreit alternativ om man vil se en romantisk julefilm. Terningkast 4!

Kommentarer

  1. Klovnetegningen din og ancient Barbie var de av Inktober-tegningene dine jeg likte best :) Og jeg leste noen av kommentarene du fikk i Skriverne-gruppa, og jeg kan absolutt relatere til problemstillinga di, for dette med at hovedpersonene ikke har noe konkret mål er det jeg sleit aller mest med i romanprosjektet jeg skreiv på i Tromsø (Mjuke, svarte stjerner) og egentlig fremdeles. Men jeg trur likevel det er ekstremt viktig å få det på plass, ellers vil leseren miste interessen uansett hvor oppfinnsomt og godt skrevet det ellers måtte være. Masse lykke til med Nanowrimo, jeg trur du klarer det i år òg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så kult at de tegningene falt i smak :) Og takk, jeg satser på at Nanowrimo går bra i år og, i alle fall har det gått fint så langt. Og nå har jo hovedpersonen min et konkret mål og det hjelper mye.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg